Kristian Moen legger opp!

Kristian Moen legger opp!

- Kristian sin dedikasjon og vilje til å legge ned det lille ekstra i treningsarbeidet sitt har vært utrolig inspirerende, og han har vært en stor bidragsyter i til gruppa. Han har oppnådd mye som snowboardkjører og har vært en stor inspirasjonskilde til paraidretten for snowboarding i Norge, sier sportssjef i brettforbundet, Per Iver Grimsrud.

Kristian Moen gir seg etter 5 år på landslaget. I 2020 fikk Kristian et stipend fra University of Denver som første nordmann, og i år har Kristian valgt å legge brettet på hyllen og fokusere på skolegangen i USA.

Foto: Process Films

- Første gang jeg møtte Kristian var på flyplassen i Canberra i Australia tilbake i 2017, han hadde flydd ned alene for å bli med landslaget på samling i Perisher. Det var nok ingen kjære mor å komme inn i gruppa og han ble behandlet som enhver Rookie som blir med på tur med landslaget. Men han vokste ekstremt fort og ble en del av gruppa i løpet av kort tid, sier Grimsrud.

Foto: Daniel Tengs

Kristian Moen startet på brett i en alder av åtte år, og med to timer til nærmeste bakke er det ingen tvil om at Kristian har vært en talentfull og dedikert snowboardkjører.

- Det er veldig synd at han legger opp, men jeg forstår det. Helsen og fremtiden kommer først. Det har vært helt rått å trene Moen de siste 3 årene. Han er helt rå snowboardkjører og en ekstremt bra person. Jeg setter stor pris på at jeg fikk være med å reise og kjøre med han. Vi har hatt både oppturer og nedturer med pallplasser, 2.plass sammenlagt i verdenscupen og dessverre noen skader. Sånn er snowboarden. Jeg ønsker Moen lykke til videre med studiene og dama ;), sier landslagstrener, Morten Kleivdal.

Foto: Daniel Tengs

-  Det å konkurrere i verdenstoppen gjør noe med mentaliteten din, som jeg heldigvis kan ta med meg videre i livet. Jeg ser også frem til å ha det gøy i bakken med snowboard til vinteren, sier Kristian Moen. 

Vi har tatt en prat med Kristian.

Hvordan går det med skolegangen i USA?

- Det går fint, jeg trives veldig godt. Det begynner å nærme seg eksamen på mine økonomistudier, så jeg blir gradvis mer nervøs, men det kommer nok til å gå bra.

Hva er den største forskjellen på USA og Norge?

- Sosialt merker jeg at amerikanere er litt annerledes enn Norge. Alle er veldig åpne for å få nye venner, men jeg har inntrykk av at vennskapene er litt mer steds- og tidsbestemt og ikke så statisk som jeg er vant med hjemmefra.

Hva har vært det beste med å være på landslaget?

- Det beste med det norske snowboardlandslaget er kulturen i laget. Alle er gode venner, laget føles mer som en vennegjeng enn som en jobb, alle støter alltid opp om hverandre og alle blir alltid inkludert. Fra første samling jeg ble med på har jeg storkost meg på landslaget og jeg kommer til å heie og følge med dem videre!

Hva kommer du til å savne mest?

- Av de mange tingene jeg kommer til å savne er det folkene jeg kommer til å savne mest. Gjennom tiden min på landslaget har jeg hatt gleden av å bli kjent med mange utrolige folk. Det er for mange til å nevne samtlige personlig, men egentlig utøverne på landslaget, trenerne mine Morten Kleivdal og Pär Sundqvist, og de utrolige folkene på Olympiatoppen som Lene Puntervold, Hilde Gjelsvik og Magnus Midtun.

Hva har vært høydepunktet i landslagskarrieren?

- Første høydepunkt var i 2015. Det var mitt første VM, og var bare 15 år. Dagen før konkurransen sa en trener (fra et annet lag) at han mente at de yngste utøvere ikke hadde den mentale styrke som var nødvendig for å konkurrere i World Cup og burde utestenges. Dagen etter vant jeg VM-sølv.

- Til tross COVID-19 kom høydepunktet i min karriere in 2020\2021.  Jeg var på pallen i samtlige konkurranser jeg deltok, og vant jeg sølv sammenlagt i verdenscupen. Fra tidlig ble målsetningen satt om å prestere forutsigbart høyt på høyt nivå. Det var et høydepunkt å komme der.

Hva er planen videre?

- Jeg trives veldig godt med studiene, så jeg gleder meg til videre studier. Det å konkurrere i verdenstoppen gjør noe med mentaliteten din, som jeg heldigvis kan ta med meg videre i livet. Jeg ser også frem til å ha det gøy i bakken med snowboard til vinteren.

Vi er stolte over alt Kristian har fått til, og gleder oss til å følge reisen hans videre. Takk for flotte år sammen på landslaget!

Se så mye annet spennende!

Juniorcamp Geilo 15 - 16 desember
5.12.2022
Ikon brettIkon brettIkon brettBrettforbundet logo symbol

Juniorcamp Geilo 15 - 16 desember

NTG og Brettforbundet inviterer til juniorcamp på Geilo 15-16. desember!

Rekruttsamling skate
30.11.2022
Ikon brettIkon brettIkon brettBrettforbundet logo symbol

Rekruttsamling skate

Første rekruttsamling ble en suksess

Europa Cup & World Cup Banked Slalom
24.11.2022
Ikon brettIkon brettIkon brettBrettforbundet logo symbol

Europa Cup & World Cup Banked Slalom

Niklas og Anders deltar i World Cup og Europa Cup torsdag og fredag

Fem kjappe om Askøy rulleklubb!
22.11.2022
Ikon brettIkon brettIkon brettBrettforbundet logo symbol

Fem kjappe om Askøy rulleklubb!

Vi har tatt en prat med Askøy rulleklubb!

Fem kjappe om Arendal skateklubb!
14.11.2022
Ikon brettIkon brettIkon brettBrettforbundet logo symbol

Fem kjappe om Arendal skateklubb!

Vi har tatt en prat med Arendal skateklubb!

Slik ser du Tampa AM!
11.11.2022
Ikon brettIkon brettIkon brettBrettforbundet logo symbol

Slik ser du Tampa AM!

Følg Jonas Carlsson og Fredrik Tangerud skate Tampa AM i helgen

alle artikler