Her er årets prisvinnere!

Her er årets prisvinnere!


En overrasket konferansier var blant prisvinnerne på helgens Snowboardawards.

Nok en gang ble Vulkan fylt opp av spente snowboardere som hadde byttet ut stillongs og luer med finstasen for anledningen. Alle var spente på å finne ut hvem som stakk av med årets priser, og gledet seg til å hedre heltene i miljøet. 

I år som i fjor var det snowboardere som stod for alle rollene under prisutdelingen. Fredrik Perry og Bendik Aunan fulgte opp fjorårets suksess og ledet showet igjen, mens DJ Moist og Bened1kt3 E sørget for god musikk gjennom hele kvelden.

Se bildene fra kvelden her!

Det var til stående applaus og stor jubel fra folkemengden da konferansier Fredrik Perry også ble ropt opp som vinner av en av de mest prestisjetunge prisene, årets ildsjel. 

– Det var helt sprøtt! Jeg merket hvor rørt jeg var da jeg klemte mor mi og søstrene mine etterpå. Da fikk jeg tårer i øyekroken og skjønte hvor mye dette betyr for meg. De så så stolte ut, sier Perry som ikke ante noen ting selv om han har jobbet mye med forberedelsene til Snowboardawards de siste ukene.

En overrasket Fredrik Perry fikk stående applaus. Foto: Brettforbundet.

– Jeg synes det var noe muffens da jeg ble bedt om å bli på scenen da prisen skulle deles ut, og i hvert fall da Marcus Kleveland kom opp for å bli med å dele den ut. Han gliste så mye. Men jeg trodde kanskje at Marcus skulle få prisen. Idet de sa noe om “benker” i begrunnelsen visste jeg at det var meg. Så reiste alle seg opp, det var jævla hyggelig! 

Publikum fikk bestemme hva som var årets triks

Samuel Ærø stakk av med prisen for årets triks. Foto: Stian Frøysang.

På årets triks ble det forsøkt en ny vri, der vinneren ble avgjort ved hvem som fikk det høyeste jubelbrølet fra publikum. Juryen hadde på forhånd nominert fire kjørere, men det var Samuel Ærø sitt triks som var mest populært blant publikum. 

– Det var veldig overraskende og sjukt artig! Jeg hadde ikke trodd jeg skulle få noen pris selv om jeg var nominert til årets gjennombrudd, men så fikk jeg en pris jeg ikke engang visste at jeg var nominert til, sier en smilende Ærø etter utdelingen. 

Trikset han vant med var en bs 180 på og sw bs 180 av på en svært vanskelig rail i Oslo Vinterpark. 

Se trikset som sikret han prisen:

– Jeg hadde tenkt på det trikset helt siden de satte opp den railen. Da klokka var fem på fem på siste åpningsdag i sesongen satte de på The Final Countdown, noe Oslo Vinterpark alltid gjør rett før de stenger for sesongen. Jeg gjorde først en bs 180 på, så prøvde jeg denne og klarte det på første forsøk. Man kan høre The Final Countdown i bakgrunnen på klippet, det er litt kult! 

Vinneren av årets kvinnelige gjennombrudd var ikke tilstede under prisutdelingen, men en fornøyd Thea fikk takket gjennom skjermen. Foto: Brettforbundet

– Uvirkelig å plutselig være med folk man så opp til

Etter endel år uten egen pris for årets kvinnelige gjennombrudd var det gledelig å se denne prisen tilbake nå som nivået på de yngre jentene har sett et stort løft. Thea Cassandra Vatne-Larsen ble både glad og overrasket over å få prisen:

– Jeg følte at snowboard ikke var noe man kunne komme langt med, men det er på en måte helt uvirkelig at man plutselig er der med folk man så opp til. Det har skjedd på så kort tid. Jeg har sommerfugler i magen. Jeg har fått masse hjelp fra familie, og trenerne har vært helt fantastiske. Jeg har vært heldig med de jeg har rundt meg. Jeg er nesten shaky. Fy søren!!!

Her er alle prisvinnerne og juryens begrunnelser:

 

Årets mannlige kjører - Ståle Sandbech 

Årets mannlige kjører oppfylte alle kriterier for denne prisen.Ut fra hva han har prestert ser det ut til at han har dobbelt så mange timer i døgnet som alle andre. I tillegg til at han både har vunnet og kommet på andreplass i internasjonale konkurranser har han også produsert et hav av edits. Ikke bare droppet han en rå part og fortsatte med sine imponerende ukentlige episoder for fansen, men med Lines skapte han også et gjennomført kunstverk av et prosjekt som var et forfriskende pust blant havet av andre edits. 

 

Årets kvinnelige kjører - Silje Norendal

Årets kvinnelige kjører er en stabil snowboarder som er å regne helt i verdenstoppen. Til tross for at hun lenge har holdt et skyhøyt nivå har hun vist stor progresjon gjennom sesongen som gikk. Ikke bare er hun en rå snowboarder som har oppnådd imponerende resultater, hun er også en stor inspirasjonskilde og et forbilde for yngre jenter. 

