Generell info

De fleste konkurranser i Norgescup er åpne for alle og krever ingen forhåndskvalifisering

Man må bare være medlem av en brettklubb og ha MADCARD-forsikring. Hvordan du kan bli medlem kan du lese mer om HER (link til klubb/medlemside) , og hvilke fordeler det er å ha MADCARD forsikring og hva det koster kan du lese om HER.

I Senior Open-klassene er det pengepremier til topp tre gutt og jente på hver konkurranse. I de yngre klassene premieres det med stasj fra våre sponsorer. Du kan bare delta i en klasse i hver konkurranse, men kan velge fra konkurranse til konkurranse. De som kjører juniorklassen kan velge om de vil kjøre junior eller senior open. Rankingen vurderes på tvers av alle klasser, så det påvirker ikke hvor på rankingen du kommer hvilken  klasse du velger. 

Når du deltar på en Norgescup vet du at vi har vært inne og forsikret oss om at parken er bra og sikker å kjøre i, og parken er alltid åpen for kjøring også dagen før konkurranse. Det lønner seg alltid å melde seg på i forkant, men vi vil at flest mulig skal kunne være med - så frem til kvelden før kan du melde deg på og hente ut BIB/startnummer. 

Bli medlem av forbundet under klubb og velg det eventet du vil delta på i kalenderoversikten.

Overall ranking - Norgescup


Live resultater

Kalender

Ingen kommende eventer.

Info til kjørere

FORSIKRING - MADCARD

Brettforbundet er glade for å tilby kjørerne en svært bra forsikring i samarbeid med Gjensidige. Vi anbefaler alle å kjøpe før dere kommer på Norgescup, dette gjelder spesielt helårsforsikring. Madcard er gyldig til og med 30 september 2021, uavhengig av kjøpsdato. Pris og vilkår er det samme som før. Følg link under for å kjøpe på nett:


For at forsikringen skal være gyldig må innbetalingen inneholde navn på kjøreren, fødselsdato, gyldig klubbmedlemskap og adresse.

Du kan kjøpe ditt madcard for 2020/2021 på nett her.

Viktig informasjon om forsikring

 1. Barneidrettsforsikring: NIFs barneidrettsforsikring omfatter automatisk alle barn med gyldig klubbmedlemskap til den datoen de fyller 13 år. Reiseforsikring må tegnes privat.
 2. MADcard for alle fra 13 år - Lisens for alle snowboardkjørere med ansvar og ulykke, må tegnes av hver enkelt hos Brettforbundet.
 3. Reiseforsikring - Anbefales alle snowboardere som reiser til utlandet for å kjøre brett. Må tegnes privat


Spørsmål eller skade?

Alle skader må meldes Gjensidiges Idrettsforsikring på www.gjensidige.no/idrettsforsikring omgående. Det er nødvendig å melde inn før du benytter deg av behandling.

For spørsmål om MADcardlisensen utover informasjonen du finner her, kontakt Idrettens Forsikringssenter. 

Skademeldingsskjema finner du her

For vilkår kan du trykke her 20/21


VIKTIG! Ved betaling i nettbank er det viktig at personen som betaler skriver hvem de betaler for, fødselsnummer, og klubb til den som skal forsikres!

De ulike MADcard-forsikringene:

 • Engangslisens: 200,-
  For deg som ønsker å delta i en enkel konkurranse. Kan kjøpes på konkurransedagen.
 • Helårslisens, grunnforsikring: 700,-
  Gjelder hele året. Enklere dekningsgrad.
 • Helårslisens, utvidet forsikring: 1350,-
  Gjelder hele året. Mer omfattende dekningsgrad.

 

MADcard obligatorisk i NorgesCup-konkurranser

For å delta i konkurranser i regi av Brettforbundet (Norgescup) må kjørere løse MADcard. Hvis du kun ønsker å være forsikret på ett spesielt arrangement kan du tegne en engangslisens (MADcard) på stedet, eller på nett i forkant for å spare tid. Da gjelder forsikringen kun for den ene konkurransen. Hvis du kjøper en helårslisens gjelder den hele året.

