Overlegen Kleveland i WC Aspen

Comeback-eventyret fortsetter for verdensmester Marcus Kleveland. Med dagens seier leder han verdenscupen sammenlagt.

– Jeg skal sove så jævlig digg i natt, sa Kleveland da resultatet var klart.

21-åringen inntok førsteplassen allerede fra første run, der han blant annet landet to strøkne 1620-varianter. Bak Kleveland tok amerikanske Red Gerard andreplassen, og canadiske Mark McMorris tredjeplass.

Se finalen her!

– Det føles fantastisk å reise herfra med tre medaljer - jeg kunne ikke vært mer fornøyd.

På damesiden var det Østeriske Anna Gasser som tok seieren. Andreplassen gikk til amerikanske Hailey Langland, og tredjeplassen til finske Enni Rukajarvi.

Kleveland ble verdensmester i slopestyle forrige fredag. Foto: Brettforbundet

Kleveland har hatt en vanvittig første sesong etter at han knuste kneskålen for drøye to år siden. I slutten av januar tok han Big Air-gull, og slopestyle-bronse i X Games Aspen. Forrige uke ble han verdensmester i slopestyle og tok bronsemedaljen i Big Air.

– Det å gå fra å kanskje ikke få kjøre brett igjen til å stå her nå føles helt urealistisk egentlig. Jeg kunne ikke bedt om en bedre sesong.

Les også: Kleveland er Verdensmester

Markus Olimstad hadde også sikret seg en plass i finalen, men fikk seg dessverre en trøkk under kvalifiseringen.

– Olimstad fikk noe som tyder på en muskelskade i ryggen på siste hoppet i kvalifisering i går. Funksjonen i dag er såpass nedsatt til at vi velger å avstå fra ytterligere provokasjon og deltagelse i finalen i dag, sier landlagets fysioterapaut Stian Solberg.

Neste uke er det klart for ny verdenscup i Silvaplana, der Marcus Kleveland, Markus Olimstad, Bendik Gjerdalen, Fridtjof Tischendorf, Stian Kleivdal, Sindre Tveiten og Hanne Eilertsen skal kjøre.

Heitmann og Pedersen er Norgesmestere!
27.6.2021

Heitmann og Pedersen er Norgesmestere!

Elias Heitmann tok seieren under årets NM i Street, med kreativ og stilfull skating. Tonje Pedersen tok sitt sjette NM-gull.

Se skateboard på NM-veka her!
24.6.2021

Se skateboard på NM-veka her!

Det er klart for skateboard på norsk TV igjen. NRK sender skateboard street fra NM-veka i Sarpsborg søndag 27 Juni kl 14.00.

Session X Brettforbundet
23.6.2021

Session X Brettforbundet

Medlemskampanje med Session

Få flere jenter på landslag
21.6.2021

Få flere jenter på landslag

Brettforbundet, Norges Skiforbund Freeski og Olympiatoppen satt et overordnet mål om å sikre en trygg, sikker og jevn utvikling for jenter

SNOWBOARDLANDSLAGET | Episode 2
14.6.2021

SNOWBOARDLANDSLAGET | Episode 2

Bli bedre kjent med landslaget i andre episode av den nye serien vår!

Starte klubb?
9.6.2021

Starte klubb?

Her kan du lese litt om hvorfor du skal starte lokal brettklubb