Elias Nilsen fullførte OL-kvalifisering i Budapest

Finalen i Budapest er ferdig og rankingen er oppdatert

Etter tredje konkurransedag med høyt nivå i grenen park – er finalen unnagjort. Til tross for imponerende innsats i kvalifiseringsrundene, når dessverre ikke Elias Nilsen helt opp. Det er de 22 beste som kvalifiserer seg til OL – Elias havner på 26. plass i Budapest og legger seg på 30. plass på OL rankingen.

Landslagstrener og støttekamerat, Henning Braaten oppsummerer:

Veldig mye rå skating generelt, med en del nye tricks i en spennende designet park. Elias skiller seg ut med 4 tricks som ingen andre gjør i sine runs, og viser sin kreative og lekende skating på en veldig bra måte for skateboarding! Han setter runnet under sterkt press og tøffe forhold som viser styrke og erfaring.
Elias klar for å droppe inn.

Skiller seg ut med kreative tricks:

Elias skiller seg ut i mengden her med tricks som backside smith grind to backside tailslide, kickflip backside disaster på vertveggen, alleyoop lipslide, og lipslide inn i "bolla" . Ingen andre gjør disse tricksene i konkurransen, legger Henning til.
Elias heier på sin svenske skatekompis, Hampus Winberg.

OL-billetten var nesten i boks:

Selvfølgelig kjipt å ikke kvalifisere til OL når jeg var så nærme, må bare bli bedre på skateboard, sier Elias etter konkurransen.

Elias viste sterk innsats – etter fall i de to første runsene, så sitter det i tredje og siste forsøk. Etter en dag med rå skating endte Elias opp på en 26. plass av totalt 44 skatere. Vi gratulerer med flott innsats og helt rå skating!

Overall ranking

NESTE EVENT SKATE: NM skateboard Oslo
26.6.2024

NESTE EVENT SKATE: NM skateboard Oslo

Her finner du påmelding til norgesmesterskapet

Norsk Filminstitutt gir manus utviklingsstøtte til Skateboard spillefilm.
22.6.2024

Norsk Filminstitutt gir manus utviklingsstøtte til Skateboard spillefilm.

"Skate or die"

Nå kan din klubb søke om å arrangere Norgescup eller Norgesmesterskap i snowboard kommende sesong
17.6.2024

Ønsker klubben å arrangere Norgescup eller Norgesmesterskap i snowboard kommende sesong? Les mer her

Slik ser du Olympic Qualifier 2024
16.6.2024

Slik ser du Olympic Qualifier 2024

Her finner du mer info om Olympic Qualifier 20.–23. juni i Budapest

Recap NM i downhill skateboarding i Rullestadjuvet
14.6.2024

Recap NM i downhill skateboarding i Rullestadjuvet

Løpsrapport NM i Rullestadjuvet

Hvordan være en god idrettsforelder?
13.6.2024

Hvordan være en god idrettsforelder?

Er du idrettsforelder for barn og unge i alderen 6–19 år? Her får du noen tips til hvordan du kan være en god idrettsforelder