Disse er nominert til årets klubb

Disse er nominert til årets klubb

Klubbene over hele landet gjør en fantastisk jobb og skaper masse aktivitet for alt fra proffe til nybegynnere. I år er det spesielt fire klubber som har utmerket seg. De nominerte til årets klubb er Kongsberg Snowboardklubb, Trondheim Snowboardklubb, Tyrili Brettklubb og Varingskollen Snowboardklubb.

Stem på klubben du ønsker at skal vinne, så er du med på å påvirke juryens beslutning!

Stem også på:

Årets mannlige gjennombrudd

Årets kvinnelige gjennombrudd

Årets park

Årets event

Årets bilde

Årets video

Kongsberg snowboardklubb

Jurybegrunnelse

Fjorårets vinnere har ikke ligget på latsiden dette året heller. De slår stadig egne rekorder på antall snowboardere på trening og har en utrolig evne til å gjennomføre fler arrangement og aktiviteter i løpet av en sesong enn det vi i juryen klarer følge med på. I vinter hadde de blant annet en utrolig vellykket Norgescup på Vierli og snowboardcrosscamp med Stian Sivertzen og andre av Norges beste SBX´ere. Klubben hadde også dobbel Norgescup i SBX, stålkontroll under NM i Trysil med snowboardcrosskompetansen sin, og Kongsberglekene med aktivitet for alle aldere.

Perry har tatt en prat med styreleder Hege Steffensen.

Dere har blitt nominert til Årets klubb!

– Hurra!

Hva har dere gjort for å fortjene en nominasjon?

– Vi har gjort så mye bra! Først av alt så må vi skryte av trenerne, hele 26 stykk av dem i alderen 17-50, som stiller opp hver uke dag på dag for å aktivisere kidsa og ungdommen. De har lagt ned ca 1400 treningstimer til sammen, bare for kidsa opp til 12 år. Foreldregruppa er dugnadsvillige og stiller opp for å hjelpe på trening, arrangement og gjennomfører de kjedelige inntektsbringende salgsaktivitetene styret legger opp til. Viste du at det var vi som gjennomførte NM cross på Trysil? - det gikk helt smooth! Vi er gode på crossarrangement altså - det ble også en crosscamp og to Norges cupper! Brettlek og konkurranse med fokus på mestring er moro også for de yngre, så Kongsberglekene og kids camp ble en suksess i fjor også. Vi opprettholder, sammen med de andre klubbene, snøbrett som den kuleste aktiviteten i bakken og i Kongsberg yngler det!

Er det noe KIF gjør annerledes enn andre klubber?

– Norge er verdens beste klubbland, så det er sjukt mye bra som skjer organisert! I KIF er vi spesielt gode på breddeaktivitet for barn og på å holde jenter i brettaktivitet! Silvergirls er en stor gruppe med viltre jenter og mange av dem er også med på både wakeboard og skate.

Har dere satt noen planer for vinteren som kommer?

– Jepp! Vi har det. Mange arrangement på terminlisten vår for kommende sesong. Vi har et viktig arbeid å gjøre med ungdomsgruppen. Ungdata-undersøkelsen viser at det er tøft å være ungdom både i og utenfor idretten. Vi skal styrke arbeidet med trivsel og tilhørighet gjennom gode arenaer for overgangen kids/ungdom og videre opp i alder. Egne turer og happenings uten resultatfokud for ungdommen er på plakaten. Flest mulig, lengst mulig er målet!

Hvorfor syns dere noen skal melde seg inn i en klubb?

– Klubbmedlemmer har fordeler og rabatter! Du blir kjent med nye folk, får være med på morsomme treninger og camper! Du får tilgang på trenere som kan veilede deg til progresjon. Dessuten er det skjønt å ha en klubb å heie på som hjertet banker for.

