Slik blir VM på Lillehammer

Niklas Bøyesen Lohne-Hansen (14) og Joakim Øyen (18) er Norges medaljehåp i banked slalom på hjemmebane.

Denne uken er det duket for historiens første para-VM i Norge. I tillegg til alpint, langrenn og skiskyting, blir det både dual banked slalom og boardercross i Hafjell. Niklas og Joakim stiller begge i grenen dual banked slalom, med kvalifisering torsdag og finale på fredag kl 13:00.

Se VM i snøsport på NRK her!

– Jeg er helt klar for å kjøre mot de store gutta! Jeg må bare tenke på det Mons Røisland sa til meg før Nederland. Nervøsiteten er ikke så ille faktisk, siden jeg har kjørt en del konkurranser nå. Jeg har høye forventninger til meg selv og håper å komme lengst mulig, sier Niklas.

14.åringen har hatt en vanvittig debut i internasjonale med både andre-og tredjeplass i Europacup i november.

– En drøm som går i oppfyllelse

Joakim Øyen (18) har også hatt skikkelig god sesong med blant annet tredje- og fjerdeplass i europacupen i Finland. Den gode nyheten om at plassen var spikret kom imidlertid ikke før på nyåret.

Joakim Øyen er klar for sitt aller første VM. Foto: Brettforbundet

– Jeg har tenkt på VM ganske lenge, gleder meg sykt mye! Kan si det er en drøm som går i oppfyllelse å kjøre VM på hjemmebane. Forventningene mine er å ha det gøy og få kjørt mest mulig, sier Joakim.

Landslagsutøver Kristian Moen, som ble nummer to i verdenscupen i fjor, skadet kneet sitt før jul og går dermed glipp av VM på Lillehammer.

På grunn av smittesituasjonen blir mesterskapet uten publikum, men det blir likevel muligheter til å følge det historiske arrangementet gjennom NRK. Første sending starter allerede torsdag 13. januar med utfor og langrenn. Kvalifiseringen i banked slalom sendes dessverre ikke på TV, så følg med i brettforbundets instagram-konto.

Les mer om VM i Snøsport på Lillehammer her

Norgescup Snowboardcross Hafjell recap
25.1.2022

Norgescup Snowboardcross Hafjell recap

Søndag 23. januar var det klart for Norgescup i snowboardcross i Hafjell!

Big Air-gull og medalje-hattrick i X Games
23.1.2022

Big Air-gull og medalje-hattrick i X Games

Marcus Kleveland gjorde rent bord i X Games Aspen, med to gull-medaljer og et sølv.

Natural Selection starter denne uken!
23.1.2022

Natural Selection starter denne uken!

En av årets store høydepunkter innen snowboarding, Natural Selection Tour starter denne uken!

Nok en X Games-medalje for Kleveland
22.1.2022

Nok en X Games-medalje for Kleveland

Marcus Kleveland sikret seg sin andre X Games medalje, i siste og avgjørende slopestyle-run.

Gull og sølv i X Games-åpningen
21.1.2022

Gull og sølv i X Games-åpningen

Marcus Kleveland sikret gullet i Knuckle Huck i X Games Aspen. Fridtjof Sæther Tischendorf tok sølvmedaljen.

Ø på SNØ
19.1.2022