Norgescupkalenderen i surf er klar!

Fjorårets Norgescup var en stor suksess med skyhøyt nivå. Det var imidlertid to kjørere som skilte seg ut og stakk av med overall-seieren. Disse er Gil Ferreira og Ingeborg Sofie Nakken! Nå er det klart for fjerde året med norgescup i surfing, og endelig er alle destinasjonene spikret.

Norgescup i surf er en konkurranse i bølgesuring som er åpen for alle. Nytt for i år, er en egen juniorklasse for de mellom 13 og 18 år. I år er det også et tak på deltakere, så her er det førstemann til mølla-prinsippet som gjelder.

Stopp 1: Lista, 6-8. mars (Backuphelg 20-22. mars) Lista Bølgerytterforening

Stopp 2: Flø, 16. april (Backup 17-19. april, Stadt) X2-Festivalen

Stopp 3: Lofoten, 24-27. sept (NC/LM), Lofoten Ekstremsportklubb

Stopp 4: Jæren, Høst/Vinter TBA, Jæren Surfklubb

Foto: Andreas Wolden, på bildet, Ingeborg Sofie Nakken

KLASSEINNDELING

NB! Alder regnes som antallet år utøveren fyller i løpet av 2020!

Open Herreklasse:

18 år og opp (f. 2002 - )

Open Dameklasse:

18 år og opp (f. 2002 - )

Junior/Grom-klasse begge kjønn:

13 til 18 år (f. 2007-2002)
* Dersom det er mindre enn 4 påmeldte deltakere utgår klassen, og en surfer i Open. Utøvere under 13 år blir ikke rangert, og det er premier til alle.

FORMAT

Arrangement tar 6-7 timer ved gode forhold.

20 min. innledende heat (Runde 1) og Repercharge* (Runde 2)

30 min finaler.

Blir du slått ut i første heat får du ny sjanse i Repercharge heats runde 2. Slik får alledeltakere surfet to heats.

DØMMING

Head Judge: Hans R. Lindholm (ISA Judge Level 3-sertifisert)
Dommere: 3-5 Lokale dommere

KRITERIER
Maks 34 deltakere i OPEN. Førstemann til mølla.
Utøverens to beste bølger gir total poengscore. Maks 12 bølger pr utøver. 5min til å padle ut. De to beste i hvert heat går videre til runde 3.

Kritiske og kontrollerte manøvrer i kritiske seksjoner i bølga med høy fart, styrke og stil. Innovativ og progressiv surfing scores høyt. Kombinasjon og variasjon er viktig i et repertoar. Store enkle manøvrer blir scoret høyt.

Poengscore: 0-1.9 (Poor), 2-3.9 (Fair), 4-5.9 (Average), 6-7.9 (Good), 8–10 (Excellent).

PÅMELDING
www.liveheats.com/brettforbundet

Det blir løpende påmelding for hvert stopp. Påmelding åpner ca 2 uker før start.

Pris pr stop: 200,-

LIVE STREAMING
Vi sikter på live streaming med live poengscore på hvert stopp. Dette er en papirfri løsninghvor deltakerne holder seg oppdatert og ser bølgescore på sin mobil, samtidig kan familie og venner – fjern og nær følge med på direkten.

Link: www.brettforbundet.no/livestream

FRIVILLIGE
Har du lyst å være med å bidra til at dette blir et fint event, så trenger vi dugnadsånd. Om du skal delta som surfer så er du også veldig velkommen til å bidra. Vennligst ta kontakt.

Vi gleder oss til å se deg på Norgescup i år!

Foto: Andreas Wolden

Heitmann og Pedersen er Norgesmestere!
27.6.2021

Heitmann og Pedersen er Norgesmestere!

Elias Heitmann tok seieren under årets NM i Street, med kreativ og stilfull skating. Tonje Pedersen tok sitt sjette NM-gull.

Se skateboard på NM-veka her!
24.6.2021

Se skateboard på NM-veka her!

Det er klart for skateboard på norsk TV igjen. NRK sender skateboard street fra NM-veka i Sarpsborg søndag 27 Juni kl 14.00.

Session X Brettforbundet
23.6.2021

Session X Brettforbundet

Medlemskampanje med Session

Få flere jenter på landslag
21.6.2021

Få flere jenter på landslag

Brettforbundet, Norges Skiforbund Freeski og Olympiatoppen satt et overordnet mål om å sikre en trygg, sikker og jevn utvikling for jenter

SNOWBOARDLANDSLAGET | Episode 2
14.6.2021

SNOWBOARDLANDSLAGET | Episode 2

Bli bedre kjent med landslaget i andre episode av den nye serien vår!

Starte klubb?
9.6.2021

Starte klubb?

Her kan du lese litt om hvorfor du skal starte lokal brettklubb