Trondheim snowboardklubb


Foto: Emil Fossheim

Jurybegrunnelse

Dette er klubben som jobber for medlemmene sine. Her arrangeres det treninger for store og små både på og uten snø. I vinter dro de på klubbtur til Mo I Rana for å delta på Norgescup og for å skaffe kompetanse til gjennomføring av Norgescup denne vinteren. På breddenivå har klubben stort fokus på inkludering av yngre asylsøkere med gratis nybegynnerkurs og utstyr, og har klart å skape et kjempesterkt og åpent klubbmiljø. Klubben er også helt rå på å søke midler fra f.eks fond og kommune som har gått til innkjøp av blant annet snowboardutstyr, bagjump og klubbturer.

Perry har pratet med Anne Berg Johnsen.

Dere har blitt nominert til Årets klubb! Gratulerer!

– Dette var virkelig en hyggelig beskjed! Vi er stolte over hva vi har fått til de siste årene. Utrolig gøy!

Hva fant dere på sist sesong?

– Den siste sesongen har vi satset på å få organisert treningene våre bedre. Vi har hatt en stor vekst i antall medlemmer på trening som lå på mellom 20-50 snowboardere hver tirsdag i Vassfjellet gjennom hele vinteren. Fra i fjor tok vi med videre regelen om at alle som møter på trening, må kunne ta heisen selv og svinge selv. Dette har gjort at vi har fått bedre tid på hvert medlem som kjører på trening sammen med oss. Vi har tatt i bruk en gruppeinndeling på treninger som gjør at medlemmene får kjøre sammen med alle instruktørene isteden for en fast hver gang. Dette har gjort at flere har blitt kjent og vi har fått et bedre samhold i klubben. I tillegg har vi hatt dugnad i klubbhytten vår i Vassfjellet, hatt kvelder med vaffel og hygge i hytten for alle medlemmer og foreldre for at alle skal bli bedre kjent. Turntrening  hadde vi fra september til desember for medlemmene våre noe som ser ut til å fungere veldig godt på miljø, vennskap og på ferdighetsnivået. Vi dro også på klubbtur til Mo i Rana når det var norgescup. Vi var heldige å fikk med oss syv instruktører og syv medlemmer pluss foreldre til Mo i Rana. Vi sov på samme hotell, kjørte bil sammen og hadde det dødsgøy sammen som klubb. Instruktørene fikk også erfaring i hvordan å holde slike arrangement her hjemme i Trondheim.

Dere er en veldig inkluderende klubb. Hva gjør dere for å inkludere flest mulig?

– De siste årene har vi hatt fokus på inkludering av personer med funksjonsnedsettelse. Dette tilbudet har det dessverre ikke vært så mye interesse for. Derfor tok vi en helomvending i fjor og inviterte flere boenheter med mindreårige asylsøkere til å komme på snowboardkurs. Vi fikk også hjelp fra Biayna i Brettforbundet til å skrive en søknad om midler til Trondheim Kommune for å kjøpe inn heiskort og mer utstyr. Disse midlene ble tildelt midt i sesongen i fjor, noe som gjør at vi kan fortsette dette tilbudet også den kommende sesongen. Noen av midlene skulle egentlig gå til mat og drikke under kursene, men det var ikke ønsket fra de som kom på snowboardkurs. Derfor bestemte vi oss får å tilby å bruke de pengene på heiskort dersom de møtte opp på ordinær tirsdagstrening i steden. Da kom flere mindreårige asylsøkere dit og ble enda mer inkludert i klubben sammen med resten av snowboardflokken vår! De ble også kjent med foreldre og flere av medlemmene gjennom at vi oppfordrer samkjøring i bil av hensyn til miljø og også vennskap innad i klubben.

 

Har dere noen planer for vinteren som kommer?

– Ja! Vi satser på norgescup til vinteren da vi synes dette er på høy tid å klare å få til i Trøndelag. Vi gleder oss veldig! Fortsette med faste treninger, fortsette tilbud for mindreårige asylsøkere og mer arrangementer sammen med Vassfjellet.

Hvorfor syns dere noen skal melde seg inn i en klubb?

