Generell info

NORGESMESTERSKAP 2023

NM SNOWBOARDCROSS: 19. februar arrangerer KIF Snowboard i samarbeid med Brettforbundet NM i snowboardcross på Kongsberg. Les mer her! 

NM HALFPIPE: 26. mars arrangerer Heming Adrenalin Snowboard i samarbeid med Brettforbundet NM i halfpipe på Skimore Oslo. Les mer her! 

NM SLOPESTYLE & BIG AIR: 14.-16. april arrangerer Hovden Brettklubb i samarbeid med Brettforbundet NM i slopestyle og big air på Hovden. Les mer her!

Se eventkalenderen for mer informasjon. 

De fleste konkurranser i NM er åpne for alle og krever ingen forhåndskvalifisering

Man må bare være medlem av en brettklubb og ha forsikring. Hvordan du kan bli medlem kan du lese mer om HER, og hvilke fordeler det er å ha forsikring og hva det koster kan du lese om HER.

I Senior Open-klassene er det pengepremier til topp tre gutt og jente på hver konkurranse. I de yngre klassene premieres det med stasj fra våre sponsorer. Du kan bare delta i en klasse i hver konkurranse, men kan velge fra konkurranse til konkurranse. De som kjører juniorklassen kan velge om de vil kjøre junior eller senior open. Rankingen vurderes på tvers av alle klasser, så det påvirker ikke hvor på rankingen du kommer hvilken  klasse du velger. 

Når du deltar på et Norgesmesterskap vet du at vi har vært inne og forsikret oss om at parken er bra og sikker å kjøre i, og parken er alltid åpen for kjøring også dagen før konkurranse. Det lønner seg alltid å melde seg på i forkant, men vi vil at flest mulig skal kunne være med. Du kan derfor frem til kvelden før melde deg på og hente ut BIB/startnummer. 

Bli medlem av forbundet under klubb og velg det eventet du vil delta på i kalenderoversikten.


Resultater

Resultater fra NM 2022 på Ski Geilo og Uvdal Skisenter finner du HER

Resultatene fra NM 2023 vil bli oppdatert fortløpende.

Hva skjer på NM

Kongepokalen 2023

Les mer om retningslinjene fra NIF her.

Brettforbundet deler ut H.M Kongens Pokal (Kongepokalen) til beste sammenlagt prestasjon under NM. Med beste prestasjon menes beste sammenlagt resultat gjennom alle NM grener (SBX, HP, SS og BA). Tildelingen av Kongepokalen, som deles ut etter siste seniorkonkurranse  under NM. Fullstendige regler for tildeling av Kongepokalen kan lastes ned her.

Praktisk info

NM SESONG 2022-2023

For å delta på NM i regi av Brettforbundet må man være medlem av en brettklubb tilknyttet Brettforbundet og ha gyldig forsikring/lisens.

Bli medlem i en klubb

Er du ikke enda medlem av en brettklubb, finn din klubb her.

Forsikring 

Brettforbundet er glade for å tilby kjørerne en svært bra forsikring i samarbeid med Gjensidige. Vi anbefaler alle å kjøpe før dere kommer på Norgescup, dette gjelder spesielt helårsforsikring. Forsikringen er gyldig til og med 31. desember 2023, uavhengig av kjøpsdato. 

For at forsikringen skal være gyldig må innbetalingen inneholde navn på kjøreren, fødselsdato, gyldig klubbmedlemskap eller direktemedlemskap og adresse.

DU KAN KJØPE DIN FORSIKRING FOR SESONGEN 2022/2023 HER!

Klikk her for fyldig informasjon om Idrettsforsikring for barn eller ring Idrettens Forsikringssenter på 02033.

KLASSEINNDELING

Alder regnes ut ifra antallet år kjøreren fyller i løpet av 2023.

Barneidrettsbestemmelsene er noe vi i Brettforbundet er opptatt av å følge for å ta vare på de yngste snowboarderne. Her finner du vårt skriv om Barneidrettsbestemmelsene dersom du lurer på noe: BARNEIDRETTSBESTEMMELSENE

KIDS-klasse >12 år (f. >2011) Dette gjelder hele sesongen. 

KIDS-klassen blir ikke rangert, og det er premier til alle.

De fleste kjørere i KIDS-klassen er 10-12 år, men det er ingen eksakt aldersgrense. Hver enkelt klubb gjør vurdering på om kjøreren kan være med på Norgescup eller ikke. 

Yngre junior 13 til 15 år (f. 2008-2010) 

Junior 16-18 år (f. 2005-2007)

Juniorklassen teller på den internasjonale Rookie-rankingen (WSF).

Senior/Open 18 år og eldre (f. 2005 eller tidligere)

Senior/Openklassen er ranket i den internasjonale rankingen. 

