Bergrem og Steffensen tok NM-gull

– Det var veldig gøy å få det til når man først er tilbake. Dette er jo første konkurransen jeg kjører siden NM i fjor, så det er bra «ratio» på konkurranser i år, sier Bergrem fornøyd.

Trysil viste seg fra sin beste side under dagens NM i Slopestyle, med åpen himmel og perfekte forhold. Torgeir Bergrem, som har vært ute med kneskade hele sesongen, leverte rå kjøring og tok NM-tittelen foran Ståle Sandbech og Isak Ullstein.

Torgeir Bergrem i slopestyle-NM. Foto: Process Films / Glenn Pettersen

Etter kvalifiseringen fortalte Torgeir at kroppen føltes veldig bra, men at han ikke trodde kjøringen ville holde mål på de øverste elementene. I finalen klaffet det gjennom hele coursen, med en cab 900 på første hoppet, frontside 1080 på andre, frontside lip pretzl på første rail, cab 270 på og 270 ut andre rail, og en backside 1260 på det siste hoppet.

– Det er veldig imponerende at han tar seieren i dag, i sin første konkurranse etter et langt skadeavbrekk. Dette viser hvor stabil, og hvor god konkurransekjører han er. Han kan disse triksene i blinde, sier landslagssjef Per Iver Grimsrud.

Bergrem har vært ute av sesongen siden midten av oktober i fjor, da han plutselig røk menisken gående fra heisen, på samling i Saas Fee i Sveits. Nå er det ingen tvil om at 27-åringen er tilbake for alvor.

Les også: TV2: – Menisken bare løsnet

Tina Steffensen. Foto: Process Films / Glenn Pettersen

Av damene var det stjerneskuddet Tina Steffensen som kjørte til gull, foran Hanne Eilertsen og Thea Cassandra Moa Larsen.

– Det var veldig gøy å kjøre i dag! Jeg hadde ikke trodd jeg skulle slå Hanne, så det var kjempegøy, sier Tina.

18-åringen kommer rett fra junior-VM i Kläppen. Der gikk det ikke helt veien, og hun falt i begge finalen-runs i slopestyle. Med et ferskt NM-gull i beltet har hun selvtilliten med seg når hun reiser tilbake til Kläppen for å kjøre big air til helgen.

Tina Steffensen slopestyle-NM. Foto Glenn Pettersen

Også Tina har slitt med skade, og var ute store deler av forrige sesong. I år har hun kommet knallsterkt tilbake med blant annet en førsteplass i World Rookie Fest i Livigno og flere norgescup-seiere.

Les også: Fem pallplasser i Livigno
Les også: Dobbel seier til Steffensen

Dagens slopestylekonkurranse var den første av fire konkurransedager i trysil denne uken. Fredag er det klart for boardercoss for alle klasser, før big air på lørdagen og slopestyle for junior på søndag. Se programmet her!

Fullstendige resultatlister finner du i bunn av saken.

Slopestyle-coursen i Trysil. Foto: Glenn Pettersen

Ståle Sandbech tok 2.plass. Foto: Glenn Pettersen

Mats Tambini og Marcus Kleveland var blant de som stod for dømmingen. Foto: Process Films / Glenn Pettersen

Resultater:

3. Bjørn Johann Jenssen

4. Sondre Hylland

5. Per Iver Grimsrud

Hvem fortjener å bli nominert til Skateboard Awards i 2021?
13.1.2021

Hvem fortjener å bli nominert til Skateboard Awards i 2021?

Brettforbundet gleder seg til å dele ut Skateboard awards for andre gang, i 2021!

Følg Laax Open her!
12.1.2021

Følg Laax Open her!

12. januar er det klart for verdenscup i Sveits. Her er alt du trenger å vite om konkurransen.

FIS-registrering
12.1.2021

FIS-registrering

For å kunne delta i en FIS konkurranse må du ha en gyldig FIS lisens. Her finner du info!

Røisland på pallen i sesongåpningen!
9.1.2021

Røisland på pallen i sesongåpningen!

En glovarm Mons Røisland sikret seg tredjeplassen i kveldens big air-konkurranse i verdenscupen

Følg sesongåpningen i Kreischberg her!
7.1.2021

Følg sesongåpningen i Kreischberg her!

Marcus Kleveland og Mons Røisland er klare for helgens verdenscupåpning i big air.

Norgescup på Geilo utsettes
6.1.2021

Norgescup på Geilo utsettes

Norgescup på Geilo blir flyttet til samme helg som Norgescup i Uvdal 20. februar