– Det er viktig at vi som kjører snowboard på tvers av nivå og alder har et samlingspunkt og et møtested – at vi sammen kan lære av hverandre og stå sterkere sammen! I tillegg er det viktig å ha et tilbud innen idrett som "ikke er som alle andre idretter". Snowboard er en av de få idrettene hvor samhold og miljø er viktigere enn prestasjoner og hevdelse. Snowboard i klubb og på trening blir en idrett med mye mer fokus på egen prestasjon, samhold og trivsel enn noe annet.

Tyrili Brettklubb

Jurybegrunnelse

Tyrili Brettklubb som ligger under Tyrilistiftelsen, er en ideell stiftelse som tilbyr behandling og oppfølging av personer fra 18 år og oppover med alvorlig rusproblemer. I 1999 etablerte de brettklubben som fort ble en suksess for både medarbeidere og pasienter. Klubben har fokus på arrangementer og vi nevner Kickoff for vintersesongen i desember, brettleir med snowboard i mars som trekker over 100 deltagere (!!), instruktørkurs og surfecamp. Overskuddet klubben sitter igjen med går rett inn i å vedlikeholde en utstyrspark som medlemmene kan bruke fritt.

Perry har pratet med Alexander Yttervik

Hva er det som skiller Tyrili brettklubb fra andre klubber?

– Uten å ha dyptgående kjennskap til hvordan de andre klubbene driver, så vil jeg si at det som gjør Tyrili brettklubb unik er at klubben er til for folk som er eller har vært tilknyttet Tyrilistiftelsen, både pasienter og behandlere. Man kommer inn i klubben med de ferdighetene man har. Vi ønsker at så mange som mulig ønsker å bruke klubben til å utvikle ferdigheter og kunnskap om brettkjøring. Vi har et bra samarbeid med forbundet, noe som gjør at vi en gang i året arrangerer en snowboardleir på sjusjøen, der vi hvert år, i over ti år, har over hundre deltakere. Vi utdanner instruktører, som i sin tur er med på drive leieren i form av å lede nybegynner kurs. Mange har aldri hatt brett på beina før de blir med på leir. Vi har også et fantastisk samarbeid med Jæren folkehøgskule, som muliggjør en surfeleir hver vår.

Dere hjelper mennesker som har eller har hatt rusproblemer. Hvordan ser dere at snowboard og surfing hjelper medlemmene deres?

– Målet til brettklubben er å legge til mestring og nye opplevelser uten rus. Vi mener at pasientene våre fortjener, og har godt av, å finne ressursene sine og få erfaringer med at de får til ting. Snowboard og surfinga legger gode rammer for å delta på noe som, for de aller fleste, er godt utenfor komfortsonen og kan gi pasientene våre nye og gode mestringsopplevelser. Og dette der noe vi i Tyrili tenker er et viktig ledd i det å få et bedre liv.

Noen spesielle planer for vinteren?

– Til vinteren skal vi i første omgang gjennomføre en kick-off på Hafjell for gamle og nye medlemmer av klubben. Når vi nærmer oss påske blir det en ukes snowboardleir på sjusjøen. Brettklubben avslutter sesongen på, Jæren rett over påske, med surfeleir.

Hvorfor syns dere noen skal melde seg inn i en klubb?

– Det å være medlem i en klubb kan være en positiv ting, da det legger til rette for tilhørighet og samhold. Du vil alltid finne folk som kan utfordre deg og gjøre deg bedre, samtidig som vi alle har godt av å gjøre aktiviteter i fellesskap med andre!

Varingskollen Snowboardklubb

Jurybegrunnelse

Klubben ble startet i Varingskollen for 13 år siden  da det var et par aktive kjørere som ikke hadde noe klubb-tilhørighet når de skulle kjøre konkurranser og treninger. Klubben har helt siden da i hovedsak vært drevet av kjørerne selv, og har sakte men sikkert økt til å bli en relativt stor klubb, med over 100 medlemmer de siste årene og over 80 aktive på kurs i alle nivåer. Klubben har alltid hatt både treninger i bakken på vinteren og turning på høsten. I vinter var det både en knallbra Norgescup selv i øs pøs regn, rail jam og mange aktiviteter for alle aldersgrupper utover vanlige treninger. Varingskollen fokuserer mest på bredde som er det kjørerne i klubben vil ha - men legger også tilrette for de som ønsker å satse på konkurranser.

