Se Norgescup i Mandal direkte!

Silje Norendal ble nummer to i dagens slopestyle verdenscup i Calgary, etter to måneder med skulderskade.

– Det var veldig gøy. Jeg har prøvd å minimere risikoen hele uken, derfor er det ekstra gøy at det klaffer og går såpass bra. Det føles godt å være tilbake og konkurrere, sier Silje.

Norendal dro på fra start og sikret seg andreplassen i første run. Seieren gikk til canadiske Laurie Blouin.

– Jeg har jo ikke hatt så høye forhåpninger. Jeg er litt tidlig tilbake etter at jeg fikk skulderen ut av ledd, og er egentlig bare fornøyd med hver uke som går uten at jeg tryner for mye.

Før jul falt 26-åringen under practice i Air & Style i Beijing, og har derfor måtte holde seg unna konkurranser frem Dew Tour forrige uke.

– Skulderen er bra, men den tåler ikke noen store fall enda. Jeg merket i Dew Tour i forrige uke at det er mye nerver, så bare det å være tilbake og at jeg føler meg bra på brettet er veldig gøy.

Se finalen på NRKTV!

Fire norske kvalifiserte seg til finalen. Stian Kleivdal satte et rått run og tok en solid fjerdeplass. Hanne Eilertsen kjørte også svært bra og tok femteplass i sin andre finale i verdenscupen. Fridtjof Sæther Tischendorf endte opp på 16. plass.

Finalen ble fremskyndet på grunn av dårlig vær. De norske seerne fikk derfor kun med seg andre halvdel. Landslagssjef Per Iver Grimsrud var en av dem som satt klistret til skjermen.

– Det er godt å se Silje tilbake på brettet igjen og ekstra gøy at det blir en andreplass med tanke på skaden hun har slitt med i vinter.
 Hun viser igjen hvor stabil og god hun er på triksene sine, sier Grimsrud.

Om to uker er det klart for X Games i Hafjell, der Silje, Mons Røisland, Fridtjof Tischendorf, Ståle Sandbech og Marcus Kleveland er invitert.

– X Games på hjemmebane er noe jeg gleder meg veldig til. Når jeg skadet meg så var målet egentlig bare å komme meg dit. Da er jeg på akkurat tre måneder som er det skulderen min trenger. Jeg er klar for å pushe meg ut av komfortsonen og forhåpentligvis prestere mitt beste på hjemmebane, avslutter Silje.

Gigantisk konkurransefordel for snowboard og freeski åpner i Trysil i starten av mars
24.2.2021

Et nyttairbag-anlegg på hjemmebane sikrer snowboard og freeski-utøvere optimale treningsforhold året rundt.

Riglet park på Geilo
17.2.2021

Riglet park på Geilo

Alle barnehagebarna på Geilo ble invitert til å prøve snowboard sammen med oss i Brettforbundet

To medaljer på én helg
13.2.2021

To medaljer på én helg

Kristian Moen tok med seg både sølv og bronse i helgens verdenscup i Finland!

Hvem fortjener å bli nominert til SkateboardAwards i 2021?
2.2.2021

Hvem fortjener å bli nominert til SkateboardAwards i 2021?

Brettforbundet gleder seg til å dele ut SkateboardAwards for andre gang!

X Games-gull til Kleveland og bronse til Røisland i Big Air
1.2.2021

X Games-gull til Kleveland og bronse til Røisland i Big Air

‍Marcus Kleveland tok tilbake tronen i tidenes villeste big air-konkurranse. Mons Røisland tok sin andre medalje i helgen.

– Den sjukeste eksplosjonen av følelser jeg har hatt!
31.1.2021

– Den sjukeste eksplosjonen av følelser jeg har hatt!

Mons Røisland tok X Games-sølv for andre året på rad, bak amerikanske Dusty Henricksen.