– Den sjukeste eksplosjonen av følelser jeg har hatt!

Mons Røisland tok X Games-sølv for andre året på rad, bak amerikanske Dusty Henricksen.

– Det er mitt beste run noen gang, og den sjukeste eksplosjonen av følelser jeg har hatt, sier Mons.

Det ble en svært spennende slopestyle-finale i Aspen, med skyhøyt nivå og frustrasjon rundt dømmingen. Som sistemann ut leverte Mons et drøyt run, med blant annet en switch backside 1620.

– Jeg var heldig nok til å droppe sist. Når jeg sto på toppen og visste at jeg hadde tredjeplassen så gikk jo en stor vekt av skuldrene. Jeg droppet inn med en smil om munnen - det var ingenting å tape og bare å gønne på, sier Mons.

Årets X Games Aspen sendes direkte på NRK med Jonas Greve og Silje Norendal som kommentatorer. Se sendingen her!

Foto: Cristoffer Schach / Skiforbundet.

– Mons viser igjen hvor rå han er i en presset situasjon. Han er sistemann ut run og lander det runnet er helt overlegent - helt konge, sier Sportssjef i Brettforbundet Per Iver Grimsrud.

Marcus Kleveland inntok førsteplassen etter et veldig bra første run, og lå lenge an til en pallplassering. Han endte til slutt på en omdiskutert femteplass. Ståle Sandbech fikk det dessverre ikke helt til å stemme i finalen og endte på åttendeplass.

Gullet gikk til Dusty Henricksen, sølvet til Mons Røisland og bronse-medaljen til Rene Rinnekangas. Foto: Christoffer Schach.

Dømmingen har skapt mye oppmerksomhet i etterkant, og mange mener at Mons fortjente gullmedaljen.

– Etter min mening så burde Mons ha vunnet og Marcus skulle hatt en pallplass. Dusty hadde et veldig bra run, men Mons hadde det mest tekniske. Han ble nok dømt opp på grunn av høyden på trikset i pipe-veggen, sier Grimsrud.

Foto: Brettforbundet.

– Jeg må si at jeg synes Kleveland ble dømt helt feil. Det er helt tullete at han ender på en femteplass. Men vi har bestemt oss for å bruke frustrasjonen i big air i natt, sier Røisland og røper at det også er planer noen helt nye triks.

Big-air konkurransen sendes direkte på NRK 2 kl 03:45 norsk tid. Se sendingen her!

Dagens slopestyle-konkurranse skulle egentlig gjennomføres kl 02:00 natt til søndag, men ble utsatt på grunn dårlig snøføre. I dag fikk kjørerne  perfekte forhold strålende sol.

Årets X Games gjennomføres uten publikum og med veldig strenge retningslinjer. Rett før practice i Laax Open forrige uke ble både det kanadiske og amerikanske teamet satt i karantene etter smittetilfeller. Tirsdag gikk også Mark McMorris ut med at han har fått påvist korona. I tillegg til strenge rutiner, har alle utøvere og crew blitt testet svært hyppig gjennom sesongen, og det er heldigvis ikke påvist noen spredning.

Resultater

Saken oppdateres!

Disse er nominert til SkateboardAwards
27.4.2021

Disse er nominert til SkateboardAwards

Sjekk ut hvem som er nominert til årets Skateboardawards og stem!

– Helt vilt å vinne på hjemmebane!
26.4.2021

– Helt vilt å vinne på hjemmebane!

‍Eilertsen og Kleveland tok kongepokalene på årets snowboard-NM, mens Kongen av Geilo stakk av med big air-gullet

Snowboard-NM 2021 | Direkte
24.4.2021

Snowboard-NM 2021 | Direkte

Se årets Norgesmesterskap i Snowboard, direkte fra Geiloparken!

Se filmen fra TruseTorsdag i Gråkallparken!
20.4.2021

Se filmen fra TruseTorsdag i Gråkallparken!

Med 85 jenter på plass ble TruseTorsdag i Gråkallparken ble en kjempesuksess!

NM på Geilo sendes direkte!
20.4.2021

NM på Geilo sendes direkte!

På søndag ruller vi i gang et koronatilpasset norgesmesterskap for toppidretten, i Geiloparken

Kleveland med sammenlagtseier etter overlegen førsteplass i Silvaplana!
28.3.2021

Kleveland med sammenlagtseier etter overlegen førsteplass i Silvaplana!

‍Marcus Kleveland rundet av verdenscupen med med hele 96 poeng dagens konkurranse i Sveits.