Hvilken park likte du best i vinter?

Hvilken park likte du best i vinter?

Kvaliteten på norske parker har vært veldig bra de siste årene, og til tross for en snøfattig vinter har det vært flere åpne parker enn på lenge. Trysil, Hovden, Kvitfjell og Oslo Vinterpark har skilt seg spesielt ut og gjort seg fortjent nominasjon til årets park.

Stem i bunn av saken!

Trysil

Jurybegrunnelse

Hvert år har Trysil en helt rå park, med noe for absolutt alle. De har gjennom de siste årene også introdusert en liten halfpipe, og flere små quarterpipes. I år forbedret de topp-partiet fra tidligere år, så det nå er flere alternativ med både små og store hopp. Det beste med Trysilparken er nok allikevel standarden de holder til enhver tid. Både hopp og rails er bygd på en trygg måte, og de er alltid bra shapet. Det er ikke uten grunn at NM har blitt arrangert på Trysil veldig mange av de siste årene.

Se parkcheckout fra Trysil med Norsk Tipping-teamet:

Perry har chattet litt med Odd Roar Solerød.

Hva tenker du om at Trysil er nominert?

– Det er jo sjukt trivelig da!

Hva er det som gjør Trysil så bra??

– Vi har flere forskjellige parker for forskjellige nivåer. I de forskjellige parkene prøver vi å ha god variasjon mellom hopp og rails. Vi prøver også å få brukt pipefresen en gang iblant. Parkene blir daglig gått gjennom og håndshapet og merket om nødvendig. Alle som jobber i parken er også veldig opptatt av å holde høy standard og god kvalitet på alle elementene gjennom hele sesongen. I Trysil er også parken godt prioritert med tanke på snøproduksjon. Slik at vi tidlig kommer i gang med et godt tilbud.

Flinke er dere. Hører rykter om NM igjen til vinteren. Hvor mange ganger skal dere holde NM egentlig??

– Så lenge forbundet og kjørerne er fornøyd med coursen vi klarer å lage så syns vi det er moro og vil fortsette med det!

Hvem er best på å kjøre snøscooter i crewet?

– Parksjef Øyvind Sjøli, uten tvil.

Hovden

Jurybegrunnelse

Hovden imponerte med årets park. Fremfor å satse på en haug med elementer var det kvalitet på elementene som var i fokus, der spesielt hoppene var veldig bra bygget. I et snøfattig år var de flinke til å produsere snø når de kunne, så parken holdt seg gjennom hele sesongen. Hovden viser at de satser på parken gjennom sitt tette samarbeid med snowboard-(og ski) linja på skolen der. De gjør også en ekstra innsats hver gang det er events der, som da det ble arrangert Norgescup i slopestyle i januar.

Se edit fra årets Norgescup på Hovden:

Perry har tatt en prat med Chris som er parksjef på Hovden.

Hva tenker du er grunnen til at dere er nominert?

– Jeg håper jo at grunnen er at vi har en stor park med mange forskjellige linjevalg og tre gode, store hopp. God variasjon, bra kvalitet og litt kreative elementer.

Måtte dere gjøre noe annerledes under en litt snøfattig vinter?

– Vi måtte jo produsere mye snø for og garantere for hele sesongen, men på en annen side gjør vi alltid det. Var mer de andre løypene i anlegget som sleit litt, spesielt der vi ikke har snøanlegg.

Planlegger dere noen events til sesongen som kommer?

– Har ikke så mye konkret enda. Håper jo å få noe, er jo alltid morro med noe som skjer, spesielt i samarbeid med Brettforbundet. Driver også å leker med tanken på å få til et eget stort event, men det har vi ikke landet helt enda.

Hva vil du si til brettkjørere som aldri har besøkt Hovden før?

– At det er på tide med en tur, hehe. Jeg vil også anbefalt andre halvdel av januar eller februar. Da er alle parkene oppe og går, pluss at det er en god sjanse for å kjøre litt bra offpiste. Om ikke så er jo slushen aldri feil i april.

Kvitfjell

Jurybegrunnelse

Fjorårets vinner er helt klart med i år også. De var tidlig ute med bra park allerede i november, så folk kunne komme i gang med parkkjøringen allerede da. Når man kjører parken merker man at det er snowboardere som bygger og shaper, alt er akkurat slik man vil ha det! I denne parken er virkelig noe for alle, med ulike størrelser hopp, masse masse kreative rails, og trannys overalt, i tillegg til blåparken som er en fin oppvarming før man prøver seg i selve Kvitfjellparken.

Se edit fra årets Team Battle i Kvitfjell her:

Perry har tatt en liten prat med parksjef Jarle Kvamme.

Først og fremst, grattis med å bli nominert igjen!

– Jævlig stoka på det! Skikkelig bra crew der oppe nå. Vi tenker samme greia, og jobber bra sammen.

Hva er det som skiller Kvitfjell ut fra andre parker?

– Nei, vi tenker nok mer helhetlig enn andre. Alle linjer skal kunne kjøres sammen, med bra flow gjennom hele parken. Vi prøver å bygge kreative linjer, og hvis man bommer på noe kan man kjøre videre til en annen linje.

