Andreplass og OL-billett til Sandbech!

Ståle Sandbech leverte et kunststykke av et run i Laax Open, og sikret Norge en fjerde kvoteplass i OL.

– Det er deilig når det sitter. Jeg skal ikke lyve, jeg har slitt litt med formen i det siste og har ikke helt funnet godfølelsen, sa Ståle til VG etter konkurransen.

Seieren gikk til Sean Fitzsimons og tredjeplassen til Jake Canter - begge fra det amerikanske laget. Finalen ble sendt direkte på TV2, med Andreas Wiig og landslagsutøver Bendik Gjerdalen i studio.

Se sendingen her!

Sandbech har vært ute med både covid-sykdom og skadetrøbbel hele starten på sesongen, og kommer tilbake med et smell. Etter konkurransen kom også nyheten om at han vil bli tilbudt den siste billetten til OL.

– Jeg har jo fått bekreftet at jeg får plass nå, så jeg må tenke litt på det. Jeg har ikke bestemt meg for om jeg velger å dra eller ikke.

Foto: Dasha Nosova

Kjørerne fikk servert Laax på sitt beste, med med strålende sol og perfekte forhold i parken. Laax Open også kjent for å være favoritt-stoppet i verdenscupen, med mange kreative elementer som stiller krav til allsidighet. Det passer den mest rutinerte kjøreren i feltet bra.

– Landslagskapteinen måtte redde vår siste kvoteplass i OL! Når Ståle er i slaget så er han en av de beste konkurransekjørerene i verden. Det var veldig bra at han fikk full klaff her i Laax, så vi fikk en tredje OL plass til Kina, sier Sportssjef i Brettforbundet Per iver Grimsrud.

Marcus Kleveland kvalifiserte seg også til finalen, men trynet på hoppet i begge run. Når den regjerende verdensmesteren lander de beste triksene sine skikkelig, er det vel strengt tatt ingen i feltet som har repertoaret til å slå han. Dessverre har ikke sesongstarten stått til forventningene, men heldigvis gjenstår de viktigste konkurransene.

Kleveland var på en god flyt i andre run, men gikk ned for telling på det samme hoppet som ødela første run.
Foto: Dasha Nosova

Austaske Tess Cody stakk av med seieren blant damene, mens Anna Gasser og Anika Morgan tok andre- og tredjeplassen. Hanne Eilertsen stilte også til start i Laax Open, men gikk dessverre ikke videre fra semifinalen i går. Hun har likevel sikret seg plass i OL-sirkuset, og blir å se i Beijing i februar.

Neste stopp er nå X Games Aspen neste uke, der Sandbech, Kleveland, Røisland og Tischendorf skal skal være med.

Nå kan din klubb søke om å arrangere en NorgesCup i Snowboard kommende for sesong 2022/2023
18.5.2022

Nå kan din klubb søke om å få en NorgesCup i Snowboard kommende for sesong 2022/2023

Trenerbytte på snowboardlandslaget!
16.5.2022

Trenerbytte på snowboardlandslaget!

Marius Håker gir seg som landslagstrener og gir stafettpinnen videre til Morten Kleivdal.

Dette er landslagstroppen 2022-2023
13.5.2022

Dette er landslagstroppen 2022-2023

Endelig kan vi presentere landslagene for sesongen 2022-2023!

Kristian Moen legger opp!
12.5.2022

Kristian Moen legger opp!

Etter 5 år på landslaget legger Kristian Moen brettet på hyllen!

Årets første Norgescup i downhill skateboarding er gjennomført!
2.5.2022

Årets første Norgescup i downhill skateboarding er gjennomført!

I vanskelige værforhold ble årets første Norgescup i downhill skateboarding gjennomført.

Ny kommunikasjonsrådgiver og markedskoordinator
29.4.2022

Ny kommunikasjonsrådgiver og markedskoordinator

Solveig Strømme er Brettforbundets nye kommunikasjonsrådgiver og markedskoordinator.