Årets Park

Årets Park

Hvilken park likte du best i vinter? Det er på tide å gi noe tilbake til de som bruker uendelige nattetimer i tråkkemaskin og med shapespade for at vi skal få en bra dag i parken!

Det ble en forkortet vinter med lite snø noen steder og mye vind, men likevel ble det mange utrolig bra parker rundt i landet vårt. Fire av dem har likevel utmerket seg som jevnt bedre gjennom vinteren enn resten. Her finner du stor variasjon fra små parker som kun eksisterer på grunn av hardtarbeidende ildsjeler til store parker i landets største anlegg. Det er på tide å stemme på din favoritt! 

Det er en kompetent jury som til syvende og sist kårer vinneren, men de vil ta avstemmingsresultatene med i betraktningen når avgjørelsen skal tas.


Stem i bunn av saken!


Parkbyggerne er i full gang med forberedelser til sesongen, og sveiser og maler rails vi kan leke på i vinter. Mellom slagene har de likevel hatt tid til intervju med Fredrik Perry.

Dombås Skiheiser

Jurybegrunnelse:

I en tid der mange anlegg kutter ned på parken viser Dombås guts og velger å satse. Denne holdningen liker vi! Parken har vært bra gjennom hele vinteren, og vi har sett at stadig flere reiser til Dombås for å teste den. Blant annet har landslaget brukt denne parken til samlinger før konkurranser. Mushroom Crew har stått for byggingen og Dombås har selv fortsatt å vedlikeholde. Dette har de klart bra, og det har lyttet velvillig til innspill og ønsker fra kjørerne. Det er mye dugnadsånd fra Ove Vadet og gjengen for å drifte det lille skisenteret, og et godt eksempel på initiativet fra Dombås er da de stilte med nyshapet park på selveste 17. mai, og spanderte både kaffe og kaker på de som valgte å feire nasjonaldagen i anlegget.

Hvorfor tror du at dere har blitt nominert? 

– Veit det var mange fornøyde med parken i vinter.

Hvor viktig er parken for dere? 

– Parken er det vi starter med først, før vi tar resten av bakken. Dei fleste gjør park først på vinteren.

Hvor ofte bygger dere om på parken? 

– 4-6 ganger.

Planlegger dere noen events/konkurranser i vinter? 

– Ja.

Hvorfor skal norges brettkjørere besøke Dombås skiheiser? 

– Vi får mye skryt av parken vår, og gode snøforhold.

Gråkallparken

Jurybegrunnelse:
Det som skiller Gråkallen fra andre anlegg er hvor flinke de er til å utnytte de ressursene de har. Ressursene her dreier seg ikke om stor plass eller mye penger, men om kreativitet og stå-på-vilje! Ildsjelene har i år igjen klart å gjøre mye ut av lite, og har fått til en rå park med elementer som passer for alle nivå, der det kun er kjørernes kreativitet som setter stopper for hvordan ting kan kjøres. De har også klart å skape en inkluderende vibe i anlegget, noe som gjør at kjørerne selv stiller opp på dugnader.

Gråkallen er nominert til årets park! 

– Woowow det e fett!!

Hvorfor tror du at dere har blitt nominert? 

– Håper det er fordi folk liker parken vår, i år syntes vi selv at den ble veldig gøy hvertfall:)Vi har også hatt mer fokus på inkludering med gratis utlån og andre gøye ting, så kanskje det?

Gratis utlån er jo faktisk genialt. Og så har dere jo de beste bretta der.. 

– Dinos for life. Men jeg tror det er noe annet å prøve brett for første gang med ordentlig utstyr.

Meget sant. Dagene der nybegynnere må leie stive gamle Burton-brett og vonde boots må ta slutt. For de som ikke har vært hos dere før, hvorfor bør de komme på besøk? 