Det virker som dere har det gøy der oppe.

– Ja, dritgøy. Når vi bygger har vi en plan på ting, så tester vi det når vi bygger det opp. Så ser vi hvor spora våres går, så freestyler vi en del underveis for at det skal bli god flow.

Har dere noe på lur til kommende sesong? Samme plan?

– Vi har hatt noen møter i det siste, nytt i år er at vi får enda større og bedre hoppkuler. Så det blir bedre hopp i år, det har vært et lite problem at vi ikke har hatt nok snø til å bygge så store kuler som vi har hatt lyst til. Vi får også nye rails fra Bourbon Rails, så det er jo en nyhet.

Har du noe du vil si om Kvitfjell for å få folk til komme å besøke dere?

– ­Driver å pusher på at det er vanskelig å komme seg opp dit kollektivt, det prøver vi å få en ordning på i år. At man kan ta bussen til Ringebu og en shuttle buss derfra. Det hadde vært dritbra. Simen og Rikke skal starte en ny kafé/bar, så det blir mye mer sosialt på kveldene. Lettvint bar og cafe! Vi skal satse litt mer den retningen, kanskje sette en liten rail setup utenfor kafeen.

Det høres bra ut.

– Ja, vi prøver å få folk til å henge ut etter bakken, knekke den koden. Håper det blir en endring på det. Vi skal i hvert fall gjøre alt vi kan for å bygge den feteste parken. Alle er motiverte. Vi har Klerud og Karlsen, så skal vi ansette to nye shapere. Så hvis noen er stoka på å jobbe på Kvitfjell så er det bare å sende inn en søknad!

Oslo Vinterpark

Jurybegrunnelse

Oslo Vinterpark har et ivrig parkcrew som shaper ofte og holder parken bra. I tillegg klarer de å holde snøen bra, til tross for varierende temperaturer. I år kunne de by på store hopp i Wyller, der mange fikk utfordret seg på hoppene som var veldig trygt bygget. Selv om Wyllerpipen var savnet av mange var pipen i Hyttli både større og bedre enn den har vært før. Oslo Vinterpark er også samarbeidsvillige på events, der Skolf, King of the North, Pipe-NM og Bench Heaven bare er noen få av de som ble arrangert der i vinter.

Se edit fra King of the North her:

Vi snakket med Robin Malm som var parksjef forrige sesong, men som nå dessverre har sluttet etter å ha flyttet med familien til Jæren.

Hvordan har dere klart å ha en så bra park år etter år?

– Oslo Vinterpark satser jo mye på park så det gir oss i parkavdelingen ekstra stort spillerom for å ha en god park. Vi har også alltid hatt folk i parkavdelingen som brenner for parken og som alltid vil at den skal være bra og se bra ut. Alle kommer med ideer om hvordan man kan forbedre parken om vinteren med ombygninger. Vi får også mange tilbakemeldinger fra kjørere som vi virkelig setter pris på. Det er et av de viktigste verktøyene man har når man bygger en park, å høre hva folk synes.

Big Air-arenaen i Wyller var en stor suksess. Blir det samme opplegg til vinteren?

– Ja, bigjump-arenan ble jo en suksess! Jeg tror det blir samme opplegg i år.

Hvem skal styre parken nå som du er borte?

– Anders Standal kommer til tegne parken sammen med Daniel Røed i vinter.

Nice. Vi sees på awards.

Se så mye annet spennende!

Rent Særforbund
7.12.2021
Ikon brettIkon brettIkon brettBrettforbundet logo symbol

Rent Særforbund

Høsten 2021 ble Brettforbundet sertifisert som Rent Særforbund.

Røisland på pallen i Steamboat
5.12.2021
Ikon brettIkon brettIkon brettBrettforbundet logo symbol

Røisland på pallen i Steamboat

‍Mons Røisland tok tredjeplassen i dagens big air-finale i Steamboat USA, og samler dermed dyrebare poeng til OL-kvalifisering.

Seksuell trakassering
3.12.2021
Ikon brettIkon brettIkon brettBrettforbundet logo symbol

Seksuell trakassering

Seksuell trakassering skal meldes fra om

Disse er nominert til SnowboardAwards!
2.12.2021
Ikon brettIkon brettIkon brettBrettforbundet logo symbol

Disse er nominert til SnowboardAwards!

Tiden er inne for å kåre årets beste snowboard-prestasjoner. Først ut er Årets triks. Se hvem som er nominert og stem frem din favoritt!

Dobbel pallplass i debuten 
30.11.2021
Ikon brettIkon brettIkon brettBrettforbundet logo symbol

Dobbel pallplass i debuten 

‍Niklas Bøyesen Lohne-Hansen tok både andre- og tredjeplass i sin første Europacup. Nå ser målet om VM på hjemmebane lyst ut!

Følg verdenscupen i Steamboat her! 
29.11.2021
Ikon brettIkon brettIkon brettBrettforbundet logo symbol

Følg verdenscupen i Steamboat her! 

‍Lørdag 4. november er det klart for andre stopp i verdenscupen, med big air i USA. Her finner du alt du trenger å vite om konkurransen.

alle artikler