Se filmen fra norgescup og NM i boardercross!

Silje Norendal ble nummer to i dagens slopestyle verdenscup i Calgary, etter to måneder med skulderskade.

– Det var veldig gøy. Jeg har prøvd å minimere risikoen hele uken, derfor er det ekstra gøy at det klaffer og går såpass bra. Det føles godt å være tilbake og konkurrere, sier Silje.

Norendal dro på fra start og sikret seg andreplassen i første run. Seieren gikk til canadiske Laurie Blouin.

– Jeg har jo ikke hatt så høye forhåpninger. Jeg er litt tidlig tilbake etter at jeg fikk skulderen ut av ledd, og er egentlig bare fornøyd med hver uke som går uten at jeg tryner for mye.

Før jul falt 26-åringen under practice i Air & Style i Beijing, og har derfor måtte holde seg unna konkurranser frem Dew Tour forrige uke.

– Skulderen er bra, men den tåler ikke noen store fall enda. Jeg merket i Dew Tour i forrige uke at det er mye nerver, så bare det å være tilbake og at jeg føler meg bra på brettet er veldig gøy.

Se finalen på NRKTV!

Fire norske kvalifiserte seg til finalen. Stian Kleivdal satte et rått run og tok en solid fjerdeplass. Hanne Eilertsen kjørte også svært bra og tok femteplass i sin andre finale i verdenscupen. Fridtjof Sæther Tischendorf endte opp på 16. plass.

Finalen ble fremskyndet på grunn av dårlig vær. De norske seerne fikk derfor kun med seg andre halvdel. Landslagssjef Per Iver Grimsrud var en av dem som satt klistret til skjermen.

– Det er godt å se Silje tilbake på brettet igjen og ekstra gøy at det blir en andreplass med tanke på skaden hun har slitt med i vinter.
 Hun viser igjen hvor stabil og god hun er på triksene sine, sier Grimsrud.

Om to uker er det klart for X Games i Hafjell, der Silje, Mons Røisland, Fridtjof Tischendorf, Ståle Sandbech og Marcus Kleveland er invitert.

– X Games på hjemmebane er noe jeg gleder meg veldig til. Når jeg skadet meg så var målet egentlig bare å komme meg dit. Da er jeg på akkurat tre måneder som er det skulderen min trenger. Jeg er klar for å pushe meg ut av komfortsonen og forhåpentligvis prestere mitt beste på hjemmebane, avslutter Silje.

Brettvettregler
2.4.2020

Brettvettregler

Hjemmepåsken er like rundt hjørnet, det eneste vi vil er å komme oss ut! Dette er frihet under ansvar i praksis!

Brettforbundet permitterer deler av administrasjonen
27.3.2020

Brettforbundet permitterer deler av administrasjonen

Som et resultat av koronaviruset reduserer Brettforbundet driften for å sikre aktivitet i årene som kommer.

Rekrutten: Turboble og snowboardglede i Livigno
26.3.2020

Rekrutten: Turboble og snowboardglede i Livigno

Ny bildeserie fra landslagsrekrutten Emil Leenderts!

Gi frivilligheten en sjanse | Gråkallparken
24.3.2020

Gi frivilligheten en sjanse | Gråkallparken

Stian Karlsen og Mats Larsen har bygd en av landets beste parker gjennom frivillig arbeid!

Se editen fra Sint Railjam!
20.3.2020

Se editen fra Sint Railjam!

Sammen med Norsk Tipping har vi satt i gang et stort jentesatsingsprosjekt denne sesongen. Sjekk ut edit fra et av høydepunktene!

Kristian Moen ble nummer to overall i SBX!
19.3.2020

Kristian Moen ble nummer to overall i SBX!

Kristian Moen har hatt sin beste sesong noen gang. Før jul tok han fem av fem mulige medaljer i både snowboardcross og banked slalom.