Kleveland med sammenlagtseier etter overlegen førsteplass i Silvaplana!

Marcus Kleveland rundet av verdenscupen med med hele 96 poeng i dagens slopestyle-finale i Sveits.

– Marcus imponerer igjen og dette er nok det beste slopestylerunnet vi har sett av Marcus noen gang - kanskje det beste i historien, sier Sportssjef i Brettforbundet Per Iver Grimsrud

21-åringen droppet inn i gul ledertrøye og parkerte hele feltet med blant annet frontside tripplecork 1440, backside 1620 og cab 1620 i første run.

Kleveland har med dette hatt en utrolig comeback-sesong etter den alvorlige kneskaden i slutten av 2018. I januar tok han tredjeplassen i Laax Open, før han hentet med seg både big air-gull og slopestyle-bronse i X Games Aspen. Denne måneden har han tatt både VM-gull i slopestyle og VM-bronse i big air, førsteplass i verdenscup i Aspen og nå seier i sesongavslutningen.

– Det å gå fra å kanskje ikke få kjøre brett igjen til å stå her nå føles helt urealistisk egentlig. Jeg kunne ikke bedt om en bedre sesong, sa Kleveland i Aspen forrige uke.

Les også: Kleveland er Verdensmester

Kommentator Jonas Greve er også enig i Grimsruds vurdering.

– Dette er kanskje noe av det beste vi har sett i konkurransesammenheng, punktum, sa Greve under dagens TV2-sendingen.

På damesiden var det Reira Iwabuchi som tok førsteplassen, etterfulgt av sammenlagtvinner Anna Gasser på andre og Katie Ormerud på tredje.

Av de totalt syv norske kjørerne gikk Kleveland og Markus Olimstad videre til finale. Olimstad leverte et svært godt første run, med blant annet backside 1620 og cab 1400, men hadde litt rusk som trakk ned poengsummen. I andre og avgjørende run fikk han det dessverre ikke til å stemme, men endte opp på en solid syvendeplass.

Juniorsamling med NTG og Brettforbundet recap
29.9.2022

Juniorsamling med NTG og Brettforbundet recap

23.-25. september var det klart for juniorsamling med NTG og Brettforbundet!

Deltar ikke på park & pipe-møter
29.9.2022

Deltar ikke på park & pipe-møter

Brettforbundet og Norges Skiforbund deltar ikke på FIS-møter med representanter fra Russland og Belarus.

Superpipe og BigAir til Skimore Oslo / Wyller 2023!
28.9.2022

Superpipe og BigAir til Skimore Oslo / Wyller 2023!

Takket være økt tilskudd fra Oslo Kommune kan vi gi et enda bedre aktivitetstilbud til barn, ungdom og gamle i Oslos beste terrengpark!

SUMMIT 2024: Ti idretter, 130 utøvere, sammen som ett lag

27.9.2022

SUMMIT 2024: Ti idretter, 130 utøvere, sammen som ett lag

Hjelp Norge å ta medaljer i Paris-lekene

Samtykke til dopingkontroll for mindreårige
23.9.2022

Samtykke til dopingkontroll for mindreårige

Les om forskrift og samtykkeskjema til dopingkontroll for mindreårige!

Årets Brettmøte
22.9.2022

Årets Brettmøte

Endelig duket for "årets brettmøte"