Parkguide: Geilo

Parkguide: Geilo

Ulike parker for ulike behov på Geilo.

I Parkguiden går Norsk Tipping og Snowboardforbundet i dybden på de norske snowboardparkene. Vi ønsker å vise frem all den fantastiske innsatsen som legges ned for at vi skal ha det mest moro på brett. Artiklene skal være informative, så du vet mest mulig om de ulike parkene du kan besøke i vinter.

LES OGSÅ: Parkguide - Gråkallen

Denne ukas park er Geiloparken, som består av tre parker for alle ferdighetsnivåer med opp mot 100 features. Parksjef er svenske Emil Eriksson, som har bygd på Geilo siden 2011.

Først, hvem jobber i parken?
Det er jeg som bygger med maskin, kjører pipefres og holder i det daglige vedlikeholdet med maskin. Vi har to faste shapere i Mike og James. Ved behov tar vi inn ekstrahjelp, for eksempel under høysesong.

Hva er nyhetene fra parken i år?
Det er kanskje ikke så mye nyheter i år, men det er kjøpt inn litt nye «connecters» til rails og bokser, så vi kan variere det vi har litt mer. I tillegg har jeg bygd litt nye ting i løpet av sommeren (blant annet wallride, butterbox og en swingtube). Vi fortsetter å bygge på det konseptet vi startet i fjor. Forhåpentligvis kan vi fortsette å bruke pipefresen mer enn bare i pipen for mer buer i parkene på Kikut. Vi vil at Kikut skal føles mer ut som en skatepark med mange alternativer og kreative muligheter. I Havsdalen skal vi justere hoppene og endre litt på linjene  

Hva tenker dere på når dere bygger parken?
Vi tenker at det skal være noe for alle uansett ferdighetsnivå. Det skal være lekent og finnes muligheter til å utvikle seg. Vil man kjøre korte lapps i en mer slopestyle-lignende park, så har vi Havsdalen. Der er fokus mer mot konkurranser og trening, og det er der storparten av våre events og konkurranser i løpet av sesongen blir holdt. Liker man mer kreativitet, lange laps og mange hits så er det Kikut som gjelder. Der ligger fokus på lekenhet og kreativitet. Målet der er å få litt av alt i hvert run; uavhengiig om man liker buer, hopp, rails eller bokser, skal det finnes noe for deg. Parken innbyder til å finne egne linjer, mange elementer er ment for å kjøres på ulike måter og ikke bare satt tradisjonelt rett på.

Havsdalen. Foto: Emil Eriksson.Ser dere noe inspirasjon fra andre parker?
Selvsagt, mye handler jo om inspirasjon. Ikke bare fra andre parker, men først og fremst etter hva kjørerne kjører på. For eksempel hva som deles på Instagram – enten det er park, street eller pudder, så finnes det masse inspirasjon å hente. Mye kommer til og med fra skate, hvordan de tenker og ser på features. En skatebowl kan man for eksempel bryte ned til ulike features gjennom å se på hvordan de kjørerer den. Hva som ser ut som et fett gap eller en kul bue å carve i.

Er det noe involvering av lokala kjørere?
Vi forsøker å ha så nær kontakt med NTG og Geilo IL som mulig. Høre på hva de har behov for i sesongen, og om det er spesielle elementer de vil ha i parken. I fjor fikk vi skisser på features fra elevene på NTG, som vi prøvde bygge i den grad det var mulig. Shaperne er også veldig dyktige til å prate med de som bruker parken og tar gjerne imot feedback når de er ute og shaper.

Mons Røisland på Geilobesøk. Foto: Emil Eriksson


Hva var høydepunktet i fjor?
Høydepunktet i fjor var vel at vi fikk så lang sesong, med trykk i parken fra første dagen i slutten av september. Oldboys NM er alltid kult! Det er vanskelig å si, det er så mye som skjer i løpet av en sesong, og så høyt nivå på kjøringen. Personlig blir jeg mest gira når jeg ser parken kjøres kreativt og ett steg lengre enn det jeg tenkte. De inspirerer, gir nye ideer og gjør at man vil utvikle parken enda mer.

Gjør dere endringer i parken i løpet av sesongen?
Så mye som mulig! I fjor bygde vi nærmere 200 ulike features fra slutten av september til sesongavslutningen. Med nesten over 100 oppe samtidig da alle parkene var ferdige. Først og fremst så prøver vi, i den grad det går, å ha ferdig det vi bygger utenfor åpningstid, så parken aldri trenger å stenges på grunn av bygging. Istedenfor å først åpne når parken er ferdig, prøver vi å åpne så fort som mulig. Har vi noe klart så åpner vi og utvikler derifra. Parken er noe som som vokser og utvikles.
Målet er at det alltid skal finnes noe nytt å kjøre, og spesielt i høysesong. Det er kjipt om det kjennes ut som samme park for de som kommer tilbake jul-, vinter- og påskeferien. Det er mange som har hytte på Geilo og kommer flere ganger i løpet av sesongen. Da er det viktig at de ser at det har skjedd noe i parken siden sist. Samtidig trenger de lokale kjørerne forandring i løpet av sesongen.