 

Årets mannlige gjennombrudd - Stian Kleivdal

Det ble en hard kamp mellom to kjørere med svært ulik kjørestil da årets gjennombrudd skulle kåres, men med imponerende konkurranseresultater var det en som slo hardere i bordet enn den andre. Han har lenge vært en god kjører, men denne sesongen har det skjedd noe med han, der han kjører med en helt annen selvtillit enn før. Gjennom hele sesongen har han hatt imponerende resultater i konkurranser, noe som resulterte i en velfortjent landslagsplass. For mindre enn to måneder siden beviste han at han fortjente både landslagsplassen og denne prisen, da han ble nr. 2 i kvalifiseringen og fikk finaleplass i XGames. 

 

Årets kvinnelige gjennombrudd - Thea Cassandra Vatne-Larsen

Årets kvinnelige gjennombrudd skiller seg ut fra andre unge jenter. Hennes fryktløshet kombinert med kroppskontroll gjør henne til en utrolig dyktig snowboarder. Hun har i året som gikk lært seg en rekke triks som vi sjelden ser jenter gjøre, og med økt kontroll tar hun nå også triksene til større hopp. Hun er også en utrolig dyktig skater, noe som kanskje har bidratt til at hun er blitt så flink. Dette var hennes nasjonale gjennombrudd, og vi venter i spenning på hun skal flippe seg til et internasjonalt gjennombrudd. 

 

Årets event - Gråkallen Boardgames

Årets event ser ikke ut som en konkurranse, og føles ikke som en konkurranse, men man kan vinne allikevel. Og de fleste som deltar ender opp som vinnere! Det er et lavterskel event der absolutt alle føler seg velkomne. Det er ingen tvil om at det er mange timer hardt arbeid som ligger bak for å få klart en så bra park til et så bra event,  men denne hardtarbeidende gjengen gjør som alltid det hele med et smil. Det er trolig derfor så mange tar turen, og eventet samler både tilreisende og hele snowboardmiljøet i Trondheim i år etter år. 

 

Årets bilde - Sigurd Vaagland

Årets bilde skiller seg fra tidligere nominerte bilder til denne prisen. Jo mer vi ser på det desto bedre liker vi det. Fotografen viser kreativitet og perfeksjonisme i et grundig gjennomført bilde, der både kjøreren og naturen rundt fremheves. Å vinne årets bilde er en imponerende prestasjon i seg selv, men i tillegg å vinne med et “guy in the sky”-bilde viser at fotografen virkelig har gjort noe riktig i komposisjonen. 

 

Årets video - PartyLaps 3.0 -

Årets video er et friskt pust blant andre produksjoner, der regissøren følger en ny oppskrift og viser at alle kan lage film! Den er fullspekket at humor, og får snowboard til å se veldig gøy ut! Videoen gjør at man får lyst til å kjøre snowboard, men kanskje ikke med denne gjengen, for det ser ut til både å være slitsomt og å ha stort skadepotensiale. Så mye energi og fest samlet på 12 minutter er en prestasjon i seg selv. Masse kreativitet, gode venner, litt redigeringsskills og en mobiltelefon skaper stor glede for seerne, og gjør at dette er årets edit. I tillegg fikk den juryen til å stikke rett ut og kjøpe Absolute Music 12. 

 

Årets part - Torstein Horgmo full part - Untitled  

Årets part har ikke en eneste filler. Kjøreren har levert bra filmparts i en årrekke, men viser allikevel at han fremdeles forbedrer seg og fornyer seg fra år til år. Han har her produsert en lang backcountrypart, der han holder standarden oppe fra start til slutt. Vi ser triks vi aldri før har sett han gjøre, og det hele er som alltid ekstremt stilfullt. 

 

Årets klubb - Tyrili Brettklubb

Årets klubb er opptatt av å gjøre noe for den enkelte, uavhengig av nivå. Noen har aldri kjørt snowboard før de blir med, mens andre begynner å bli ganske drevne. Klubben klarer å engasjere mange, og gjennom aktivitetene bidrar de til å skape en bedre hverdag for medlemmene sine. Ikke bare arrangerer de en rekke leirer, men hele overskuddet går rett til utstyr som medlemmene kan bruke. Dette tilrettelegger for mestring og gode opplevelser for mennesker som er i en vanskelig livssituasjon, der snowboardklubben er en del av veien ut fra et rusproblem for medlemmene.

 

Årets park - Trysil

Årets park er ikke bare én park, men de har ulike parker med varierte elementer for alt fra nybegynnere til proffe snowboardere. Selv om det er mye å holde orden på er parkene alltid velholdt og nypreppet. Å klare å balansere kvalitet og kvantitet på denne måten er en kunst som de færreste behersker. I tillegg viser de progresjon ved å hvert år få inn noe nytt. De siste årene har vi sett at de har brukt pipefresen stadig mer, og på denne måten skapt en mer leken og kreativ park i tillegg til at de også har større hopp enn de fleste andre. 

