Skateboard-NM i Bodø recap

Skateboard-NM i Bodø recap

I helgen arrangerte Bodø skateklubb, i samarbeid med Brettforbundet, for første gang skateboard-NM i Bodø, hvor i underkant av 50 påmeldte utøvere fikk vise hva de var gode for på flunkende ny betong.

Bodø skateboardklubb gjorde en helt fantastisk jobb i forkant og underveis av NM som førte til at helgen ble en skikkelig suksess. Med kafé, pop-up Bodø vintage shop og Plumbers sk8shop på NM-arenaen ble det god stemning hvor både lokale og tilreisende storkoste seg. Utfordrende værforhold gjorde at konkurransene i bowl og street ble gjennomført som direkte finaler på fredag. 

I bowl var det jam av 45 sekunder, hvor deltakerne skatet til de gikk av brettet eller misset. Av jentene som stilte i bowl var det til slutt Maja Spatscheck som stakk av med seieren med en poengsum på 6,0, etterfulgt av Selma Pettersen og Tonje Pedersen. 

- Det beste med å delta i NM i Bodø var å bli kjent med mange nye folk der. Miljøet der var kjempebra som gjorde det til en kjempefin opplevelse. Jeg er stolt av meg selv for å lande alle triksa jeg hadde tenkt til å gjøre. Men jeg er mest glad over å se fler og fler jenter konkurrere, sier Maja.

I juniorklassen for gutter var det også imponerende høyt nivå på skatingen. Adrian Fossli Pedersen stakk til slutt av med seieren med en poengsum på 4,3, etterfulgt av Arne Vollsnes og Johannes Bye Åsheim. 

- Utrolig gøy å vinne NM-gull! Sjuk opplevelse. Helgen har vært helt rå. Bodø var en fin by og jeg har møtt masse kule folk, sier Adrian.

Av de åtte finaledeltakerne i bowl for senior gutter var det Elias Nilsen som på imponerende vis stakk av med førsteplassen med en poengsum på 7,5, etterfulgt av Petter Brunvatne og Jonas Larsen. 

- Det var det første skikkelige NM-et etter covid i begge grener så det var sykt kult å skate konkurranse igjen med både street og bowl på samme sted. Det blir en helt annen stemning når alle er sammen og hyper hverandre opp og ser på hverandre skate så bra. Det var et sinnsykt høyt nivå på både juniorene og jentene også så det er gøy å se hvor bra de utvikler seg. Spennende at det var i Bodø også, aldri vært her før, sier Elias. 

I street var det 2 runs av 75 sekunder hvor beste runnet telte. 

I streetfinalen var det Tonje Pedersen som gjorde rent bord med en poengsum på 5,5, etterfulgt av Sofie Mørk og Maja Spatscheck. 

I juniorklassen var det også i street skyhøyt nivå på skatingen, hvor Patrick Weider imponerte med en poengsum på 5,5, etterfulgt av Mikkel Mio Vesaas-Harstad og Kristian Saxe Buer. 

- Det har vært helt fantastisk å få skate med vennene mine innenfor skatemiljøet. Jeg digget parken og er så takknemlig for å kunne ha vært med. Jeg kommer til å gi alt for å utvikle meg videre. Takk for at jeg får være med, sier Patrick. 

Av de 19 deltakerne som stilte i street for senior gutter var det Fredrik Tangerud med en poengsum på 8,5 som stakk av med seieren, etterfulgt av Jonas Kristoffer Carlsson og Jonas Larsen. 

- Dette er mitt første NM-gull i senior street så det betyr jo litt ekstra. Jeg har hatt et par dårlige prestasjoner i det siste så det er veldig godt at ting endelig fungerer når det gjelder. Det føles godt å få ta med seg nok et NM-gull hjem til Sørlandet der de hører hjemme, sier Fredrik. 

Etter at alle medaljene ble delt ut på lørdag var det Tonje Pedersen og Jonas Larsen som til slutt ble hedret med kongepokalene etter et helt rått utført NM - vi gratulerer! 