– De bør komme på besøk fordi det er en gøy park med elementer for alle, samt at man får kjørt utrolig mye kort tid. Også er det noe eget med å være i et anlegg der hele anlegget er park, det blir mye muligheter. Vi har også hørt noen rykter om at noen tenker de bør lære 5050 eller boardslide før de kommer til oss, det vil vi gjerne avkrefte. Vi har veldig mange små elementer, så hvis man vil lære seg det er Gråkallen den smudeste plassen å gjøre det på.

Det tenker jeg også. Lykke til! 

– Suten katt! 


SNØ

Jurybegrunnelse:

I et land med mange ivrige snowboardere var det mange som jublet da Snø åpnet dørene for første gang i vinter. Endelig kunne folk nær hovedstaden få et tilbud utenom vintersesongen! Å bygge en innendørs park kan by på endel utfordringer, men Snø ser ut til å ha taklet dette usedvanlig bra. De har bygget en så bra park som de har mulighet til mellom fire vegger, og klarer å holde snøen langt bedre enn de fleste andre innendørs anlegg. De er også samarbeidsvillige, og tilrettelegger bra for både treninger og andre arrangement. 

Hvorfor tror du at dere har blitt nominert?

– Vi har jo satt et nytt og ganske så unikt produkt på banen, i tillegg til å ha vært så heldig med å kunne tilby parkkjøring i et ellers svært utfordrende år for skianlegg over hele landet. Utover det mener vi selv å ha fått til et godt parktilbud sett til våre utfordringer og relativt begrensede areal, og forhåpentligvis levert over alminnelig forventning på et innendørs anlegg, med tanke på kvalitet i forhold til størrelse og konsept.

Hvor viktig er parken for dere?

– På et personlig plan er det svært viktig. Vi er en liten men engasjert gjeng som alle brenner for brettsport og den kreative gleden som ligger i å planlegge og bygge park for alle. Våres geografiske plassering i kombinasjon med muligheten til stabile vinterforhold gjennom hele året gir oss og en unik mulighet å bidra til rekruttering og treningsmuligheter innenfor brett- og skisport. Vi tror dette forutsetter en leken tilnærming og gode fasiliteter for utvikling, og tenker derfor på parken vår som en viktig arena for fremtiden til egen bransje.

Hvor ofte bygger dere om på parken?

– Vi har en målsetning om å variere parken jevnlig i stort og smått. 

Hopplinjen vår er mer eller mindre permanent ut fra topografiske forhold, selv om vi eksperimenterer litt med størrelse og utforming til tider.

I løpet av året siden vi åpnet har vi gjennomført tre større ombygninger av boks-og raillinjene i tillegg til fortløpende mindre tillegg og bytte av elementer.

Planlegger dere noen events/konkurranser fremover?

– Vi har i skrivende stund noen spennende pågående prosesser på event- og konkurransenivå, og et ønske om å etablere oss som arena for store og små eventer.

Nærmest forestående på agendaen her er en Junkyard railjam kvallik og Norgescup i BigAir. Utover dette har vi samarbeid med Brettforbundet med åpen brettkveld hver onsdag og freeskikveld med NOR Freeski hver tirsdag. I tillegg har vi treningsopplegg for brett og freeski landslagene på fast basis.


Hvorfor skal Norges brettkjørere besøke SNØ?

– Først og fremst for å oppleve glede på brett på en litt annerledes, men samtidig vant måte. Vi ønsker at parken på SNØ skal oppleves som et trygt sted å starte - både for nybegynnere og for de som ønsker å forbedre sine ferdigheter. Her er det stabile forhold, noe som kanskje kan gjøre det mindre skremmende for noen. 

En annen god grunn er at sesongen aldri trenger ta slutt. Hos oss får man kjørt brett akkurat når man får lyst, uten å måtte vente på neste vinter. 

