Head Heart Hand med Danny Larsen

Danny Larsen med ny kunstutstilling i Oslo fra 7.juni.

– Dette er min første store utstilling her, og det betyr så mye for meg, sier Danny.

Til helgen åpner tidligere snowboard-proff Danny Larsen den nye utstillingen Head Heart Hand i Akersgata 1. Utstillingen er et samarbeid mellom Danny og den engelske kunstneren Schoph, og markerer deres første internasjonale samarbeid som hovedutstillere.

Danny Larsen og Schoph.

Dannys kunst har tidligere vært utstilt internasjonalt, i Paris, London og Østerrike. Han har blant annet også et nært samarbeid med den Michelin-anerkjente restauranten Maaemo i Oslo og har fått i oppdrag å produsere både kunstverk og design for bedriften.

– Jeg har utstilt et par av verkene internasjonalt, men det å få vise Oslofolk mitt perspektiv på våre felles omgivelser er spesielt flott, sier Danny.

Bli med på lanseringsfesten fredag 7.juni kl 18:00!

Historier fra Farfar. Danny Larsen

Danny og Schoph møttes gjennom snowboard, og snowboardbakgrunnen har vært en stor inpirasjonskilde for kunsten.

– Det snowboard lærte meg var evnen til å se verden annerledes. Jeg lærte fort at omgivelsene mine ikke var gitt, det var hvordan jeg valgte å se som avgjorde hva jeg fikk med meg. Verden er subjektiv, alt vi opplever er farget av våre erfaringer, ønsker og oppmerksomhet.

Danny Larsen, med bildet "Som vind over tretoppene".

De tre siste årene har Danny laget premiene til Snowboardawards.

– Jeg syns det er veldig gøy å få være en del av og bidra til snowboardawards. Det er utrolig hyggelig å se det store, men allikevel lille miljøet vårt samlet for å hedre våre venner som har gjort noe ekstra. Da er det kjempestas å kunne lage et symbol og bilde som en anerkjennelse om at i år har så har noen faktisk klart å skinne ekstra i et blendende flammehav av talent.

Silje Norendal og Marcus Kleveland under forårets Snowboard Awards med premier fra Danny Larsen.

Hør Danny i vår egen podkast Heisprat!

Utstillingen viser frem to malere med svært forskjellige stilarter: Larsens atmosfæriske neo-pointillistiske landskap, inspirert av hans nabo Oslomarka, og den ikonoklastiske, grafiske geometrien fra Yorkshire-kunstneren Schoph. Larsen og Schoph møttes gjennom det internasjonale snowboard-miljøet og fant fort sammen på grunn av sin felles interesse for Rock ’n’ Roll-musikk. De ble etter hvert kjent som sportens ’enfants terrible’, og Transworld Snowboarding gir Larsen æren for å ha introdusert heavy metal-estetikk, høyt elsket av nordmenn, inn i snowboardmiljøet.

Head Heart Hand åpner i Akersgata 1 og vises fra 7. til 22. juni. For flere detaljer besøk galleriets nettside.

Tangerud og Pedersen er norgesmestere!
29.6.2020

Tangerud og Pedersen er norgesmestere!

Skyhøyt nivå og rå skating i gårsdagens norgesmesterskap på Hamar.

Disse er kvalifisert til NM på Hamar
19.6.2020

Disse er kvalifisert til NM på Hamar

Resultatene til insta-kvalifiseringen er klare!

– Rett og slett en av de råeste opplevelsene jeg har hatt
18.6.2020

– Rett og slett en av de råeste opplevelsene jeg har hatt

‍Brettforbundet har vært på befaring i et av verdens mest populære wavepools.

Tromsø - Drømmenes Paris
12.6.2020

Tromsø - Drømmenes Paris

I starten av mars, var Norsk Tippings jenteteam og Sensesse på tur til Tromsø for å filme sesongens beste street-edit 🔥

Best trick Hamar
10.6.2020

Best trick Hamar

Kvalifiseringen til NM på Hamar er i gang!

NM i Bodø utsettes til 2021
27.5.2020

NM i Bodø utsettes til 2021

Skateboard-NM, som skulle rulles ut i Bodø neste måned, avlyses på grunn av korona.