- Det var mye høyere nivå på jenteklassen i år enn det det har vært før så jeg er veldig fornøyd med å ha vunnet kongepokalen, sier Tonje. 

- Jeg er dritstoked selv - etter to fjerdeplasser på rad var det gøy å endelig havne på pallen. Og å vinne kongepokalen i tillegg var bare sykt fett. Gøy at det også var her oppe i nord og at NM arrangeres på så forskjellige steder, sier Jonas.

Etter endte konkurranser i bowl og street ble NM-dagen avsluttet på best mulig vis med en rå best trick-konkurranse i spektakulære omgivelser i solnedgangen oppe på Linken. 

Styremedlem i Bodø Skateklubb, Sindre Sandvin, var storfornøyd med avslutningen på NM-dagen i hjembyen: 

- Det var magisk for oss. Jeg prata om det i 2019 da vi først vurderte å søke om å bli vertsby for NM, at Linken ville vært en rå best trick-spot. Og for min del spesielt - det har vært en spesiell spot for meg personlig. En spot som passet meg godt og som jeg har brukt noen timer på, men som plutselig ble gjort utilgjengelig for oss i 2013 ellerno. Kjente jeg nesten ble litt sentimental på toppen. Derfor var det veldig kult å få dokumentert besøket skikkelig - og artig med et “lagbilde” i banken før vi dro ned, sier Sindre. 

Vinneren av best trick ble Jonas Carlsson som valgte sin egen måte å skate banken på, med en helt rå kickflip inn i banken fra toppen.

Sjekk ut de fulle resultatlistene fra fredagen her!

På lørdag var det videre duket for Game of Skate, som i utgangspunktet skulle finne sted på Kvartal 99, men som til slutt endte med å bli avholdt i parkeringshuset like ved grunnet regn. Også her var vi vitne til helt rå skating, hvor det til slutt var Gard Hvaara og Sofie Mørk som imponerte mest og som med det gikk seirende ut av challengen. 

Oppsummert ble med andre ord NM i Bodø, til tross for en bekymringsfull værmelding i forkant, en kjempesuksess med skyhøyt nivå på skatingen hvor vi står igjen med hele seks nye norgesmestere og to kongepokalvinnere!

Tusen takk til Bodø skateboardklubb, Byraa, Bodø Energi, Renta / Byggesystemer, Bodø kommune og Nordic Choice. 

Følg med for flere bilder.

Vi gleder oss allerede til neste år!

Se så mye annet spennende!

NM i downhill skateboarding på Rullestad
6.6.2023
Ikon brettIkon brettIkon brettBrettforbundet logo symbol

NM i downhill skateboarding på Rullestad

I 80 kilometer i timen på hver sin treplanke skal de konkurrere om å bli førstemann ned

Brettforbundet x SAS
6.6.2023
Ikon brettIkon brettIkon brettBrettforbundet logo symbol

Brettforbundet x SAS

Skal du ut å reise? Sjekk ut SAS Sportsreiser

Idrettstinget 2023
3.6.2023
Ikon brettIkon brettIkon brettBrettforbundet logo symbol

Idrettstinget 2023

Følg idrettstinget i Bergen

ISA World Surfing Games 2023
3.6.2023
Ikon brettIkon brettIkon brettBrettforbundet logo symbol

ISA World Surfing Games 2023

30. mai - 7. juni er de norske surferne klare for ISA World Surfing Games 2023, Surf City, El Salvador.

HOAX-parken og ny trerampe på Hundvåg
2.6.2023
Ikon brettIkon brettIkon brettBrettforbundet logo symbol

HOAX-parken og ny trerampe på Hundvåg

Skateklubben HILSS har satt i gang byggingen av en helt ny skatepark og trerampe på Hundvåg!

Ny miniramp, sommerskate og Norgescup i Fredrikstad rullebrettklubb!
30.5.2023
Ikon brettIkon brettIkon brettBrettforbundet logo symbol

Ny miniramp, sommerskate og Norgescup i Fredrikstad rullebrettklubb!

Denne sommeren blir det full fart i og rundt Fredrikstad rullebrettklubb!

alle artikler