Når gjelder helårs MADcard-forsikring?

 • For at forsikringen skal gjelde må du være medlem av en brettklubb ELLER direktemedlem i Brettforbundet
 • Forsikringen gjelder under organisert utøvelse av snowboard, samt treningsøvelser som naturlig hører sammen med denne. 
 • Under konkurranser i regi av Brettforbundet/brettklubb og andre snowboardkonkurranser i Norge som Brettforbundet er informert om.
 • Under snowboardtreninger organisert av klubben og individuell trening/kjøring i alpinanlegg
 • Under direkte reise til/fra organisert snowboardaktivitet og ved opphold på konkurranse-/treningssted i forbindelse med organisert snowboard (eks klubbtur eller reise til en konkurranse) Forsikringen dekker kun utgifter som ikke kan kreves fra annet hold. 
 • Trening utenfor bane/hall som naturlig inngår i et planlagt treningsprogram. 
 • Trening i og utenfor bane/hall/løype som en naturlig følge av idrettens særpreg og egenart.

Hva dekker MADcard?

Det finnes også noen begrensninger. Se forsikringsvilkår for detaljert informasjon eller ring 98701115.

Hvilke forsikringsytelser den enkelte er forsikret for er avhengig av om det er betalt grunnlisnes (dekker litt) eller utvidet lisens (dekker mer). Dette er områdene MADcardet omfatter:

 • Utbetaling ved ulykkesdødsfall
 • Invaliditetserstatning
 • Tannskader
 • Fysioterapi/kiropraktor
 • Privat klinikk (NB! Kun etter avtale med Idrettens Forsikringssenter)
 • Øvrige behandlingsutgifter (behandling i Norge)
 • Ansvarsforsikring (erstatningsansvar for person- og tingskade) over hele verden.
 • 60 mot 3 dager behandlingsgaranti. 
 • Operasjon og rehabilitering etter operasjon

MADcard forutsetter at behandling/operasjon etter skade skal skje ved Idrettens Forsikringssenter sin anbefaling for behandling.

Grunnlisens eller utvidet lisens?

En utvidet lisens kan være en god investering for snowboardere som er aktive sesongen gjennom. Det er store forskjeller på utbetalingene hvis en skade inntreffer og hvor lang tid det tar før du er sikret behandling. Valget er selvfølgelig ditt og det er også derfor det er flere å velge i! Men vær snill å les gjennom hva de ulike prisene dekker før du bestemmer deg. Se vilkårene for detaljer. Dette er noen highlights:

 • Utvidet forsikring gir utbetaling til ektefelle/samboer og barn ved ulykkesdød, det gjør ikke grunnlisensen
 • Utvidet forsikring gir mer enn en tredoblet utbetaling ved invaliditet
 • Dekker over tre ganger så høyt beløp ved tannskader.
 • Begge dekker fysioterap/kiropraktor, men generell oppstart for utredning er fra 3 dager på utvidet til 60 dager på grunnlisens.
 • Utvidet gir inntil 100 000 til operasjon (offentlig godkjent spesialist i kirurgi) med tilhørende rehablitering, grunnlisens 15 000.
 • Begge forsikringene har like omfattende ansvarsforsikring (hvis du påfører ting eller andre personer skade)

Reiseforsikring: Skader i utlandet

Mange aktive snowboardere reiser til utlandet i ny og ne for å kjøre brett, både i regi av klubben og for eksempel for internasjonale konkurranser. Da må tungen holdes rett i munnen:

Reiseforsikring dekker skadebehandling i utlandet

MADcard dekker ikke behandlingsutgifter eller transport ved ulykke i utlandet. Reiser du til utlandet for å kjøre brett må du også ha reiseforsikring. Ikke alle reiseforsikringer dekker ulykke på snowboard, så husk å sjekke opp dette med ditt forsikringsselskap.

