Trenerbytte på snowboardlandslaget!

Trenerbytte på snowboardlandslaget!

Marius Håker gir seg som landslagstrener og stafettpinnen gis videre til Morten Kleivdal. 

Foto: Christoffer Schach

Marius Håker kom inn som trener for landslaget i 2018, og har i sin tid som trener fått oppleve et VM-gull, OL-sølv, flere verdenscupseire og bidratt til at snowboardlandslaget har utøvere i verdensklasse. Nå lukkes det kapittelet for Marius og inn i rollen kommer Morten Kleivdal.

- Det er utrolig kjedelig å miste Marius som trener for landslaget, han har gjort en enestående jobb og har virkelig vært en viktig faktor for suksessen til gjengen. Jeg må berømme han om hvordan han greide å holde laget samlet og motivert under hele koronapandemien, som resulterte i flere gode resultater. Han har vært bindeleddet i gjengen og vært med å bygge opp et lag helt i verdenstoppen. Så han kommer til å bli et stort savn, sier sportssjef Per Iver Grimsrud. 

Foto: Dasha Nosova

Vi har stilt Marius noen spørsmål om veien videre og hvordan det har vært å være trener for landslaget.

Hvordan det har vært å være trener for landslaget? 

- Det har gjort et fantastisk mektig inntrykk på meg, vanskelig å forklare med ord. Det å få lov til å være med å hjelpe verdens beste snowboardere, som også er de triveligste folka du kan møte på, har vært et sinnsykt morsomt eventyr. Jeg er stolt av hele laget og hva vi sammen har fått til, ingen tvil om at vi har vært det landslaget som har det morsomst på tur sammen!

Hva har vært det beste med å være landslagstrener? 

- Gode resultat er jo alltid gøy, og Mons sin OL medalje tok meg til tårene flere ganger. Men de beste øyeblikkene er nok når vi har vært hele laget samlet og gjort noe kreativt og morsomt sammen, og se kameratskapen innad i laget vokse.

Hva kommer du til å savne mest? 

- Utøverne! Jobben hadde aldri vært den samme uten den gjengen som er på laget. Gjennom årene ble vi sinnsykt gode på å kombinere seriøs jobbing og lek, noe som gjorde at vi alltid gleda oss til å reise på samling eller konkurranser.

Hvorfor gir du deg nå og hva ønsker du videre? 

- Dette var en livsstil jeg alltid planla å legge bak meg den dagen jeg fikk familie. Og den dagen kom jo allerede i fjor sommer. Nå ønsker jeg å dedikere tiden min til datteren min i like stor grad som jeg har gjort til snowboard. Det fører jo til at jeg må forlate «snowboard-familien» min, men de vet jeg nå faller i gode hender hos Morten. Trenerrollen er over, men vennskapet med utøverne skal jeg ta med meg resten av livet. 

- Videre har jeg ett ønske om å forbli i snowboard bransjen eller jobbe med coaching for utøvere eller næringsliv. Har også noen andre planer - vi får bare se hvor jeg lander ;)

Har du en gøy historie på lur på tiden?

- Alt for mange historier som dukker opp. Men en som skiller seg litt ut var fra når vi tok over en bar i Beijing i 2019. De hadde en scene med instrumenter på, jeg som gammal gitarist og oppmerksomhetssjuk kobler opp en gitar. Ikke lenge etter har Stian satt seg bak trommene og Mons tatt mikrofonen. Rosso (tidligere medieansvarlig) tok også opp en gitar, så da var vi fullt band. Baren tok ikke kort, så derfor ble vi bare på scena til stengetid - tror vi alle spilte forskjellige sanger samtidig! Haha…

Morten har vært rekrutt- og paralandslagstrener for snowboard siden 2019, og har i tillegg en bachelorgrad i idrettsvitenskap, med fordypning i fysisk aktivitet og helse. Med den kompetansen og erfaringen var Morten et naturlig valg for trenerstillingen.

Foto: Daniel Tengs

- Vi tok inn Morten som rekrutt- og paratrener i 2019 og han har virkelig tatt oppgaven på alvor, han er veldig godt likt blant utøverne og kan mye om fysisk trening samt at han har en tidligere karriere som Rekruttlandslagkjører selv, så valget var enkelt når vi skulle finne en ny erstatter for Marius. Det er en stor oppgave å være trener for landslaget men jeg er ikke tvil om at Morten kommer til å  å utføre den oppgaven etter beste evne, sier Per Iver Grimsrud.

Vi har stilt Morten noen spørsmål om den nye rollen som trener for landslaget:

Hva ser du frem til med den nye rollen som landslagstrener?

- Det norske snowboardlandslaget er jo et av verdens beste landslag, så jeg er veldig glad for å få muligheten til å jobbe med noen av verdens beste snowboardere og forhåpentligbis backe de videre i karrieren sin.

Hva du tror blir den største utfordringen?

- Det å være trener alene for laget vil være en utfordring, da mye faller på meg av oppfølging, trening, logistikk etc., men sportssjef Per Iver er en veldig god hjelper og jeg har heldigvis Håker på speed dial hvis det skulle være noe. Jeg er vant med å håndtere mange utøvere fra rekrutt- og paralandslaget, så jeg tror det skal gå veldig bra.

Har noen klare ideer på hva du ønsker fremover?

- Planene fremover er å gjennomføre en best mulig pre-seson med utøverne, slik at de blir best mulig forberedt for en ny lang sesong. 

Hvorfor du valgte å takke ja til denne jobben?

- Kan jo ikke takke nei til verdens beste landslag ;) Jeg er veldig motivert for å hjelpe utøverne til å nå sine egne høyeste mål, på det høyeste nivået i snowboard og det gleder jeg meg til å få muligheten til gjennom denne jobben.

Vi ønsker Marius lykke til videre, og gleder oss til å se hva han ender opp med å gjøre. Morten er allerede i full sving med landslaget og vi ønsker Morten lykke til med gjengen :)

Se så mye annet spennende!

NM i downhill skateboarding på Rullestad
6.6.2023
Ikon brettIkon brettIkon brettBrettforbundet logo symbol

NM i downhill skateboarding på Rullestad

I 80 kilometer i timen på hver sin treplanke skal de konkurrere om å bli førstemann ned

Brettforbundet x SAS
6.6.2023
Ikon brettIkon brettIkon brettBrettforbundet logo symbol

Brettforbundet x SAS

Skal du ut å reise? Sjekk ut SAS Sportsreiser

Idrettstinget 2023
3.6.2023
Ikon brettIkon brettIkon brettBrettforbundet logo symbol

Idrettstinget 2023

Følg idrettstinget i Bergen

ISA World Surfing Games 2023
3.6.2023
Ikon brettIkon brettIkon brettBrettforbundet logo symbol

ISA World Surfing Games 2023

30. mai - 7. juni er de norske surferne klare for ISA World Surfing Games 2023, Surf City, El Salvador.

HOAX-parken og ny trerampe på Hundvåg
2.6.2023
Ikon brettIkon brettIkon brettBrettforbundet logo symbol

HOAX-parken og ny trerampe på Hundvåg

Skateklubben HILSS har satt i gang byggingen av en helt ny skatepark og trerampe på Hundvåg!

Ny miniramp, sommerskate og Norgescup i Fredrikstad rullebrettklubb!
30.5.2023
Ikon brettIkon brettIkon brettBrettforbundet logo symbol

Ny miniramp, sommerskate og Norgescup i Fredrikstad rullebrettklubb!

Denne sommeren blir det full fart i og rundt Fredrikstad rullebrettklubb!

alle artikler