Perry har pratet med Emilie Evensen.

Gratulerer!

– Veldig hyggelig å bli nominert til årets klubb!

Hvorfor tror du at dere har blitt nominert?

– Vi er en godt likt klubb som fremmer og tar vare på medlemmer i alle nivåer og aldre, med mange dyktige treneresom står på hele året! Siden oppstart i 2006 har vi bidratt i brettmiljøet med å arrangert en del norgescuper, NM, mindre jams, og for våre medlemmer diverse turer til konkurranser og camper som settes stor pris på.

Har dere kurs og treninger utenom i bakken?

– Siden oppstart for 13 år siden har vi hatt turn og barmarkstrening hele høsten. I blant har vi også skate sessions og turer til svømmehall.

Har dere noen events planlagt til sesongen som kommer?

– Klubben har kjørt railjams de siste årene i samarbeid med anlegget, som vi blir å fortsette med. Norgescup i slopestyle er også ønskelig å få til igjen kommende sesong, vi hadde noen år med pause, men vi har arrangert en del i årene før samt NM. Vi er heldige å være knyttet til et meget bra anlegg som vi har et godt samarbeid med når det gjelder events.

Hvorfor syns dere noen skal melde seg inn i en klubb?

– Først og fremst samhold og tilhørighet. Det er litt lettere å bil kjent med noen i brettmiljøet. Det er mange langvarige vennskap som har blitt dannet i en klubb. For oss i Varingskollen har vi mange medlemmer fra hele Romeriket og Oslo, som da kanskje ikke vokser opp ved siden av hverandre og ikke hadde vært like lett å blitt kjent i bakken om det ikke hadde vært for klubben. Og så har man muligheten til å ha treninger med dyktige instruktører uansett om du bare vil lære deg teknikk for å cruise, eller om du ønsker å bli en aktiv konkurranse kjører å lære masse triks!

Se så mye annet spennende!

Hvordan være en god idrettsforelder?
13.6.2024
Ikon brettIkon brettIkon brettBrettforbundet logo symbol

Hvordan være en god idrettsforelder?

Er du idrettsforelder for barn og unge i alderen 6–19 år? Her får du noen tips til hvordan du kan være en god idrettsforelder

NM i downhill skateboarding på Rullestad 2024
12.6.2024
Ikon brettIkon brettIkon brettBrettforbundet logo symbol

NM i downhill skateboarding på Rullestad 2024

I 80 kilometer i timen på hver sin treplanke skal de konkurrere om å bli førstemann ned

Brettglede for alle, uavhengig av seksuell orientering, kjønnsidentitet og kjønnsuttrykk!
11.6.2024
Ikon brettIkon brettIkon brettBrettforbundet logo symbol

Brettglede for alle, uavhengig av seksuell orientering, kjønnsidentitet og kjønnsuttrykk!

I brettsport skal alle behandles med verdighet og respekt og ha like mye rett til å være seg selv - bli med å feire pride!

Slalom Skateboard European Championship
16.5.2024
Ikon brettIkon brettIkon brettBrettforbundet logo symbol

Slalom Skateboard European Championship

Europamesterskap i slalom skateboard 18. og 19. mai i Frankrike

Olympic Qualifier Series 2024
16.5.2024
Ikon brettIkon brettIkon brettBrettforbundet logo symbol

Olympic Qualifier Series 2024

Info om Olympic Qualifier Series i Shanghai her

Springsession Dombås
7.5.2024
Ikon brettIkon brettIkon brettBrettforbundet logo symbol

Springsession Dombås

Springsession på Dombås 2.–5.mai

alle artikler