Head Heart Hand med Danny Larsen

Danny Larsen med ny kunstutstilling i Oslo fra 7.juni.

– Dette er min første store utstilling her, og det betyr så mye for meg, sier Danny.

Til helgen åpner tidligere snowboard-proff Danny Larsen den nye utstillingen Head Heart Hand i Akersgata 1. Utstillingen er et samarbeid mellom Danny og den engelske kunstneren Schoph, og markerer deres første internasjonale samarbeid som hovedutstillere.

Danny Larsen og Schoph.

Dannys kunst har tidligere vært utstilt internasjonalt, i Paris, London og Østerrike. Han har blant annet også et nært samarbeid med den Michelin-anerkjente restauranten Maaemo i Oslo og har fått i oppdrag å produsere både kunstverk og design for bedriften.

– Jeg har utstilt et par av verkene internasjonalt, men det å få vise Oslofolk mitt perspektiv på våre felles omgivelser er spesielt flott, sier Danny.

Bli med på lanseringsfesten fredag 7.juni kl 18:00!

Historier fra Farfar. Danny Larsen

Danny og Schoph møttes gjennom snowboard, og snowboardbakgrunnen har vært en stor inpirasjonskilde for kunsten.

– Det snowboard lærte meg var evnen til å se verden annerledes. Jeg lærte fort at omgivelsene mine ikke var gitt, det var hvordan jeg valgte å se som avgjorde hva jeg fikk med meg. Verden er subjektiv, alt vi opplever er farget av våre erfaringer, ønsker og oppmerksomhet.

Danny Larsen, med bildet "Som vind over tretoppene".

De tre siste årene har Danny laget premiene til Snowboardawards.

– Jeg syns det er veldig gøy å få være en del av og bidra til snowboardawards. Det er utrolig hyggelig å se det store, men allikevel lille miljøet vårt samlet for å hedre våre venner som har gjort noe ekstra. Da er det kjempestas å kunne lage et symbol og bilde som en anerkjennelse om at i år har så har noen faktisk klart å skinne ekstra i et blendende flammehav av talent.

Silje Norendal og Marcus Kleveland under forårets Snowboard Awards med premier fra Danny Larsen.

Hør Danny i vår egen podkast Heisprat!

Utstillingen viser frem to malere med svært forskjellige stilarter: Larsens atmosfæriske neo-pointillistiske landskap, inspirert av hans nabo Oslomarka, og den ikonoklastiske, grafiske geometrien fra Yorkshire-kunstneren Schoph. Larsen og Schoph møttes gjennom det internasjonale snowboard-miljøet og fant fort sammen på grunn av sin felles interesse for Rock ’n’ Roll-musikk. De ble etter hvert kjent som sportens ’enfants terrible’, og Transworld Snowboarding gir Larsen æren for å ha introdusert heavy metal-estetikk, høyt elsket av nordmenn, inn i snowboardmiljøet.

Head Heart Hand åpner i Akersgata 1 og vises fra 7. til 22. juni. For flere detaljer besøk galleriets nettside.

Kristina har oppfylt drømmen om å jobbe med skating
30.10.2019

Kristina har oppfylt drømmen om å jobbe med skating

Kristina Westad er dommer på internasjonalt nivå, talsperson for World Skate, daglig leder i B:Aurora og en aktiv skater.

Filmen fra Snowboardawards er her!
29.10.2019

Filmen fra Snowboardawards er her!

Se filmen fra Snowboardawards 2019!

Landslaget i Saas Fee
24.10.2019

Landslaget i Saas Fee

Se edit fra snowboardlandslagets samling i Saas Fee!

Tidenes kompetanseløft for park
23.10.2019

Tidenes kompetanseløft for park

Ny veileder for parkbygging skal bidra til mer aktivitet for snowboard- og skikjørere på alle nivåer, over hele landet.

Slik er DU med på å gi drømmen en sjanse
23.10.2019

Slik er DU med på å gi drømmen en sjanse

Hver gang du spiller hos Norsk Tipping, er du med på å oppfylle store og små drømmer over hele landet.

Her er årets prisvinnere!
21.10.2019

Her er årets prisvinnere!

En overrasket konferansier var blant prisvinnerne på helgens Snowboardawards