Brettforbundet har gode erfaringer med reiseforsikringene til Europeiske, både i forhold til oppfølging ved skader i utlandet og oppgjør i etterkant. Denne reiseforsikringen dekker ulykker på brett:

"Privat Helårs Reiseforsikring med ulykkesdekning". Kontakt: www.europeiske.no.

Hva kan MADcard dekke ved ulykker i utlandet?

 • Ulykkesdødsfall og invaliditetserstatning
 • Ansvarsforsikring (erstatningsansvar for person- og tingskade) over hele verden
 • Behandlingsutgifter i Norge i etterkant

Enkel rutine ved skade i utlandet

 • Meld inn skaden på din(e) reiseforsikring(er), OG
 • Meld inn skaden på MADcardlisensen hos Skadetelefonen 98701115
 • Informer samtidig begge selskaper om øvrige forsikringer og deres polisenumre. Informer alltid at du har MADcard til reiseforsikringsselskapet ditt!
 • Forsikringsselskapene gjør oppgjør seg i mellom i etterkant slik at kostnadene blir plassert på riktig sted

Klikk her for fyldig informasjon om Idrettsforsikring for barn eller ring Idrettens Forsikringssenter på 02033


KLASSEINNDELING

Alder regnes som antallet år kjøreren fyller i løpet av 2020.

Barneidrettsbestemmelsene er noe vi i Brettforbundet er opptatt av å følge, for å ta vare på de yngste snowboarderne. Her finner du vårt skriv om Barneidrettsbestemmelsene dersom du lurer på noe: BARNEIDRETTSBESTEMMELSENE


KIDS-klasse >12 år (f. >2010) Dette gjelder hele sesongen. 

KIDS-klassen blir ikke rangert, og det er premier til alle

De fleste kjørere i KIDS-klassen er 10-12 år, men det er ingen eksakt aldersgrense. Hver enkelt klubb gjør vurdering på om kjøreren kan være med på Norgescup eller ikke. 

Yngre junior 13 til 15 år (f. 2005-2007) 


Junior 16-18 år (f. 2002-2004)

Juniorklassen teller på den internasjonale Rookie-rankingen (WSF)

Senior/Open 18 år og eldre (f. 2002  eller tidligere)Senior/Openklassen er ranket i den internasjonale rankingen. 


Nedre aldersgrense for Open-klassen er 16 år det året du kjører (dvs. du må minst være født i 2004). Det betyr at du som er junior, men ekstra ivrig og vil konkurrere med de eldre kjørerne, kan gjøre det! Husk å merke påmeldingen hvis du er junior som ønsker å delta i Open-klassen.


PENGEPREMIER

Har du vunnet pengepremier i norgescupen? Lurer du på hva du skal gjøre? Følg instruksen under ved å trykke på "vis mer" knappen eller ta kontakt med vår økonomimedarbeider! Du finner også veiledning på baksiden av sjekket du vant på konkurransen.

Kontaktinfo:

Økonomimedarbeider

Julia Dimova

julia@snowboardforbundet.no


Gratulerer med pallplasseringen! Her får du informasjon om utbetaling av pengepremier. Du har følgende alternativer.

 1. Sende faktura fra ditt eget foretak. Gyldig foretak er registrert i Brønnøysundregisteret med organisasjonsnummer. Faktura sendes på e-post eller i posten til Brettforbundet (se adressen under). Fakturaen merkes med navn på kjører, konkurranse, pallplas­sering og gren. Faktura må være gyldig og ha fakturanummer som er tildelt maskinell eller er forhåndstrykt.
 2. Lønnsutbetaling med skattetrekk. Får du ikke gjort overnevnte alternativ kan du få premiene utbetalt som lønn.  Da må du sende følgende informasjon til julia@snowboardforbundet.no: navn, adresse, fødselsnummer, epostadresse, telefonnummer og kontonummer. Merk eposten med ”Pengepremier NC årstall”.

Utbetaling av pengepremier skjer ikke før en av overnevnte punkter er levert iht instruksene.