Nedre aldersgrense for Open-klassen er 16 år det året du kjører (dvs. du må minst være født i 2007). Det betyr at du som er junior, men ekstra ivrig og vil konkurrere med de eldre kjørerne, kan gjøre det! Husk å merke påmeldingen hvis du er junior som ønsker å delta i Open-klassen.

PENGEPREMIER

Har du vunnet pengepremier i Norgescupen og lurer på hva du skal gjøre? Følg instruksen under. Du finner også veiledning på baksiden av sjekket du vant på konkurransen.

Kontaktinfo:

Martin Tøraasen, Arrangementkoordinator

E-post: martintrysil@gmail.com

Gratulerer med pallplasseringen! Her får du informasjon om utbetaling av pengepremier. Du har følgende alternativer.

  1. Sende faktura fra ditt eget foretak. Gyldig foretak er registrert i Brønnøysundregisteret med organisasjonsnummer. Faktura sendes på e-post eller i posten til Brettforbundet (se adressen under). Fakturaen merkes med navn på kjører, konkurranse, pallplas­sering og gren. Faktura må være gyldig og ha fakturanummer som er tildelt maskinell eller er forhåndstrykt.
  2. Lønnsutbetaling med skattetrekk. Får du ikke gjort overnevnte alternativ kan du få premiene utbetalt som lønn.  Da må du sende følgende informasjon til faktura@brettforbundet.no: navn, adresse, fødselsnummer, e-postadresse, telefonnummer og kontonummer. Merk eposten med ”Pengepremier NC årstall”.

Utbetaling av pengepremier skjer ikke før en av overnevnte punkter er levert iht instruksene.

Adresse:

Brettforbundet

Brettforbundet c/o Idrettens hus

Sognsveien 73, 0854 Oslo

NIF SINE BESTEMMELSER OM BARNEIDRETT

Bestemmelsene er absolutte regler som skal overholdes, etterleves og håndheves. Rettighetene og bestemmelsene må sees i sammenheng.

Du finner info fra NIF her.

FIS-LISENS 

Ta kontakt med per@brettforbundet.no for informasjon om FIS-lisens, eller hvis du ønsker å delta på FIS-konkurranser.

JURY/ARRANGEMENTSKOMITÈ

På hver arrangement er det satt opp en jury, bestående av TD, rennleder og hoveddommer, som tar avgjørelser når det gjelder endringer, avlysninger og generell gjennomføring av konkurransen i såmråd med kjørerne.

INFORMASJON OM TD OG SIKKERHET

Last ned skriv med informasjon rundt TD, sikkerhet, medisinsk personell mm.

DØMMING

Dette er informasjon alle som er med i bør lese! Vi oppfordrer alle som har spørsmål til dommerne om å ta kontakt - for eksempel med dommerne før eller etter en konkurranse. Er du spesielt interessert kan du ta Brettforbundets dommerkurs - det kan være nyttig både for kommende dommerspirer og aktive kjørere som ønsker å lære mer om hvordan de kan oppnå en bedre poengscore i konkurranser.

DOPING

Under Norgescup og NM er det stor mulighet for at det blir dopingkontroll. Vær forsiktig med hva du tar av medisiner. Dopinglisten er lang og kan leses på: www.dopinglisten.no

INFO TIL ARRANGØR

NM består av forskjellige events gjennom hele sesongen. Har du lyst til å arrangere? Enten du er klubb eller industri kan Brettforbundet bistå med det meste innen gjennomføring av et snowboardarrangent. Ta kontakt med Sondre Hylland på sondre@brettforbundet.no for mer informasjon.

Vi holder jevnlige rennlederkurs for å dele kompetanse og for å gjøre nye klubber og nye aktive klubbmedlemmer klare for å organisere NM. Ta kontakt med magnus@brettforbundet.no for å få info om når neste kurs er.


HANDLINGSPLAN FOR ARRANGEMENT | MEDISIN- OG SKADEBRIEF


Ren utøver

REN UTØVER

Opplæring og informasjon er en viktig grunnpilar i antidopingarbeidet. E-læringsprogrammet Ren Utøver er laget av Antidoping Norge for idrettsutøvere, trenere, ledere og deres støtteapparat. Ren Utøver er bygget opp omkring sju utvalgte områder innenfor antidopingarbeidet. Det tar om lag 30 minutter å gjennomføre alle modulene. Når du har fullført alle modulene, vil dette bli registrert og du vil motta et diplom på e-post. Klikk deg inn på renutover.no og sett i gang!

LES MER OM REN UTØVER

 

På Antidoping Norge sine hjemmesider kan du lese mer om medisinsk fritak og legemiddelsøk, denne informasjonen finner du her:

LES MER OM MEDISINSK FRITAK OG LEGEMIDDELSØK

 

Rent særforbund er en sertifiseringsordning som setter krav til særforbundenes handlingsplaner og innsats i antidopingarbeidet.

LES MER OM RENT SÆRFORBUND

 

Vil du at klubben din skal bli Rent idrettslag?  

LES MER OM RENT IDRETTSLAG