Slik blir X Games Norway

Alt du trenger å vite om skating og snowboard på X Games.

Rett etter du har flekket av deg bunaden for året smeller det i gang med X Games i Norge. Det blir skateboard, snowboard og en rekke konserter.

X Games Norway sendes både på NRK og Viafree. De har omtrent samme sendeskjema – noen konkurranser går på NRK1, noen repriser på NRK 3 og det meste får du også sett på nettet. Viafree har internasjonale kommentatorer.

- Sendeplan NRK
- Viafree

Det er fremdeles ledige billetter til snowboard og konserter på Fornebu. Dersom du er medlem av Snowboardforbundet får du 20% rabatt.

Fredag 18. mai - Skateboard Skur 13
18:00 Menn street skateboard runde 1
NORSKE KJØRERE: Kevin Bækkel, Hermann Stene og Karsten Kleppan
X Games starter fredag med innledende runder i skateboard. De norske gutta skal opp mot Shane O’Neill, Luan Oliveira, Tiago Lemos & co. De syv beste går videre til finale.

19:30 Kvinner street finale
NORSKE KJØRERE: Ingen norske er finaleklare, men Tonje Pedersen er førstereserve dersom noen skulle bli skadet.
Se Leticia Buffoni, Lacy Baker, Samara Brevard vise hvor høyt nivå det er på jenteskating om dagen.

Lørdag 19. mai - Obos big air Fornebu
16:00 Menn kvalifisering
NORSKE KJØRERE: Mons Røisland, Emil André Ulsletten og Markus Olimstad
Dette blir en kvalifisering du må få med deg. En haug verdensklassekjørere skal kjempe om kun to(!) finaleplasser.

1730: Norsk Tipping Skateboard Best Trick
En rekke av Norges beste skatere dukker opp for å delta i best trick konkurranse. Dermed blir det også skating på Fornebu. Du kan også låne skateboard og skate en liten park.

18:30 Kvinner finale
NORSKE KJØRERE: Silje Norendal
Klarer Silje Norendal vise frem sine nye triks og ta opp kampen med Anna Gasser?

21:00 Menn finale
NORSKE KJØRERE: Marcus Kleveland forhåndskvalifisert (de to beste fra kvalifisering kjører finale)
Marcus Kleveland er forhåndskvalifisert til finalen, sammen med blant andre Max Parrot, Seb Toutant og Mark McMorris. Kanskje får vi også med flere norske gjennom kvalifiseringen.

Søndag 20. mai - Skateboard Skur 13
18:00 Menn street skateboard nordisk kvalifisering
NORSKE KJØRERE: Jonas Carlsson og Petter Brunvatne
De to beste norske fra norsk kvalifisering 16. mai (Brunvatne og Carlsson) skal konkurrere mot andre nordiske vinnere. Totalt 8 kjørere skal konkurrere, og vinneren får plass i X Games Norway-finalen!

19:30 Menn street skateboard finale
Rosinen i pølsa. Denne finalen var det knallhøyt nivå på

Les mer detaljert program for X Games HER

Brettvettregler
2.4.2020

Brettvettregler

Hjemmepåsken er like rundt hjørnet, det eneste vi vil er å komme oss ut! Dette er frihet under ansvar i praksis!

Brettforbundet permitterer deler av administrasjonen
27.3.2020

Brettforbundet permitterer deler av administrasjonen

Som et resultat av koronaviruset reduserer Brettforbundet driften for å sikre aktivitet i årene som kommer.

Rekrutten: Turboble og snowboardglede i Livigno
26.3.2020

Rekrutten: Turboble og snowboardglede i Livigno

Ny bildeserie fra landslagsrekrutten Emil Leenderts!

Gi frivilligheten en sjanse | Gråkallparken
24.3.2020

Gi frivilligheten en sjanse | Gråkallparken

Stian Karlsen og Mats Larsen har bygd en av landets beste parker gjennom frivillig arbeid!

Se editen fra Sint Railjam!
20.3.2020

Se editen fra Sint Railjam!

Sammen med Norsk Tipping har vi satt i gang et stort jentesatsingsprosjekt denne sesongen. Sjekk ut edit fra et av høydepunktene!

Kristian Moen ble nummer to overall i SBX!
19.3.2020

Kristian Moen ble nummer to overall i SBX!

Kristian Moen har hatt sin beste sesong noen gang. Før jul tok han fem av fem mulige medaljer i både snowboardcross og banked slalom.