Generell info

NORGESCUP 2023

NC Slopestyle: 8. januar arrangerer Brettforbundet i samarbeid med SNØ NC i slopestyle på SNØ. 

NC Snowboardcross: 18. februar arrangerer KIF Snowboard i samarbeid med Brettforbundet NC i snowboardcross på Kongsberg. 

NC Slopestyle & Big Air: 4.-5. mars arrangerer Trondheim snowboardklubb i samarbeid med Brettforbundet NC i snowboardcross på Vassfjellet. 

De fleste konkurranser i Norgescup er åpne for alle og krever ingen forhåndskvalifisering

Man må bare være medlem av en brettklubb og ha forsikring. Hvordan du kan bli medlem kan du lese mer om HER, og hvilke fordeler det er å ha forsikring og hva det koster kan du lese om HER.

I Senior Open-klassene er det pengepremier til topp tre gutt og jente på hver konkurranse. I de yngre klassene premieres det med stasj fra våre sponsorer. Du kan bare delta i en klasse i hver konkurranse, men kan velge fra konkurranse til konkurranse. De som kjører juniorklassen kan velge om de vil kjøre junior eller senior open. Rankingen vurderes på tvers av alle klasser, så det påvirker ikke hvor på rankingen du kommer hvilken  klasse du velger. 

Når du deltar på en Norgescup vet du at vi har vært inne og forsikret oss om at parken er bra og sikker å kjøre i, og parken er alltid åpen for kjøring også dagen før konkurranse. Det lønner seg alltid å melde seg på i forkant, men vi vil at flest mulig skal kunne være med. Du kan derfor frem til kvelden før melde deg på og hente ut BIB/startnummer. 

Bli medlem av forbundet under klubb og velg det eventet du vil delta på i kalenderoversikten.

Overall ranking - Norgescup 2022/2023

Se rankingen: Link kommer.


Live resultater

Info til kjørere

NORGESCUP SESONG 2022-2023

For å delta på NorgesCup og NM i regi av Brettforbundet må man være medlem av en brettklubb tilknyttet Brettforbundet og ha gyldig forsikring/lisens.

Bli medlem i klubb

Er du ikke enda medlem av en brettklubb, finn din klubb her.

Forsikring

Brettforbundet er glade for å tilby kjørerne en svært bra forsikring i samarbeid med Gjensidige. Vi anbefaler alle å kjøpe før dere kommer på Norgescup, dette gjelder spesielt helårsforsikring. Forsikringen er gyldig til og med 31. desember 2023, uavhengig av kjøpsdato.

For at forsikringen skal være gyldig må innbetalingen inneholde navn på kjøreren, fødselsdato, gyldig klubbmedlemskap eller direktemedlemskap og adresse.

Du kan kjøpe din forsikring for 2022-2023 på nett her.

Klikk her for fyldig informasjon om Idrettsforsikring for barn eller ring Idrettens Forsikringssenter på 02033.

PÅMELDING

Se eventene for mer informasjon!

KLASSEINNDELING

Alder regnes som antallet år kjøreren fyller i løpet av 2023.

Barneidrettsbestemmelsene er noe vi i Brettforbundet er opptatt av å følge for å ta vare på de yngste snowboarderne. Her finner du vårt skriv om Barneidrettsbestemmelsene dersom du lurer på noe: BARNEIDRETTSBESTEMMELSENE

KIDS-klasse >12 år (f. >2011) Dette gjelder hele sesongen. 

KIDS-klassen blir ikke rangert, og det er premier til alle.

De fleste kjørere i KIDS-klassen er 10-12 år, men det er ingen nedre eksakt aldersgrense. Hver enkelt klubb gjør vurdering på om kjøreren kan være med på Norgescup eller ikke. Dersom du fyller 13 år i løpet av 2023 kan du kjøre som yngre junior.

Yngre junior 13 til 15 år (f. 2008-2010) 

Junior 16-18 år (f. 2005-2007)

Juniorklassen teller på den internasjonale Rookie-rankingen (WSF).

Senior/Open 18 år og eldre (f. 2005 eller tidligere)

Senior/Openklassen er ranket i den internasjonale rankingen. 

Nedre aldersgrense for Open-klassen er 16 år det året du kjører (dvs. du må minst være født i 2007). Det betyr at du som er junior, men ekstra ivrig og vil konkurrere med de eldre kjørerne, kan gjøre det! Husk å merke påmeldingen hvis du er junior som ønsker å delta i Open-klassen.

PENGEPREMIER

Har du vunnet pengepremier i Norgescupen og lurer på hva du skal gjøre? Følg instruksen under. Du finner også veiledning på baksiden av sjekket du vant på konkurransen.