 

Årets triks - Samuel Ærø, Bs 180 på sw bs 180 av.

Årets ildsjel - Fredrik Perry

Årets ildsjel har respekt fra alle i snowboardmiljøet. Han tør å gå sine egne veier, og sier det han mener. Til tross for mye skader holder han det gående med sin kreativitet og humor, og allerede tidlig i sin proffkarriere begynte han å gi tilbake til andre snowboardere. Dette gjør han gjennom blant annet å produsere filmer og konkurranser som ikke bare gleder norske kjørere, det er også med å sette norsk snowboarding på verdenskartet. Han er konstant blakk, siden han stadig betaler fra egen lomme for å skape noe for andre snowboardere. For tredje år på rad har proffe kjørere reist fra andre siden av atlanteren for å være med på hans arrangement, og for å bli påmint om at snowboard handler om å ha det gøy. Da spesielt om å ha det gøy på benker. Årets ildsjel har også vært mye på scenen i dag… 

 

Årets standout - Knut og Roald Christoffersen 

Årets standout er det mange kaller legender. For mange år siden var de kjent for å være ivrige parkkjørere med egne rails hjemme på jordet, som filmet hverandre mens de kjørte street. Nå er railsa byttet ut med splitboards og hissige linjer i store fjell. De har i vinter laget en edit med kjøring som kunne vært i de store filmene, men her er det verken noe filmteam, helikopter eller noen stor pengesekk, kun to brødre som trasker opp og filmer hverandre. Det å filme i norske fjell på denne måten er mildt sagt imponerende, så vanskelig og farlig det kan være. Den ene tar permisjon fra jobben hver eneste vinter for å kunne fortsette med dette, mens den andre har flyttet til vestlandet der han setter på babycallen mens han hiker lines bak huset med hodelykt på kveldene. Dette er “pure” snowboardkjøring! 

 

Æresprisen - Carl Christian Lein Størmer

Brettforbundets ærespris deles ikke ut hvert år. Den deles ut ved helt spesielle anledninger, til de menneskene som betyr mest for sporten og kulturen. Æresprisen deles ut av Brettforbundets styre.

I år går æresprisen til en person som har fanget selve snowboardsjelen på film. Vi kjenner ikke til et prosjekt som på samme, suverene måte løfter frem snowboardkulturens verdier, slik de sto som sterkest på 90-tallet. Ved å dokumentere kulturen, bevares og utvikles den for fremtidige generasjoner.

Mottagelsen har vært overveldende, og filmen har høstet flere, anerkjente priser. Filmen, med sin dønn ærlig fremstilling av kulturen filmskaperen selv var en helt sentral del av, er medrivende, inspirerende og gåsehudfremkallende. Den forteller en historie om noen spesielt fine og komplekse mennesker og menneskeskjebner, om en motkultur i sin oppstandelse, og om hva det koster å ofre alt for det du tror på og brenner for.

Årets æresprisvinner har lagt enormt med tid og ressurser i å lage filmen, ved siden av sin jobb som lege.

Se så mye annet spennende!

Brettvettregler
2.4.2020
Ikon brettIkon brettIkon brettBrettforbundet logo symbol

Brettvettregler

Hjemmepåsken er like rundt hjørnet, det eneste vi vil er å komme oss ut! Dette er frihet under ansvar i praksis!

Brettforbundet permitterer deler av administrasjonen
27.3.2020
Ikon brettIkon brettIkon brettBrettforbundet logo symbol

Brettforbundet permitterer deler av administrasjonen

Som et resultat av koronaviruset reduserer Brettforbundet driften for å sikre aktivitet i årene som kommer.

Rekrutten: Turboble og snowboardglede i Livigno
26.3.2020
Ikon brettIkon brettIkon brettBrettforbundet logo symbol

Rekrutten: Turboble og snowboardglede i Livigno

Ny bildeserie fra landslagsrekrutten Emil Leenderts!

Gi frivilligheten en sjanse | Gråkallparken
24.3.2020
Ikon brettIkon brettIkon brettBrettforbundet logo symbol

Gi frivilligheten en sjanse | Gråkallparken

Stian Karlsen og Mats Larsen har bygd en av landets beste parker gjennom frivillig arbeid!

Se editen fra Sint Railjam!
20.3.2020
Ikon brettIkon brettIkon brettBrettforbundet logo symbol

Se editen fra Sint Railjam!

Sammen med Norsk Tipping har vi satt i gang et stort jentesatsingsprosjekt denne sesongen. Sjekk ut edit fra et av høydepunktene!

Kristian Moen ble nummer to overall i SBX!
19.3.2020
Ikon brettIkon brettIkon brettBrettforbundet logo symbol

Kristian Moen ble nummer to overall i SBX!

Kristian Moen har hatt sin beste sesong noen gang. Før jul tok han fem av fem mulige medaljer i både snowboardcross og banked slalom.

alle artikler