Fra Snowboardforbundet til Brettforbundet?

Fra Snowboardforbundet til Brettforbundet?

Samarbeid med skaterne og andre viktige saker som direktemedlemskap, ny strategi for forbundet og den internasjonale snowboardsituasjonen skal behandles på det som kanskje er det viktigste årsmøtet i vår historie.

På Snowboardforbundets årsmøte har alle klubbene stemmerett. Kommer du lørdag 17. juni kl. 11:00? Vi vil høre din mening!

Arrangements info her

Påmeldingslink her

Samarbeid med skaterne
Brettsportene er sammen en global ungdomsbevegelse og har samme opphav, men har til nå ikke samarbeidet om organisering. Nå vil Snowboardforbundet og Norsk Organisasjon for Rullebrett (NORB) samarbeide i ett felles forbund. Målet er å ivareta sportenes egenart i møte med OL og økende kommersiell interesse, lære av hverandre og skape enda mer aktivitet for pengene for alle brettkjørere.

Styret i Snowboardforbundet har bestemt at samarbeid med NORB skal behandles på årsmøtet 17. juni. NORB på sin side har et enstemmig vedtak fra sitt ekstraordinære landsmøte hvor klubbene gir styret mandat til ”å starte og eventuelt fullføre prosessen, med å organisere skateboard inn i norsk idrett, med mål om å etterstrebe best mulig organisasjonsmodell for skating i Norge”.  Som grunnlag for det vedtatte til NORB mandatet er det gitt føringer som “At skating, som personlig aktivitet, ikke skal institusjonaliseres, men formidle en grunnholdning om at skating skal kunne utføres “overalt, alltid, for alle”

Direktemedlemskap
En annen viktig sak på årsmøtet er direktemedlemskap. De siste ti årene har Snowboardforbundet jobbet med å fornye og forenkle det å drive aktivitet i norsk idrett. Spesifikt har vi jobbet for forenklede krav til klubborganisering, og for direktemedlemskap, en enklere medlemskapsordning som treffer bredt. Det er viktig å understreke at vi i Snowboardforbundet ønsker å øke verdien av klubbmedlemskap, samtidig som vi ønsker å åpne for at snowboardere også kan melde seg direkte inn i forbundet. Direktemedlemskap er først og fremst en ordning for de som ikke har en lokal klubb å melde seg, men likevel ønsker informasjon og medlemsfordeler.  

På NIFs ledermøte i Bodø, hvor alle særforbundene og idrettskretsene er representert, presenterte Snowboardforbundet ønske om en ny prøveordning. Tilbakemeldingene var positive. På årsmøtet vil vi fortelle mer om ordningen og hva den betyr for snowboardmiljøet.

Ny strategi
Fra å være en organisasjon som i stor grad har vært styrt etter fokusert på medlemsvekst, ønsker vi fremover å fokusere enda mer på aktiviteter for alle snowboardere. Vi vil måle oss selv på innflytelse, engasjement, gjennomføringsevne og kvalitet på leveransene våre, til både medlemmer og til snowboardere generelt.

Våre overordnede mål i tiden fremover er å:

  • Skape aktivitet: Det viktigste er ikke om man er organisert eller egenorganisert, men om man er aktiv eller inaktiv. Snowboardforbundet skal stå for aktiviteter som dekker bredden og toppen innen snowboard.
  • Styrke samarbeid innen brettsport i Norge: Vi ser verdien av å jobbe sammen med skatere (og bølgesurfere), ettersom mange er aktive i flere av disse aktivitetene.
  • Utvikle ulike tilknytningsformer: Snowboardere har forskjellige behov og måter å organisere sin aktivitet. Både klubb- og direktemedlmsskap er begge viktig tilknytningsformer for en videre utvikling av Snowboardforbundet. Ikke-medlemmer utgjør majoriteten av snowboardere i Norge, og vi ønsker også å være en ressurs for alle disse.
  • Sikre rekruttering til snowboarding: Vår innstilling er at snowboarding er en sport man kan ha glede av hele livet. Vi vil derfor jobbe for at barn og unge tidlig kan få utvikle et forhold til sporten. Dette vil vi gjøre sammen med snowboardindustrien og oppvekstmiljøer.

Hva nå internasjonal snowboarding?
Husker du denne saken?

Mange er grunnleggende enige om at økt fragmentering, arrangementskonflikter og maktkamp ikke lenger kan stå i veien for en sunn utvikling av sporten til det beste for kjørerne. På årsmøtet oppdaterer vi om forbundets internasjonale arbeid i tiden fremover, og vi vil høre din mening om hva vi bør være mest opptatt.

Vel møtt!

Se så mye annet spennende!

Slalom Skateboard European Championship
16.5.2024
Ikon brettIkon brettIkon brettBrettforbundet logo symbol

Slalom Skateboard European Championship

Europamesterskap i slalom skateboard 18. og 19. mai i Frankrike

Olympic Qualifier Series 2024
16.5.2024
Ikon brettIkon brettIkon brettBrettforbundet logo symbol

Olympic Qualifier Series 2024

Info om Olympic Qualifier Series i Shanghai her

Springsession Dombås
7.5.2024
Ikon brettIkon brettIkon brettBrettforbundet logo symbol

Springsession Dombås

Springsession på Dombås 2.–5.mai

World Junior Surfing Championship
1.5.2024
Ikon brettIkon brettIkon brettBrettforbundet logo symbol

World Junior Surfing Championship

To norske surfere med i VM i surfing i El Salvador

Her er landslagene 2024/2025
30.4.2024
Ikon brettIkon brettIkon brettBrettforbundet logo symbol

Her er landslagene 2024/2025

Her er snowboardlandslagene for 2024/2025-sesongen

Bang Slalom
30.4.2024
Ikon brettIkon brettIkon brettBrettforbundet logo symbol

Bang Slalom

Bang Slalom Hemsedal 27. april 2024

alle artikler