PARKGUIDE: Myrkdalen

PARKGUIDE: Myrkdalen

Les om Myrkdalen i denne ukas parkguide!

I Parkguiden går Norsk Tipping og Snowboardforbundet i dybden på de norske snowboardparkene. Vi ønsker å vise frem all den fantastiske innsatsen som legges ned for at vi skal ha det mest moro på brett. Artiklene skal være informative, så du vet mest mulig om de ulike parkene du kan besøke i vinter.

I denne ukas parkguide besøker vi Myrkedalen – en voksende park som legger vekt på kreative elementer for alle nivåer. Vi har tatt en prat med parkansvarlig Ross Juretich.

LES OGSÅ: Parkguide Hovden
LES OGSÅ: Parkguide Vierli
LES OGSÅ: Parkguide Hemsedal
LES OGSÅ: Parkguide Trysil
LES OGSÅ: Parkguide Geilo
LES OGSÅ: Parkguide Gråkallen


Hva er nyhetene fra parken i år?
Denne sesongen skal vi utvide parken. Vi har flere shapere enn noen gang og vil bruke mer terreng. Open klasse er en fin måte å prøve ut nye områder og se om det egner seg til park, slik som vi gjorde i den øverste seksjonen i fjor. Dette viste seg å være en bra pitch med mye rom til flow mellom elementer. I år kaller vi denne løypa Finneparken – et samarbeid med Klaus Finne hvor du kan forvente et fokus på elementer til viderekommende og profesjonelle kjørere. Vi bruker det samme området som i fjor, pluss to nye soner: Finneparken og en utvidelse av den originale Helgatunparken. Vi har masse terreng å leke med og gleder oss til å maksimere de nye mulighetene for vekst.

Hva tenker dere på når dere bygger parken?
Først og fremst at det skal være en park der alle kan ha det gøy, uavhengig av nivå. Vi tror det er best oppnådd gjennom elementer som legger til rette for progresjon og små skritt fremover. For de mer avanserte kjørerne tror vi en god flow og kreative set-ups er nøkkelen til å lage noe som kjørene kan ha det gøy med dag etter dag. Vi vil også fokusere på å ha et større område for nybegynnere denne sesongen. Vi fokuserer også på å lage en lang park med mye flow, kreativitet, tranny- og skate-inspirerte elementer.

Foto: Chris Baldry


Henter dere noen inspirasjon fra andre parker?
Alle de ansatte jobber for øyeblikket i Cardrona Parks i New Zealand og erfaringene vi har fått derfra er en stor bonus for oss. Der er vi heldig og får bygge til både store konkurranser og daglige shreddere. Vi elsker å bygge park, ser masse edits fra ulike parker og får inspirasjon av dem. Vi søker å dra inspirasjon fra den typen kjøring som gjøres nå og de mange fasettene ved sporten vår.

«Noen ganger tenker jeg at nordmenn er for høflige. Kom gjerne med ærlige tilbakemeldinger og idéer du måtte ha når du kjører i Myrkdalen!»

– Ross Juretich, parkbygger Myrkdalen

Er noen lokale kjørere involvert i utvikling av parken?

Det er ikke én spesiell klubb eller person som vi henter idéer fra. Vi prøver å nå ut og spør alle om hva de tenker og hva de kunne ønske seg i parken. Vi er veldig åpne for endring og ønsker å bygge en park hvor alle føler seg involvert. Noen ganger tenker jeg at nordmenn er for høflige. Kom gjerne med ærlige tilbakemeldinger og idéer du måtte ha når du kjører i Myrkdalen!

Ida Ihler. Foto: Chris Baldry


Hva var høydepunktene i fjor?
Det var en stor fordel med det gode snøåret, som gjorde det mulig å bygge nye soner og bedre elementer, dette pushet også nivået på kjøringen høyere. Det er alltid et stort høydepunkt – følelsen av å skape noe som gjør at folk kan vokse og ha progresjon. Open Klasse må også nevnes. Rå crews med bra kjørere som kommer for å kjøre og ha det moro. I år holder vi Open Klasse 2.-5. mai. En utvidet park er tilgengelig for deltakerne – bare deg og vennene dine som er her for Open Klasse vil få muligheten til å kjøre. X Games-rail jam var også veldig bra, og gleder oss veldig til dette i år også.

Noen lokale talenter man må se opp for?
Bergen Snowboardklubb har mange talenter som kjører bra hver helg. Samuel Christensson bor nå i Voss og han er skikkelig bra på snowboard. Det er en haug av nye talenter som satser og det er rått å se progresjonen gjennom sesongen. Norge har generelt sett veldig høy standard på kjørerne, ikke bare profesjonelle, men også menneskene du ikke hører om hver dag. Det er det vi elsker med å bygge park i Myrkdalen, så kom ut hit og ha det gøy med oss!

Når håper dere å åpne parken denne sesongen og hvor lenge varer sesongen?
Akkurat nå har vi ikke så mye snø. Vi har produsert noe og er forhåpentligvis bare 20-30 cm fra å kunne åpne. Vi håper på åpning første uken i desember. Vi kommer til å ha en liten park i starten med så mange elementer som mulig, men så fort det kommer mer snø starter vi med å ekspandere.  

Leander Riple Vetti. Foto: Chris Baldry


Markus Rustad. Foto: Chris Baldry


Praktisk info

Kontakt:

Park: Tel: +47 91 67 30 18, E-post: snowpark@myrkdalen.no

Ski resort: Tel: +47 47 47 16 00, Epost: post@myrkdalen.no

Facebook: Myrkdalen Snow Park

Instagram: @myrkdalensnowpark

Se så mye annet spennende!

Rent Særforbund
7.12.2021
Ikon brettIkon brettIkon brettBrettforbundet logo symbol

Rent Særforbund

Høsten 2021 ble Brettforbundet sertifisert som Rent Særforbund.

Røisland på pallen i Steamboat
5.12.2021
Ikon brettIkon brettIkon brettBrettforbundet logo symbol

Røisland på pallen i Steamboat

‍Mons Røisland tok tredjeplassen i dagens big air-finale i Steamboat USA, og samler dermed dyrebare poeng til OL-kvalifisering.

Seksuell trakassering
3.12.2021
Ikon brettIkon brettIkon brettBrettforbundet logo symbol

Seksuell trakassering

Seksuell trakassering skal meldes fra om

Disse er nominert til SnowboardAwards!
2.12.2021
Ikon brettIkon brettIkon brettBrettforbundet logo symbol

Disse er nominert til SnowboardAwards!

Tiden er inne for å kåre årets beste snowboard-prestasjoner. Først ut er Årets triks. Se hvem som er nominert og stem frem din favoritt!

Dobbel pallplass i debuten 
30.11.2021
Ikon brettIkon brettIkon brettBrettforbundet logo symbol

Dobbel pallplass i debuten 

‍Niklas Bøyesen Lohne-Hansen tok både andre- og tredjeplass i sin første Europacup. Nå ser målet om VM på hjemmebane lyst ut!

Følg verdenscupen i Steamboat her! 
29.11.2021
Ikon brettIkon brettIkon brettBrettforbundet logo symbol

Følg verdenscupen i Steamboat her! 

‍Lørdag 4. november er det klart for andre stopp i verdenscupen, med big air i USA. Her finner du alt du trenger å vite om konkurransen.

alle artikler