Trysil

Jurybegrunnelse:

Fjorårets vinner av prisen for Årets Park viste nok en gang at de var i stand til å bygge en park i verdensklasse. Det var med god grunn at NM skulle vært arrangert nettopp her. Trysil viser at park er noe de satser på, der de klarer å få til noe for alle nivåer, og samtidig holde særdeles høy kvalitet på det hele. De er tidlig i gang med parken, og Trysil er blant de få anleggene som har store hopp i parken nå til dags. De har også en morsom minipipe, noe som settes stor pris på i en tid der det er få buer å finne. 


Hvorfor tror du at dere har blitt nominert?

– Må vel være for at vi har fått til park med variasjon og tøffe hopp. Vi har videreført det som har fungert bra før, og forbedra ting som ikke funka så godt før.

Hva var noe som ikke funka så bra som dere har endra på? 

– Vi gjorde om toppen av parken de to siste åra, fornya der for å få bedre flyt. Midpartiet har vi også bygget om. Henghoppet har hatt to kickere der i år. Det ene hoppet ble nok litt mer brukt enn det andre da, hehe. Vi hadde mer snø så vi fikk prøvd oss litt, funka veldig bra. Litt mere valgmuligheter. 

Hvor ofte bygger dere om på parken?

– Hoppa står på samme plassen som regel, men vi må kontinuerlig bygge hoppa på nytt på grunn av is og slikt. Vi hadde veldig mye snø, mildt og regn i januar, som var vanskelig. Mye riving og bygging. Når det kommer til railsa så bytter vi ut det som ikke blir brukt. 


Planlegger dere noen events/konkurranser fremover?

– Ja, nå har vi jo NM på freeski etter påska. Snowboard og twintip Norges cup i januar. Ellers er det ikke noe spikret enda. Litt uvisst hvordan vinteren blir, så det er litt tidlig å legge for mye energi i å planlegge slikt. Ellers planlegger vi som vanlig, vi gunner på med snølegging og satser på å åpne tidlig.


For de som har aldri vært hos dere, hvor skal de besøke parken i Trysil?

– For å kjøre i en bra park med mye valgmuligheter, og treffe likesinna kjørere som kan pushe deg til å bli bedre. Det er stort sett mye folk her, og mye forskjellig kjøring å henge seg på.


Ja, jeg blir som regel tvinga til å hoppe på større hopp en jeg pleier å gjøre. 

– Hehe, ja, der ser du! Se så mye annet spennende!

Hvem fortjener å bli nominert til Skateboard Awards i 2021?
13.1.2021
Ikon brettIkon brettIkon brettBrettforbundet logo symbol

Hvem fortjener å bli nominert til Skateboard Awards i 2021?

Brettforbundet gleder seg til å dele ut Skateboard awards for andre gang, i 2021!

Følg Laax Open her!
12.1.2021
Ikon brettIkon brettIkon brettBrettforbundet logo symbol

Følg Laax Open her!

12. januar er det klart for verdenscup i Sveits. Her er alt du trenger å vite om konkurransen.

FIS-registrering
12.1.2021
Ikon brettIkon brettIkon brettBrettforbundet logo symbol

FIS-registrering

For å kunne delta i en FIS konkurranse må du ha en gyldig FIS lisens. Her finner du info!

Røisland på pallen i sesongåpningen!
9.1.2021
Ikon brettIkon brettIkon brettBrettforbundet logo symbol

Røisland på pallen i sesongåpningen!

En glovarm Mons Røisland sikret seg tredjeplassen i kveldens big air-konkurranse i verdenscupen

Følg sesongåpningen i Kreischberg her!
7.1.2021
Ikon brettIkon brettIkon brettBrettforbundet logo symbol

Følg sesongåpningen i Kreischberg her!

Marcus Kleveland og Mons Røisland er klare for helgens verdenscupåpning i big air.

Norgescup på Geilo utsettes
6.1.2021
Ikon brettIkon brettIkon brettBrettforbundet logo symbol

Norgescup på Geilo utsettes

Norgescup på Geilo blir flyttet til samme helg som Norgescup i Uvdal 20. februar

alle artikler