Kontaktinfo:

Sondre Hylland, Arrangement- og anleggsansvarlig

E-post: sondre@brettforbundet.no

Gratulerer med pallplasseringen! Her får du informasjon om utbetaling av pengepremier. Du har følgende alternativer.

  1. Sende faktura fra ditt eget foretak. Gyldig foretak er registrert i Brønnøysundregisteret med organisasjonsnummer. Faktura sendes på e-post eller i posten til Brettforbundet (se adressen under). Fakturaen merkes med navn på kjører, konkurranse, pallplas­sering og gren. Faktura må være gyldig og ha fakturanummer som er tildelt maskinell eller er forhåndstrykt.
  2. Lønnsutbetaling med skattetrekk. Får du ikke gjort overnevnte alternativ kan du få premiene utbetalt som lønn.  Da må du sende følgende informasjon til faktura@brettforbundet.no: navn, adresse, fødselsnummer, epostadresse, telefonnummer og kontonummer. Merk eposten med ”Pengepremier NC årstall”.

Utbetaling av pengepremier skjer ikke før en av overnevnte punkter er levert iht instruksene.

Adresse:

Brettforbundet

Brettforbundet c/o Idrettens hus

Sognsveien 73, 0854 Oslo

NIF SINE BESTEMMELSER OM BARNEIDRETT

Bestemmelsene er absolutte regler som skal overholdes, etterleves og håndheves. Rettighetene og bestemmelsene må sees i sammenheng.

Du finner info fra NIF her.

FIS-LISENS

Ta kontakt med per@brettforbundet.no for informasjon om FIS-lisens, eller hvis du ønsker å delta på FIS-konkurranser.

JURY/ARRANGEMENTSKOMITÈ

På hver arrangement er det satt opp en jury, bestående av TD, rennleder og hoveddommer, som tar avgjørelser når det gjelder endringer, avlysninger og generell gjennomføring av konkurransen i såmråd med kjørerne.

INFORMASJON OM TD OG SIKKERHET

Last ned skriv med informasjon rundt TD, sikkerhet, medisinsk personell mm.

DØMMING

Dette er informasjon alle som er med i bør lese! Vi oppfordrer alle som har spørsmål til dommerne om å ta kontakt - for eksempel med dommerne før eller etter en konkurranse. Er du spesielt interessert kan du ta Brettforbundets dommerkurs - det kan være nyttig både for kommende dommerspirer og aktive kjørere som ønsker å lære mer om hvordan de kan oppnå en bedre poengscore i konkurranser.

DOPING

Under Norgescup og NM er det stor mulighet for at det blir dopingkontroll. Vær forsiktig med hva du tar av medisiner. Dopinglisten er lang og kan leses på: www.dopinglisten.no

Info til arrangør

Norgescupen består av en rekke forskjellige events igjennom hele sesongen.  Brettforbundet godkjenner alle konkurranser i Norge på Regional og National nivå innenfor WSPL.

Har du lyst til å arrangere? Enten du er klubb eller industri, eller om eventet ditt er lavterskel eller topp-nivå kan Brettforbundet bistå med det meste innen gjennomføring av et snowboardarrangent. Ta kontakt med Sondre Hylland på sondre@brettforbundet.no for mer informasjon.

Vi holder jevnlige rennlederkurs for å dele kompetanse og for å gjøre nye klubber og nye aktive klubbmedlemmer klare for å organisere norgescup. Ta kontakt med magnus@brettforbundet.no for å få info om når neste kurs er.

NORGESCUPMANUAL MED NYTTIGE ARBEIDSDOKUMENTER

HANDLINGSPLAN FOR ARRANGEMENT | MEDISIN- OG SKADEBRIEF

Ren utøver

Opplæring og informasjon er en viktig grunnpilar i antidopingarbeidet. E-læringsprogrammet Ren Utøver er laget av Antidoping Norge for idrettsutøvere, trenere, ledere og deres støtteapparat. Ren Utøver er bygget opp omkring sju utvalgte områder innenfor antidopingarbeidet. Det tar om lag 30 minutter å gjennomføre alle modulene. Når du har fullført alle modulene, vil dette bli registrert og du vil motta et diplom på e-post. Klikk deg inn på renutover.no og sett i gang! 

LES MER OM REN UTØVER

På Antidoping Norge sine hjemmesider kan du lese mer om medisinsk fritak og legemiddelsøk, denne informasjonen finner du her:

LES MER OM MEDISINSK FRITAK OG LEGEMIDDELSØK

Rent særforbund er en sertifiseringsordning som setter krav til særforbundenes handlingsplaner og innsats i antidopingarbeidet.  Brettforbundet jobber aktivt med antidopingarbeid og ble høsten 2021 sertifisert som et rent særforbund.

LES MER OM RENT SÆRFORBUND 

Vil du at klubben din skal bli Rent idrettslag?  

LES MER OM RENT IDRETTSLAG