Nyttårstalen 2018

Nyttårstalen 2018

På vegne av Brettforbundet ser Ola Keul (president) fremover mot 2019.


"Gjennom vårt arbeid skal vi skape aktivitet og samle brettmiljøene, så alle får bedre muligheter til å stå på brett".

Slik er misjonen vår. Den ble vedtatt på årsmøtet til Brettforbundet i sommer, og gjelder så lenge medlemmene og klubbene mener den er relevant. Misjonen er ambisiøs. Den er noe vi virkelig kan strekke oss etter.

Hva skal til for at vi sammen skal lykkes?

Sees i bølgen, bakken og buen i 2019. Jule- og nyttårsdekoratør: Matias Fosso Kristiansen.


Felles innsats

Når klokken slår tolv, om bare noen få timer, legger vi bak oss et år hvor vi har gått fra å være Snowboardforbundet, til å bli Brettforbundet. Norsk Organisasjon for Rullebrett (NORB), Norsk surfklubb, som tidligere var surfekomiteen i Norges seilforbund, og Snowboardforbundet, har startet samarbeidet i en organisasjon. Vi i Snowboarforbundet vil takke Per Olav Hetland, nylig avgått NORB-leder, Joakim Wang, nyvalgt NORB-leder, og Tommy Langseth, leder i Norsk surfklubb, for et godt samarbeid. Dere gjør en stor innsats for skate og surf!

Sportenes premisser
I året som kommer vil vi jobbe sammen for å fullføre arbeidet med å lage Brettforbundet. Mottoet vårt er fortsatt «det vi vil bevare, må vi endre og utvikle», og vi skal gjøre det på sportenes premisser. De fleste surfere, skatere og snowboardere respekterer hverandre, både for det vi har til felles, og for det som skiller oss. Opphavet vårt er det samme, men vi er også tre ulike sporter. Målet er ikke at vi skal bli likere og enige om alt. Vi skal være gode på å anerkjenne at vi er forskjellige, samtidig som vi er trygge i troen på at vi står enda sterkere sammen, og at vi har mye å tilføre hverandre.

Noen saker blir spesielt viktige for Brettforbundet i 2019.

Vi vil lage en ny, felles nettside for snowboard, skateboarding og surfing. Målet er å samle relevant informasjon om de tre sportene på ett sted.

Anleggssbehov, utfordringer og muligheter for snowboard, skate og surf skal kartlegges nasjonalt, slik at vi kan beslutte en ny anleggsplan på årsmøtet vårt i 2019. Parallelt skal vi fortsette arbeidet med å etablere enda flere lekeplasser for alle organiserte og egenorganiserte.

Vi kan trekke frem tre små «anleggsseire» på tampen av året som gir motivasjon til det videre anleggsarbeidet.

Sammen med lokale klubber og initiativ arbeidet vi i Brettforbundet for å utløse støtte fra Sparebankstiftelsen DNB til å skape bedre anlegg og aktivitet. Vi fikk 1,4 millioner.

I Bodø sto den lenge planlagte, nye skateparken i fare for å miste all støtte og skrinlegges. Sammen med Bodø skateboardklubb lyktes Joakim Wang og skaterne, etter et tungt politisk press, med å redde parken.

Norsk Tipping viderefører støtten til Brettforbundets arbeid for å gi et tilbud til alle parkbyggere rundt omkring i landet som ønsker å møtes for å dele kunnskap og å lære mer. Sammen har vi også etablert Norsk Tipping Teamet, med Aleksander Østreng, Len Roald Jørgensen og Fredrik Perry, som skal besøke lokalanlegg som satser helhjertet på park.

Vil vil også arbeide for at surf skal få en fast ressursperson i Brettforbundet, på samme måte som landets skatere har en ressursperson i Henning Braaten. Slik kan alle surfere som ønsker det få hjelp og bistand til å finansiere aktivitet lokalt, dele kompetanse og informasjon og tilrettelegge enda bedre der det er etterspurt, for å nevne noe.

Fem overordnede mål
I et lengre perspektiv - som et svar på spørsmålet om hva som skal til for at vi skal lykkes - besluttet årsmøtet vårt i 2018 fem overordnede mål for Brettforbundets arbeid fremover.