Kikutparken. Foto: Emil Eriksson


Hva ser dere fram i mot i år?
Forhåpentligvis en lang og snørik vinter. Vi planlegger både norgescup på snowboard og NM i freeski. Oldboys NM er alltid kult og selvfølgelig den sene påsken som egentlig garanterer parksatsing til lang ut i april.

Noen lokala talenter man må se opp for?
Takket være Geilo IL og NTG kommer det hele tiden nye talenter. Jentesiden ser akkurat nå skikkelig bra ut, med flere finaleplasser i World Rookie Tour, blant annet fjerdeplass av Stine Espelie Olsen. I tillegg har vi Ine Marie Misund, Bettina Roll og Maria Mylius som alle har begynt på NTG i år, for å nevne noen.

Har dere noen kontakt eller samarbeid med lokal snowboardklubb?
Det har vi! Geilo IL har flere treninger i parken og har til og med en del events, så det er viktig at vi har en park som passer deres behov. Vi prater med dem før sesongen for å se hva deres behov er, så de skal kunne gjennomføre sine events og treninger på best mulig møte.

Når håper dere på å åpne parken denna sesongen og hvor lenge varer sesongen?
Så fort vi har snø! Sannsynligvis på starten av desember. Sesongen pleier vare til slutten av april, men alt er jo avhengig av snø og hvor mye besøk det er i parken/bakkene.


Praktisk info:

Geiloparken består av tre parker. På Kikut finnes det park for alle uansett nivå. Parken er fordelt over Toneløypa og Guroløypa med totalt 1300 meter park. Parkene består av alt fra lange rails og bokslinjer, hopp og halfpipe. Den er bygd leken og setter kreativiteten i fokus. Man tar seg raskt opp med egen stolheiser som møtes på toppen.

I Havsdalen er det raske laps som gjelder. Denne parken er bygd for utvikling og trening for kjørerne. Man kan begynne på brede bokser og små hopp i barneområdet og jobbe seg opp til de største hoppene. Det er her vi har kveldskjøring og Geilo IL og NTG har daglige treninger. Med egen skålheis tar man seg raskt til toppen.

Det finnes også en mindre park i Slåttaområdet.


Kontaktinfo:
Nettside:
skigeilo.no
Facebook: Skigeilo
Instagram: @Geiloparken

Hvor ligger det:
Geilo ligger midt mellom Oslo og Bergen, langs Riksvei 7 og Bergensbanen.

Heiskortpris:
Voksen 455 NOK
Ungdom 7-17 360 NOK

Transport til anlegget:
Havsdalen og Kikut er på hver sin side av Geilo by. På dagen går det skibusser fra den ene til den andre siden, så man raskt kan bytte, dersom man ønsker det. Skibussen inngår i heiskortet. Det finnes egne parkeringsplasser på begge sider. Ellers stanser toget fra Oslo og Bergen midt i Geilo, med gåavstand til bakker/skibuss.

Ønsker du din park i parkguiden? Ta kontakt med sondre@snowboardforbundet.no


Foto: Emil Eriksson


Se så mye annet spennende!

Slalom Skateboard European Championship
16.5.2024
Ikon brettIkon brettIkon brettBrettforbundet logo symbol

Slalom Skateboard European Championship

Europamesterskap i slalom skateboard 18. og 19. mai i Frankrike

Olympic Qualifier Series 2024
16.5.2024
Ikon brettIkon brettIkon brettBrettforbundet logo symbol

Olympic Qualifier Series 2024

Info om Olympic Qualifier Series i Shanghai her

Springsession Dombås
7.5.2024
Ikon brettIkon brettIkon brettBrettforbundet logo symbol

Springsession Dombås

Springsession på Dombås 2.–5.mai

World Junior Surfing Championship
1.5.2024
Ikon brettIkon brettIkon brettBrettforbundet logo symbol

World Junior Surfing Championship

To norske surfere med i VM i surfing i El Salvador

Her er landslagene 2024/2025
30.4.2024
Ikon brettIkon brettIkon brettBrettforbundet logo symbol

Her er landslagene 2024/2025

Her er snowboardlandslagene for 2024/2025-sesongen

Bang Slalom
30.4.2024
Ikon brettIkon brettIkon brettBrettforbundet logo symbol

Bang Slalom

Bang Slalom Hemsedal 27. april 2024

alle artikler