Norgescupkalenderen i surf er klar!

Fjorårets Norgescup var en stor suksess med skyhøyt nivå. Det var imidlertid to kjørere som skilte seg ut og stakk av med overall-seieren. Disse er Gil Ferreira og Ingeborg Sofie Nakken! Nå er det klart for fjerde året med norgescup i surfing, og endelig er alle destinasjonene spikret.

Norgescup i surf er en konkurranse i bølgesuring som er åpen for alle. Nytt for i år, er en egen juniorklasse for de mellom 13 og 18 år. I år er det også et tak på deltakere, så her er det førstemann til mølla-prinsippet som gjelder.

Stopp 1: Lista, 6-8. mars (Backuphelg 20-22. mars) Lista Bølgerytterforening

Stopp 2: Flø, 16. april (Backup 17-19. april, Stadt) X2-Festivalen

Stopp 3: Lofoten, 24-27. sept (NC/LM), Lofoten Ekstremsportklubb

Stopp 4: Jæren, Høst/Vinter TBA, Jæren Surfklubb

Foto: Andreas Wolden, på bildet, Ingeborg Sofie Nakken

KLASSEINNDELING

NB! Alder regnes som antallet år utøveren fyller i løpet av 2020!

Open Herreklasse:

18 år og opp (f. 2002 - )

Open Dameklasse:

18 år og opp (f. 2002 - )

Junior/Grom-klasse begge kjønn:

13 til 18 år (f. 2007-2002)
* Dersom det er mindre enn 4 påmeldte deltakere utgår klassen, og en surfer i Open. Utøvere under 13 år blir ikke rangert, og det er premier til alle.

FORMAT

Arrangement tar 6-7 timer ved gode forhold.

20 min. innledende heat (Runde 1) og Repercharge* (Runde 2)

30 min finaler.

Blir du slått ut i første heat får du ny sjanse i Repercharge heats runde 2. Slik får alledeltakere surfet to heats.

DØMMING

Head Judge: Hans R. Lindholm (ISA Judge Level 3-sertifisert)
Dommere: 3-5 Lokale dommere

KRITERIER
Maks 34 deltakere i OPEN. Førstemann til mølla.
Utøverens to beste bølger gir total poengscore. Maks 12 bølger pr utøver. 5min til å padle ut. De to beste i hvert heat går videre til runde 3.

Kritiske og kontrollerte manøvrer i kritiske seksjoner i bølga med høy fart, styrke og stil. Innovativ og progressiv surfing scores høyt. Kombinasjon og variasjon er viktig i et repertoar. Store enkle manøvrer blir scoret høyt.

Poengscore: 0-1.9 (Poor), 2-3.9 (Fair), 4-5.9 (Average), 6-7.9 (Good), 8–10 (Excellent).

PÅMELDING
www.liveheats.com/brettforbundet

Det blir løpende påmelding for hvert stopp. Påmelding åpner ca 2 uker før start.

Pris pr stop: 200,-

LIVE STREAMING
Vi sikter på live streaming med live poengscore på hvert stopp. Dette er en papirfri løsninghvor deltakerne holder seg oppdatert og ser bølgescore på sin mobil, samtidig kan familie og venner – fjern og nær følge med på direkten.

Link: www.brettforbundet.no/livestream

FRIVILLIGE
Har du lyst å være med å bidra til at dette blir et fint event, så trenger vi dugnadsånd. Om du skal delta som surfer så er du også veldig velkommen til å bidra. Vennligst ta kontakt.

Vi gleder oss til å se deg på Norgescup i år!

Foto: Andreas Wolden

Slik blir X Games Aspen 2021
25.1.2021

Slik blir X Games Aspen 2021

Ståle, Marcus, Mons og Frditjof er klare for X Games Aspen denne uken. Her finner du all info om konkurransen.

Kleveland på pallen i Laax Open!
22.1.2021

Kleveland på pallen i Laax Open!

Marcus Kleveland gjorde slopestyle-comeback med tredjeplassen i Sveits.

Åpning av BUA Grunerløkka
19.1.2021

Åpning av BUA Grunerløkka

BUA´s nye tilskudd i Bydel Grunerløkka skal gi flere barn og unge muligheten til å oppleve gleden av skate- og snowboard.

Hvem fortjener å bli nominert til Skateboard Awards i 2021?
13.1.2021

Hvem fortjener å bli nominert til Skateboard Awards i 2021?

Brettforbundet gleder seg til å dele ut Skateboard awards for andre gang, i 2021!

Følg Laax Open her!
12.1.2021

Følg Laax Open her!

Kleveland, Bergrem og Røisland er klare for finale i Sveits. Her finner du alt du trenger å vite om konkurransen.

FIS-registrering
12.1.2021

FIS-registrering

For å kunne delta i en FIS konkurranse må du ha en gyldig FIS lisens. Her finner du info!