1.
For det første skal vi skape aktivitet og utvikle ulike tilknytningsformer. For oss i Brettforbundet er ikke det viktigste om man er organisert eller egenorganisert, men om man er aktiv eller inaktiv. Brettforbundet skal stå for aktiviteter som dekker bredden og toppen innen brettsport. Vi erkjenner også at aktive har forskjellige behov. Både klubb- og direktemedlemskap er begge viktige tilknytningsformer for en videreutvikling av Brettforbundet. Ikke-medlemmer utgjør majoriteten av snowboardere, surfere og skatere i Norge, og vi ønsker å være en ressurs også for denne gruppen. Samtidig er det slik at det å være medlem vil bidra til å skape aktivitet lokalt og gi tilgang på unike fordeler.

2.
For det andre skal vi arbeide for å sikre rekruttering til snowboard, skateboard og surfing. Innstillingen vår er at man kan ha glede av brettsport hele livet. Vi vil derfor jobbe for at barn og unge, jenter og gutter, tidlig kan få et forhold til sportene. Dette vil vi gjøre sammen med industrien og oppvekstmiljøer som skoler og aktivitetsskoler.

3.
For det tredje skal vi legge til rette for at landslagene skal vinne internasjonale konkurranser. I Brettforbundet vet vi at bredden er avhengig av toppen, og omvendt. Når landslaget og heltene hylles, skaper det masse oppmerksomhet som kommer hele miljøet til gode. Forventningene til hva de beste utøverne kan levere i kommende konkurranser driver medieinteressen og flytter penger i sponsormarkedet. Vi i Brettforbundet vil fortsette å arbeide for å omskape økt oppmerksomhet til enda mer aktivitet for alle.

4.
For det fjerde skal vi arbeide for å være idrettens mest nyskapende sponsorobjekt. Gjennom opprettelsen av Brettforbundet har vi en helt spesiell mulighet til å gjøre oss bemerket som samarbeidspartner. Kommersielle samarbeid skal bidra til å skape aktivitet for alle brettkjørere gjennom markedsstøtten og felles prosjekter og aktivering.

5.
For det femte skal vi ta ansvar for naturen vi leker i. Brettforbundet ønsker å samarbeide med, og støtte opp om, eksisterende initiativ og organisasjoner med relevans for snowboard, skate og surf. Vi skal også kontinuerlig se kritisk på vår egen virksomhet. De beste utøverne innen våre aktiviteter er helter for mange barn og ungdom, og sammen med disse utøverne skal vi se på hvordan hver enkelt og Brettforbundet som helhet også kan være forbilder innen miljø og bærekraft.

Verdens beste brettsportmiljø?
Takket være ildsjeler, dyktige utøvere, arrangører, klubber, anlegg, industri og forbund, har vi i Norge et av verdens beste miljøer for brettsport.

Vi i Brettforbundet vil takke alle som bidrar til å skape aktivitet for små og store, for nybegynnere og verdens beste, på sportenes premisser. Dere er fundamentet vårt!

Vi vil også, på årets siste dag, få lov til å takke de som utfordrer og konstruktivt diskuterer med oss i Brettforbundet. Slik forstår vi lokalt engasjement og behov enda bedre, og kan bidra til å skape de beste løsningene. Det gjør også at vi kan justere kursen der det trengs.

Godt, nytt år alle sammen!

På vegne av alle oss i Brettforbundet,
Ola Keul

Se så mye annet spennende!

Marcus Kleveland tar Big Air-gull!
29.1.2023
Ikon brettIkon brettIkon brettBrettforbundet logo symbol

Marcus Kleveland tar Big Air-gull!

Marcus tar sitt syvende X Games-gull

X Games-gull i Special Olympics Unified
28.1.2023
Ikon brettIkon brettIkon brettBrettforbundet logo symbol

X Games-gull i Special Olympics Unified

Mons Røisland vant special olympics unified med Daina Shilts

X GAMES ASPEN 2023
25.1.2023
Ikon brettIkon brettIkon brettBrettforbundet logo symbol

X GAMES ASPEN 2023

Følg med på X Games 2023 her

Bronse til Niklas Sukke i EYOF
25.1.2023
Ikon brettIkon brettIkon brettBrettforbundet logo symbol

Bronse til Niklas Sukke i EYOF

Niklas Sukke tok i dag bronsemedalje i big air.

World Rookie Fest, Livigno oppsummert.
24.1.2023
Ikon brettIkon brettIkon brettBrettforbundet logo symbol

World Rookie Fest, Livigno oppsummert.

Livigno oppsummert

Disse kjører European Youth Olympic Festival (EYOF)
23.1.2023
Ikon brettIkon brettIkon brettBrettforbundet logo symbol

Disse kjører European Youth Olympic Festival (EYOF)

Disse er klare for EYOF i Italia

alle artikler