Overlegen Kleveland i WC Aspen

Comeback-eventyret fortsetter for verdensmester Marcus Kleveland. Med dagens seier leder han verdenscupen sammenlagt.

– Jeg skal sove så jævlig digg i natt, sa Kleveland da resultatet var klart.

21-åringen inntok førsteplassen allerede fra første run, der han blant annet landet to strøkne 1620-varianter. Bak Kleveland tok amerikanske Red Gerard andreplassen, og canadiske Mark McMorris tredjeplass.

Se finalen her!

– Det føles fantastisk å reise herfra med tre medaljer - jeg kunne ikke vært mer fornøyd.

På damesiden var det Østeriske Anna Gasser som tok seieren. Andreplassen gikk til amerikanske Hailey Langland, og tredjeplassen til finske Enni Rukajarvi.

Kleveland ble verdensmester i slopestyle forrige fredag. Foto: Brettforbundet

Kleveland har hatt en vanvittig første sesong etter at han knuste kneskålen for drøye to år siden. I slutten av januar tok han Big Air-gull, og slopestyle-bronse i X Games Aspen. Forrige uke ble han verdensmester i slopestyle og tok bronsemedaljen i Big Air.

– Det å gå fra å kanskje ikke få kjøre brett igjen til å stå her nå føles helt urealistisk egentlig. Jeg kunne ikke bedt om en bedre sesong.

Les også: Kleveland er Verdensmester

Markus Olimstad hadde også sikret seg en plass i finalen, men fikk seg dessverre en trøkk under kvalifiseringen.

– Olimstad fikk noe som tyder på en muskelskade i ryggen på siste hoppet i kvalifisering i går. Funksjonen i dag er såpass nedsatt til at vi velger å avstå fra ytterligere provokasjon og deltagelse i finalen i dag, sier landlagets fysioterapaut Stian Solberg.

Neste uke er det klart for ny verdenscup i Silvaplana, der Marcus Kleveland, Markus Olimstad, Bendik Gjerdalen, Fridtjof Tischendorf, Stian Kleivdal, Sindre Tveiten og Hanne Eilertsen skal kjøre.

NM på Geilo sendes direkte!
20.4.2021

NM på Geilo sendes direkte!

På søndag ruller vi i gang et koronatilpasset norgesmesterskap for toppidretten, i Geiloparken

Se filmen fra TruseTorsdag i Gråkallparken!
20.4.2021

Se filmen fra TruseTorsdag i Gråkallparken!

Med 85 jenter på plass ble TruseTorsdag i Gråkallparken ble en kjempesuksess!

Kleveland med sammenlagtseier etter overlegen førsteplass i Silvaplana!
28.3.2021

Kleveland med sammenlagtseier etter overlegen førsteplass i Silvaplana!

‍Marcus Kleveland rundet av verdenscupen med med hele 96 poeng dagens konkurranse i Sveits.

NM i Trysil avlyses
27.3.2021

NM i Trysil avlyses

I likhet med de andre arrangementer denne vinteren, må også årets norgesmesterskap i Trysilparken vike på grunn av smittesituasjonen

Følg sesongsvslutningen i Silvaplana her!
25.3.2021

Følg sesongsvslutningen i Silvaplana her!

Syv kjørere er klare for sesongens siste verdenscup, i Sveis. Her er alt du trenger å vite om konkurransen

Følg verdenscupen i Aspen her!
19.3.2021

Følg verdenscupen i Aspen her!

Syv kjører er klare for verdenscup i VM-coursen. Her er alt du trenger å vite om konkurransen