For sesongen 2018/2019 må du levere premiesjekk før 1. mai 2019 for å få premiepengene.

 Adresse:

Norges Snowboardforbund

Sandakerveien 24c, inngang D7 0473 Oslo


NIF sine bestemmelser om barneidrett.

Bestemmelsene er absolutte regler som skal overholdes, etterleves og håndheves. Rettighetene og bestemmelsene må sees i sammenheng.

Du finner info fra NIF her. Vårt eget skriv finner du HER


FIS-lisens

Ta kontakt med per@snowboardforbundet.no for informasjon om FIS-lisens, eller hvis du ønsker å delta på FIS-konkurranser.

Jury/arrangementskomité

På hver arrangement er det satt opp en jury, bestående av TD, rennleder og hoveddommer, som tar avgjørelser når det gjelder endringer, avlysninger og generell gjennomføring av konkurransen i såmråd med kjørerne

Informasjon om TD og sikkerhet

Last ned skriv med informasjon rundt TD, sikkerhet, medisinsk personell mm.

Dømming

Dette er informasjon alle som er med i bør lese! Vi oppfordrer alle som har spørsmål til dommerne om å ta kontakt - for eksempel med dommerne før eller etter en konkurranse. Er du spesielt interessert kan du ta Snowboardforbundets dommerkurs - det kan være nyttig både for kommende dommerspirer og aktive kjørere som ønsker å lære mer om hvordan de kan oppnå en bedre poengscore i konkurranser.


Doping

Under Norgescup og NM er det stor mulighet for at det blir dopingkontroll. Vær forsiktig med hva du tar av medisiner. Dopinglisten er lang og den kan du lese på: www.dopinglisten.no

Kongepokal

Under NM deles H.M. Kongens Pokal for snowboard. Les mer om retningslinjene fra NIF her.

Info til arrangør

Norgescupen består av en rekke forskjellige events igjennom hele sesongen.  Brettforbundet godkjenner alle konkurranser i Norge på Regional og National nivå innenfor WSPL

Har du lyst til å arrangere? Enten du er klubb eller industri, eller om eventet ditt er lavterskel eller topp-nivå, vi kan bistå med det meste innen gjennomføring av snowboardarrangent. Ta kontakt med Mette Kvåle på mette@snowboardforbundet.no for mer informasjon.

Vi holder jevnlige rennlederkurs for å dele kompetanse og for å gjøre nye klubber og nye aktive klubbmedlemmer klare for å organisere norgescup. Ta kontakt med magnus@snowboardforbundet.no for å få info om når neste kurs er. 

NORGESCUPMANUAL MED NYTTIGE ARBEIDSDOKUMENTER

HANDLINGSPLAN FOR ARRANGEMENT | MEDISIN- OG SKADEBRIEF

Ren utøver

Opplæring og informasjon er en viktig grunnpilar i antidopingarbeidet. E-læringsprogrammet Ren Utøver er laget av Antidoping Norge for idrettsutøvere, trenere, ledere og deres støtteapparat. Ren Utøver er bygget opp omkring sju utvalgte områder innenfor antidopingarbeidet. Det tar om lag 30 minutter å gjennomføre alle modulene. Når du har fullført alle modulene, vil dette bli registrert og du vil motta et diplom på e-post. Klikk deg inn på renutover.no og sett i gang! 

LES MER OM REN UTØVER

På Antidoping Norge sine hjemmesider kan du lese mer om medisinsk fritak og legemiddelsøk, denne informasjonen finner du her:

LES MER OM MEDISINSK FRITAK OG LEGEMIDDELSØK

Rent særforbund er en sertifiseringsordning som setter krav til særforbundenes handlingsplaner og innsats i antidopingarbeidet.  Brettforbundet jobber aktivt med antidopingarbeid.

LES MER OM RENT SÆRFORBUND 

Vil du at klubben din skal bli Rent idrettslag?  

LES MER OM RENT IDRETTSLAG