Slik blir VM på Lillehammer

Niklas Bøyesen Lohne-Hansen (14) og Joakim Øyen (18) er Norges medaljehåp i banked slalom på hjemmebane.

Denne uken er det duket for historiens første para-VM i Norge. I tillegg til alpint, langrenn og skiskyting, blir det både dual banked slalom og boardercross i Hafjell. Niklas og Joakim stiller begge i grenen dual banked slalom, med kvalifisering torsdag og finale på fredag kl 13:00.

Se VM i snøsport på NRK her!

– Jeg er helt klar for å kjøre mot de store gutta! Jeg må bare tenke på det Mons Røisland sa til meg før Nederland. Nervøsiteten er ikke så ille faktisk, siden jeg har kjørt en del konkurranser nå. Jeg har høye forventninger til meg selv og håper å komme lengst mulig, sier Niklas.

14.åringen har hatt en vanvittig debut i internasjonale med både andre-og tredjeplass i Europacup i november.

– En drøm som går i oppfyllelse

Joakim Øyen (18) har også hatt skikkelig god sesong med blant annet tredje- og fjerdeplass i europacupen i Finland. Den gode nyheten om at plassen var spikret kom imidlertid ikke før på nyåret.

Joakim Øyen er klar for sitt aller første VM. Foto: Brettforbundet

– Jeg har tenkt på VM ganske lenge, gleder meg sykt mye! Kan si det er en drøm som går i oppfyllelse å kjøre VM på hjemmebane. Forventningene mine er å ha det gøy og få kjørt mest mulig, sier Joakim.

Landslagsutøver Kristian Moen, som ble nummer to i verdenscupen i fjor, skadet kneet sitt før jul og går dermed glipp av VM på Lillehammer.

På grunn av smittesituasjonen blir mesterskapet uten publikum, men det blir likevel muligheter til å følge det historiske arrangementet gjennom NRK. Første sending starter allerede torsdag 13. januar med utfor og langrenn. Kvalifiseringen i banked slalom sendes dessverre ikke på TV, så følg med i brettforbundets instagram-konto.

Les mer om VM i Snøsport på Lillehammer her

NM Vert Nesodden 2022
10.8.2022

NM Vert Nesodden 2022

Velkommen til Vert-NM på Nesodden

Momskompensasjonen 2022
9.8.2022

Momskompensasjonen 2022

Frist 15. august

Skateboard-NM i Bodø recap
7.8.2022

Skateboard-NM i Bodø recap

I helgen ble det kåret seks nye norgesmestere og utdelt to kongepokaler da NM i skateboard ble arrangert i Bodø!

Her er resultatene fra skateboard-NM i Bodø!
6.8.2022

Her er resultatene fra skateboard-NM i Bodø!

Her er resultatene fra helgens skateboard-NM i Bodø!

NM Skateboard 2022 Bodø
2.8.2022