Ø på SNØ 2023!

Ø på SNØ 2023!

Tøyen sportsklubb har også i år i samarbeid med FRIGO, Skimore Oslo, Jerikobakken, Redd Barna og Brettforbundet videreført prosjektet "Ø på SNØ"! Brettforbundet er med via prosjektet Brett For Alle og stiller med instruktører og utstyr til alle som ønsker å prøve snowboard.

Ø på Snø er et prosjekt med formål om å bringe med seg den aktive, norske vinteren til områdets unge - samt gi tilbake til lokal ungdom etter at X-Games lånte parken for tidenes vinterfest på Tøyen. Prosjektet skal derfor fronte norsk actionvintersport og gi unge i Bydel Gamle Oslo mulighet til å delta i et spennende opplæringsopplegg for ski og snowboard. 

Prosjektet har vært rettet mot alle 7. klassingene ved Vahl, Tøyen, Gamlebyen, Vålerenga, Kampen, Brynseng og Nyskolen, samt 8. - 10.- klassingene ved Jordal ungdomsskole og Nyskolen. 

Vi har tatt en prat med instruktør Nicolai for å høre hvordan årets prosjekt har gått. 

Hvordan har Ø på Snø vært i år?

I år fikk vi et snødump rett før uke 3 til glede for alle, det la grunnlaget for vinterglede får alle deltagerene. I år så vi litt færre barn som valgte snowboard, men de som valgte brett vil nok være gode ambassadør for å få med flere på brett.

På hvilken måte er Ø på Snø med på å skape brettglede? 

Jeg elsker å være med som instruktør på Ø på Snø. Ikke bare er jeg med på å gi mestring og brettglede, men jeg gir også vinterglede, mange av disse barna er ikke like glad i vinter. Ofte er dette kun fordi de ikke har funnet seg en aktivitet på vinteren. Og brettgleden stopper heller ikke etter dette arrangementet, alle barn som er med på Ø på Snø får også mulighet til å delta gratis på tirsdager hvor det er brettdag i Jerikobakken på Lindeberg. Her vi vil fortsette å dyrke brettglede.

Hvilke skoler har vært på besøk? 

I år har vi hatt besøk av skolene på Vålerenga, Brynseng, Kampen, Tøyen.

Hvilke tanker har du om fremtiden til Ø på Snø?

Som instruktør mener jeg dette et av årets mest meningsfulle arrangementer jeg får være med på, og håper vi kan fortsette i mange år fremover.

Se film fra "Ø på Snø" (laget januar 2020) her!

Om prosjektet

Prosjektet er todelt og består av opplæring for alle 7. klassingene i skoletiden, samt del 2 hvor barna/ ungdommene kan dra i bakken på eget initiativ og få heiskort, ruterbilletter og evt. låne utstyr og bekledning skisesongen 2023 helt gratis (januar - april). 

Opplæringsdag/skidag hos Skimore Oslo i januar innebærer at 7. klassingene på de nevnte skolene har kunnet velge mellom snowboard eller slalåm. Denne har foregått på dagtid og blir en tilnærmet tradisjonell skidag i skoletiden, men på et skisenter - med opplæring og alt nødvendig utstyr man kanskje ikke har tilgjengelig hjemme. 

Utlånsordningen hvor deltakerne låner utstyr og får heiskort og ruterbillett har i år vært og er hos FRIGO sine lokaler på Ensjø (Ensjøveien 7). Her kan elevene i 7. klasse (etter de har vært på opplæring) og elevene som går i 8.-10. klasse fra de utvalgte skolene, og som er registrert på prosjektet, låne klær, utstyr, heiskort etc. 


Om anleggene

Skimore Oslo (Tryvann) er det største skisenteret i Oslo-regionen med 17 forskjellige løyper med ulik vanskelighetsgrad og 10 heiser. De holder åpent alle hverdager fra kl. 10-22 og kl. 10-17 lørdag og søndag. For å komme seg hit tar man t-bane linje 1 til Voksenkollen og buss nr. 48 den siste biten (5 min) opp til skisenteret (bussen venter på t-banen ved Voksenkollen, så ingen ventetid). Det tar ca. 50 minutter fra FRIGO sine lokaler på Ensjø til du er i bakken.

Jerikobakken er et lite lokalt anlegg på Lindeberg i Groruddalen drevet på dugnad av Lindeberg Sportsklubb. Bakken har en heis og to forskjellige løyper. Åpningstidene er onsdag og fredag kveld fra kl. 18 - 21 og lørdager og søndager fra kl. 11 - 17. I skolens vinterferie (lør 16.2 - søn 24.2) holder Jerikobakken åpent ALLE dager fra kl. 11 - 17. For å komme hit tar man T- Bane linje 2 (retning mot Ellingsrud) til Lindeberg. Fra t-banestasjonen er det ca. 150 m å gå til bakken. Det tar ca. 15 minutter fra FRIGO sine lokaler på Ensjø til du er i bakken. Deltakerne får utlevert sitt årskort ved å henvende seg i billettluka i bakken hvor de må si de er fra "Ø på Snø", oppgi navn og besvare et par kontrollspørsmål fra innmeldingen (fødselsdato osv.).

Se så mye annet spennende!

Følg verdenscupen i Edmonton her!
7.12.2023
Ikon brettIkon brettIkon brettBrettforbundet logo symbol

Følg verdenscupen i Edmonton her!

Til helgen er det verdenscup i Edmonton, Canada. Her finner du alt du trenger å vite om konkurransen.

Frikjøring med Emil Leenderts
7.12.2023
Ikon brettIkon brettIkon brettBrettforbundet logo symbol

Frikjøring med Emil Leenderts

Her kan du lese litt om frikjøring med Emil Leenderts

Recap fra parasamling og parallellslalåm-konkurranse på Tryvann
5.12.2023
Ikon brettIkon brettIkon brettBrettforbundet logo symbol

Recap fra parasamling og parallellslalåm-konkurranse på Tryvann

I forbindelse med Verdensdagen for funksjonshemmede inviterte Brettforbundet og Funkis Snowboardklubb til parallellslalåm på Tryvann.

Recap Landgraaf
4.12.2023
Ikon brettIkon brettIkon brettBrettforbundet logo symbol

Recap Landgraaf

Recap fra verdenscup og europacup i Landgraaf

Søndag 3. desember er det klart for parasamling & parallelslalom-konkurranse
3.12.2023
Ikon brettIkon brettIkon brettBrettforbundet logo symbol

Søndag 3. desember er det klart for parasamling & parallelslalom-konkurranse

Søndag 3. desember er det endelig klart for Parasamling og Parallelslalom-konkurranse på Skimore Oslo

Vi markerer verdensdagen for funksjonshemmede
2.12.2023
Ikon brettIkon brettIkon brettBrettforbundet logo symbol

Vi markerer verdensdagen for funksjonshemmede

Bli med på markeringen av verdensdagen for funksjonshemmede

alle artikler