Årets Mannlige Kjører

Årets Mannlige Kjører

Snowboardawards er rett rundt hjørnet og det er klart for å stemme på en av de aller gjeveste prisene. Å skulle kåre årets råeste mannlige kjører er en utfordring med så mange ulike typer kjørere, som regjerer på hver sin arena. De som har imponert mest, og som alle fortjener årets pris er Mons Røisland, Ståle Sandbech, Fridtjof Sæther Tischendorf og Torstein Horgmo.

Fredrik Perry har igjen chattet litt med de nominerte. Påvirk juryens avgjørelse ved å stemme på den du mener fortjener prisen mest!

Mons Røisland


Foto: Process Films

Jurybegrunnelse:

2019 må man kunne kalle Mons sitt år. Ikke bare vant han world cup i slopestyle i Kreichberg, han har også vist stabilitet ved å komme på pallen i både winter games i New Zealand, i prestisjetunge Dew Tour, og ikke minst i Xgames i Aspen! At han også har hatt tid til å filme til blant annet shredbots og DC edits er veldig imponerende.

Du er nominert til Årets kjører på awards:)

– Doope da!! :)

Hva er status? Kropp og sjel.

– Begge litt middels.. Neida, men litt skuffet over X-games Norge prestasjonen min og at det endte med bone bruise i kneet, men frøktelig gira på sesongen fremover da.

Ja, den så ikke god ut. Du hadde den jo! Den trippelen var vill. (Mons falt i bunnen av landingen etter en fs trippel 1440 under X-games Norway nylig)

– Jo, takk, må bare legge meg i hardtrening på squats fremover så har vi den neste gang.

Det ble en travel sesong selv om du sleit litt med skuldra di i begynnelsen? Husker du?

– Jau, fikk meg en god trøkk 16 under OL som har sittet litt, men til tross for det så var fjorårets sesong definitivt min beste så langt.

Ja, du har jo kjørt full beast mode. Fikk du filma noe da?

– Littegrann. Var på tur med DC i Whistler og filmet til DC Transitors episode! Det var dope. Annet enn det, så har det vært noen edits med Olims og seff mye høykantfilming på telefjonken.

Satser på mer høykantfilming til vinteren. Du har lagt lista ganske høyt på instaeditsa nå.

– Haha, ja, får håpe jeg ikke skuffer da! Skal faktisk ha med en filmer på tur i år, Så det gleder jeg meg skikkelig til. Få litt mer kontinuerlige edits og prøve å få samlet opp til en full-part i løpet av sesongen eventuelt.

Å faen...

Ståle Sandbech


Foto: Process Films

Jurybegrunnelse:

Ståle har knekt noen koder som ingen andre har funnet ut av. Med StaleLife og edits som Lines er han ekstremt synlig i sosiale medier, og han overrasker stadig når han kommer opp med noe nytt. Selv om han har fokusert mer på edits de siste årene er han fremdeles å regne med helt i toppen når det kommer til konkurranser. Ståle åpnet sesongen sterkt med seier i Dew Tour, før han klinket til med 2 plass i Laax Open og 6 plass i US open.

Du har selvfølgelig blitt nominert til Årets kjører igjen, grattis:)

– Oioioi! Gøy.

Jeg føler du kjører mye snowboard. Kjører du mer enn alle andre. Gjør du det? Eller bare ser det sånn ut??

– Ja, det blir mye snowboard på meg. Det er jo så gøy! Men vet ikke om jeg kjører mer enn de andre. Men tipper jeg er godt oppi der med de som kjører mest.

Har du filmet til noe spesielt i år?

– Jeg gjorde ferdig Lines. Det var litt spesielt for meg. Ellers har det mest blitt StaleLife og litt ekstra klipp til en 2019 recap video.

Ja, grattis med Lines. Hvordan var det å filme til den?

– Det var kult å ha et prosjekt som var litt mer passion project som vi måtte planlegge og jobbe litt hardere for. Men ble også litt vanskelig å få gjort det, siden konkurransen og andre div. Greier som kom foran og i veien for å ta seg tid til å filme til Lines. Men var digg å få det ferdig til slutt.

Der har du det. Men konkurranser, ja. Blir det fullt kjør til vinteren? Er det like gøy enda?

– Skal fortsette å kjøre konkurranser, ja. Og jeg liker å kjøre konkurranser. Men skal prøve å få tatt meg tid til å filme litt skikkelige greier i vinter også.

Konge. Siste, hvem hadde du valgt til å vinne årets norske, mannlige snowboardkjører?

– Det står mellom deg og Sondre Hylland. Haha. Sondre Hylland burde blitt nominert.  

Din snik. Takk for intervju!

Fridtjof Sæther Tischendorf


Foto: Process Films

Jurybegrunnelse:

Fridtjof gjør ting på sin egen måte, og er alltid synlig i bakken fordi han står ut fra de andre. Ikke fordi han alltid kjører med ryggsekk, men fordi han er helt rå! Da Xgames introduserte sin nye knucklehuck konkurranse i Aspen var Fridtjof selvskreven til deltakerlista, og jaggu skreiv han ikke historie da han ble første vinner av denne konkurransen som ble hyllet av snowboarder over hele kloden. Han ble også vinner av første Skolf-konkurranse på norsk jord, siden han er rå på alt fra å kjøre med egg i hånda til å kaste papirfly.

