BUA: Flere snowboardglade barn

BUA: Flere snowboardglade barn

Bua og Snowboardforbundet har inngått partnerskapsavtale for å gi flere barn og unge muligheten til å lære å stå på snowboard og skateboard!

Det er jo fantastisk! Sier Helene Olafsen, som er styremedlem i BUA, når hun hører om samarbeidet. Det er dessverre for få som vet om tilbudet til BUA. Målet er at alle barn og unge - og voksne også forsåvidt skal prøve nye idretter og sporter. Det beste er om de prøver snowboard og blir forelsket i det, sier Helene.

Det høres ut som et naturlig og fint samarbeid. Det kan ikke bli bedre. Vi trenger at Kids kan prøve snowboard. Hvis foreldre vet litt mer og får litt opplæring på hva man skal se etter så er det win-win. Kids vokser, så det er supert å kunne låne brett, da slipper du å kjøpe nytt hvert år. Det er også en fin mulighet for de som skal på klassetur eller kjøre en uke i ferien og vil prøve seg på snowboard.  

Hva er BUA?
BUA er en forening som jobber for å få flere barn og unge ut i aktivitet uavhengig av deres sosioøkonomiske status. Dette gjør de ved å styrke og synliggjøre utlånsordninger, utstyrssentraler og utstyrsbanker som låner ut sports- og fritidsutstyr.

Hva innebærer partnerskapsavtalen?
Tall fra sportsbransen viser at Norge ligger på Europatoppen i salg av sportsutstyr, et stadig økende forbruk rimer ikke med en bærekratig utvikling. Videre er vinteraktiviteter generelt assosiert med høye kostnader, noe som fører til at mange kan ta avstand før de har prøvd.

"En av de største barrierene knyttet til deltakelse er utstyret, vi har tidligere lurt på hvordan vi enkelt kan tilgjengeliggjøre dette i vårt langstrakte land! Nå som BUA er oppe og går er vi veldig interessert i å koble oss på, samt bidra til at det er snowboardutstyr i deres lokaler rundt omkring. Her tror jeg vi kan bidra med litt forskjellig, tenker både rekruttering av utstyret og kvalitetssikring er en rolle vi kan ta" sier Lisa Mari Watson, generalsekretær i Snowboardforbundet.

Partnerskapsavtalen skal blant annet bidra til å gi barn og unge muligheten til å lære å bruke utstyr som snowboard og skateboard, slik at det blir mer aktuelt å låne. Snowboardforbundet skal gi BUAordninger muligheten til å få profesjonelle råd i forhold til hvilken type snowboard og skateboard de bør kjøpe inn og klubbene får tilgang til skate/snowboardpakker som kan lånes helt gratis, i tillegg vil klubben få mulighet til å oppbevare sitt utlånsutstyr i BUA. Partnerskapet skal samtidig bidra til økt fokus på bærekraft og sirkulærøkonomi. Å låne utstyr for å stå på snowboard og skateboard er bra for miljøet, og det skal ikke være nødvendig å kjøpe utstyr for å lære å stå på skate/snowboard.

Målet med avtalen:
For BUA er målet med partnerskapet å styrke arbeidet med inkludering og økt deltakelse i helsefremmende aktiviteter for barn og unge. Skateboard og Snowboard er lavterskelaktiviteter og samarbeid med lokale klubber, tror vi kan skape mye aktivitet. Det er lettere å låne skateboard og snowboard når man får hjelp til å lære, sier daglig leger i BUA, Monica Vogt. Snowboardforbundet har som mål å gjøre det enklere å starte med snowboard, spesielt for barn og unge.

Oppsummert skal partnerskapsavtalen sikre inkludering, integrering og selvfølgelig mer fysisk aktivitet.

Har du, eller klubben din lyst til å koble dere på en BUAordning i lokalsamfunnet?
Ikke nøl med å ta kontakt: bijora@snowboardforbundet.no


BUA + Snowboardforbundet = Sant

På bildet, fv: Bijora Sardarian, Eline Egeland, Lisa Mari Watson, Monica Vogt

Se så mye annet spennende!

Rent Særforbund
7.12.2021
Ikon brettIkon brettIkon brettBrettforbundet logo symbol

Rent Særforbund

Høsten 2021 ble Brettforbundet sertifisert som Rent Særforbund.

Røisland på pallen i Steamboat
5.12.2021
Ikon brettIkon brettIkon brettBrettforbundet logo symbol

Røisland på pallen i Steamboat

‍Mons Røisland tok tredjeplassen i dagens big air-finale i Steamboat USA, og samler dermed dyrebare poeng til OL-kvalifisering.

Seksuell trakassering
3.12.2021
Ikon brettIkon brettIkon brettBrettforbundet logo symbol

Seksuell trakassering

Seksuell trakassering skal meldes fra om

Disse er nominert til SnowboardAwards!
2.12.2021
Ikon brettIkon brettIkon brettBrettforbundet logo symbol

Disse er nominert til SnowboardAwards!

Tiden er inne for å kåre årets beste snowboard-prestasjoner. Først ut er Årets triks. Se hvem som er nominert og stem frem din favoritt!

Dobbel pallplass i debuten 
30.11.2021
Ikon brettIkon brettIkon brettBrettforbundet logo symbol

Dobbel pallplass i debuten 

‍Niklas Bøyesen Lohne-Hansen tok både andre- og tredjeplass i sin første Europacup. Nå ser målet om VM på hjemmebane lyst ut!

Følg verdenscupen i Steamboat her! 
29.11.2021
Ikon brettIkon brettIkon brettBrettforbundet logo symbol

Følg verdenscupen i Steamboat her! 

‍Lørdag 4. november er det klart for andre stopp i verdenscupen, med big air i USA. Her finner du alt du trenger å vite om konkurransen.

alle artikler