Kleveland med sammenlagtseier etter overlegen førsteplass i Silvaplana!

Marcus Kleveland rundet av verdenscupen med med hele 96 poeng i dagens slopestyle-finale i Sveits.

– Marcus imponerer igjen og dette er nok det beste slopestylerunnet vi har sett av Marcus noen gang - kanskje det beste i historien, sier Sportssjef i Brettforbundet Per Iver Grimsrud

21-åringen droppet inn i gul ledertrøye og parkerte hele feltet med blant annet frontside tripplecork 1440, backside 1620 og cab 1620 i første run.

Kleveland har med dette hatt en utrolig comeback-sesong etter den alvorlige kneskaden i slutten av 2018. I januar tok han tredjeplassen i Laax Open, før han hentet med seg både big air-gull og slopestyle-bronse i X Games Aspen. Denne måneden har han tatt både VM-gull i slopestyle og VM-bronse i big air, førsteplass i verdenscup i Aspen og nå seier i sesongavslutningen.

– Det å gå fra å kanskje ikke få kjøre brett igjen til å stå her nå føles helt urealistisk egentlig. Jeg kunne ikke bedt om en bedre sesong, sa Kleveland i Aspen forrige uke.

Les også: Kleveland er Verdensmester

Kommentator Jonas Greve er også enig i Grimsruds vurdering.

– Dette er kanskje noe av det beste vi har sett i konkurransesammenheng, punktum, sa Greve under dagens TV2-sendingen.

På damesiden var det Reira Iwabuchi som tok førsteplassen, etterfulgt av sammenlagtvinner Anna Gasser på andre og Katie Ormerud på tredje.

Av de totalt syv norske kjørerne gikk Kleveland og Markus Olimstad videre til finale. Olimstad leverte et svært godt første run, med blant annet backside 1620 og cab 1400, men hadde litt rusk som trakk ned poengsummen. I andre og avgjørende run fikk han det dessverre ikke til å stemme, men endte opp på en solid syvendeplass.

Resultater | Junior-NM 2021
18.9.2021

Resultater | Junior-NM 2021

Se resultatlistene fra lørdagens Junior-NM i Larvik Skatehall!

Juniorsamling med NTG og Brettforbundet 3-5.september
19.8.2021

Juniorsamling med NTG og Brettforbundet 3-5.september

NTG og Brettforbundet inviterer til juniorsamling i Oslo 3. - 5. september.

Hvordan starte en Brettklubb
17.8.2021

Hvordan starte en Brettklubb

blablabla

Heitmann og Pedersen er Norgesmestere!
27.6.2021

Heitmann og Pedersen er Norgesmestere!

Elias Heitmann tok seieren under årets NM i Street, med kreativ og stilfull skating. Tonje Pedersen tok sitt sjette NM-gull.

Se skateboard på NM-veka her!
24.6.2021

Se skateboard på NM-veka her!

Det er klart for skateboard på norsk TV igjen. NRK sender skateboard street fra NM-veka i Sarpsborg søndag 27 Juni kl 14.00.

Session X Brettforbundet
23.6.2021