Hva skjer egentlig?

– Lager podcast. Solopodcast. Skal ikke si det til noen, til en dag i fremtiden så ligger det på nett. Bare sånn 20 timer med meg som prater om mine hemmeligheter. Neida skal bli intervjua av Vans. Til Triple Crown. Alle må gjøre trippelcork for å være på Vans.

Hvor stas er det å bli nominert til årets kjører på en skala fra 1 til chill?

– På en skala fra 1 til chill. Hahaha. Hva faen. Ehhh. Årets mannlige kjører? Eller Årets standout? Nei, det er jævla koselig. Jeg ville sagt chill. Sykt chill. Ellers så har jeg fjerna to sting i visdomstanna mi selv med en lommekniv. Ville føle meg som en tannlege.

Hvis du måtte velge ett høydepunkt fra sesongen?

– Jeg husker hvertfall jævla godt den dagen vi var å filma sammen på Tøyen da jeg fikk halve shotsa til parten min. Men jeg gjorde jo mye gøy da. Det går liksom ikke an å velge. Det er ikke lov. Hele sesongen er på en måte et høydepunkt. Klarte å holde meg skadefri!

Ja, du har filma.. Scandalnavians 2?

– Ja, største videoprosjektet i Skandinavia på en god stund! Forresten muligens premiere etter at awards er ferdig!

Hvorfor klippa du deg?

– Det var fordi jeg skulle donere håret mitt til folk som trenger det mer, pluss at jeg har startet på landslaget så skulle uansett blitt rookie-cutta.

Betyr det også at ryggsekken ryker snart?

– Nei.

Takk for quizzen.  Kan jeg ha lengre intervju? Vil ha lengst intervju.

– Nei.

Torstein Horgmo


Foto: Process Films

Jurybegrunnelse:

Torstein er et ikon innen snowboarding, som ikke bare klarer å holde nivået oppe, han blir også fremdeles bedre for hvert år som går. Det er mange år siden vi så han regjere konkurransescenen, men det er en fryd å se hvordan han har skapt sine egne veier med backcountrykjøringa, og lager både edits og filmer gjennom vinteren. At han både hadde cover på transworld i vinter og pro spotlight viser at han helt klart er i verdensklasse. Etter å ha sett parten hans fra i fjor er vi også spente på å se filmen hans som kommer senere i vinter!

Har du noen gang hørt at du har blitt beskrevet som en gud på snowboard?

– Haha, det hender vel at det uttrykket blir slengt rundt i Instagram kommentarfeltet av og til (grineemoji)

Bra! Men hva gjorde du sist vinter?

– Kjørte pudder hele vinteren! Først i Japan, så Tahoe og BC, Canada, med litt tid i Colorado innimellom som hadde rekordvinter. Mesteparten av USA hadde mye å leke seg med.

Ah, deilig. Blir det ny film?

– Vi sitter på en god del unreleased materiale fra sesongen som vi går gjennom nå og ser hva som kan funke. Mulig at vi slipper noe sent i høst/ tidlig vinter..

Når får vi se en baggy switch back 5 i Vassfjellet igjen? Du vet at det er det de ekte fansa vil ha..

En mystisk Torstein velger en mystisk utvei til dette mystiske spørsmålet ved å ikke svare. Betyr det at vi ikke får se en baggy switch back 5 i Vassfjellet fra han igjen? Tiden vil vise.

Se så mye annet spennende!

Brettvettregler
2.4.2020
Ikon brettIkon brettIkon brettBrettforbundet logo symbol

Brettvettregler

Hjemmepåsken er like rundt hjørnet, det eneste vi vil er å komme oss ut! Dette er frihet under ansvar i praksis!

Brettforbundet permitterer deler av administrasjonen
27.3.2020
Ikon brettIkon brettIkon brettBrettforbundet logo symbol

Brettforbundet permitterer deler av administrasjonen

Som et resultat av koronaviruset reduserer Brettforbundet driften for å sikre aktivitet i årene som kommer.

Rekrutten: Turboble og snowboardglede i Livigno
26.3.2020
Ikon brettIkon brettIkon brettBrettforbundet logo symbol

Rekrutten: Turboble og snowboardglede i Livigno

Ny bildeserie fra landslagsrekrutten Emil Leenderts!

Gi frivilligheten en sjanse | Gråkallparken
24.3.2020
Ikon brettIkon brettIkon brettBrettforbundet logo symbol

Gi frivilligheten en sjanse | Gråkallparken

Stian Karlsen og Mats Larsen har bygd en av landets beste parker gjennom frivillig arbeid!

Se editen fra Sint Railjam!
20.3.2020
Ikon brettIkon brettIkon brettBrettforbundet logo symbol

Se editen fra Sint Railjam!

Sammen med Norsk Tipping har vi satt i gang et stort jentesatsingsprosjekt denne sesongen. Sjekk ut edit fra et av høydepunktene!

Kristian Moen ble nummer to overall i SBX!
19.3.2020
Ikon brettIkon brettIkon brettBrettforbundet logo symbol

Kristian Moen ble nummer to overall i SBX!

Kristian Moen har hatt sin beste sesong noen gang. Før jul tok han fem av fem mulige medaljer i både snowboardcross og banked slalom.

alle artikler