Kleveland med sammenlagtseier etter overlegen førsteplass i Silvaplana!

Marcus Kleveland rundet av verdenscupen med med hele 96 poeng i dagens slopestyle-finale i Sveits.

– Marcus imponerer igjen og dette er nok det beste slopestylerunnet vi har sett av Marcus noen gang - kanskje det beste i historien, sier Sportssjef i Brettforbundet Per Iver Grimsrud

21-åringen droppet inn i gul ledertrøye og parkerte hele feltet med blant annet frontside tripplecork 1440, backside 1620 og cab 1620 i første run.

Kleveland har med dette hatt en utrolig comeback-sesong etter den alvorlige kneskaden i slutten av 2018. I januar tok han tredjeplassen i Laax Open, før han hentet med seg både big air-gull og slopestyle-bronse i X Games Aspen. Denne måneden har han tatt både VM-gull i slopestyle og VM-bronse i big air, førsteplass i verdenscup i Aspen og nå seier i sesongavslutningen.

– Det å gå fra å kanskje ikke få kjøre brett igjen til å stå her nå føles helt urealistisk egentlig. Jeg kunne ikke bedt om en bedre sesong, sa Kleveland i Aspen forrige uke.

Les også: Kleveland er Verdensmester

Kommentator Jonas Greve er også enig i Grimsruds vurdering.

– Dette er kanskje noe av det beste vi har sett i konkurransesammenheng, punktum, sa Greve under dagens TV2-sendingen.

På damesiden var det Reira Iwabuchi som tok førsteplassen, etterfulgt av sammenlagtvinner Anna Gasser på andre og Katie Ormerud på tredje.

Av de totalt syv norske kjørerne gikk Kleveland og Markus Olimstad videre til finale. Olimstad leverte et svært godt første run, med blant annet backside 1620 og cab 1400, men hadde litt rusk som trakk ned poengsummen. I andre og avgjørende run fikk han det dessverre ikke til å stemme, men endte opp på en solid syvendeplass.

NM på Geilo sendes direkte!
20.4.2021

NM på Geilo sendes direkte!

På søndag ruller vi i gang et koronatilpasset norgesmesterskap for toppidretten, i Geiloparken

Se filmen fra TruseTorsdag i Gråkallparken!
20.4.2021

Se filmen fra TruseTorsdag i Gråkallparken!

Med 85 jenter på plass ble TruseTorsdag i Gråkallparken ble en kjempesuksess!

NM i Trysil avlyses
27.3.2021

NM i Trysil avlyses

I likhet med de andre arrangementer denne vinteren, må også årets norgesmesterskap i Trysilparken vike på grunn av smittesituasjonen

Følg sesongsvslutningen i Silvaplana her!
25.3.2021

Følg sesongsvslutningen i Silvaplana her!

Syv kjørere er klare for sesongens siste verdenscup, i Sveis. Her er alt du trenger å vite om konkurransen

Overlegen Kleveland i WC Aspen
20.3.2021

Overlegen Kleveland i WC Aspen

Comeback-eventyret forsetter for verdensmester Marcus Kleveland. Med dagens seier leder han verdenscupen sammenlagt.

Følg verdenscupen i Aspen her!
19.3.2021

Følg verdenscupen i Aspen her!

Syv kjører er klare for verdenscup i VM-coursen. Her er alt du trenger å vite om konkurransen