Årets Edit

Årets Edit

Sjekk ut hvem som er nominert til årets edit på Snowboardawards, og stem frem din favoritt!

Til tross for at koronaen satte en demper for mange prosjekter i vinter, er det godt å se at dette ikke har hindret folk i å plukke opp videokameraet. Det ble produsert masse norsk gull i sesongen som var, men editene som både publikum og juryen digget mest er "Gråkallparken 5", "Tromsø - Drømmenes Paris", "Stay Basket - Byen er vår", "Easy Easter - Hovden" og "Bad Plans 4".

Nyt deg gjennom alle de nominerte filmene, og stem i bunn av saken!

Stem også på:

Årets Gjennombrudd

Årets Bilde

Årets Triks

Årets Klubb


Gråkallparken 5


Jurybegrunnelse:
Stian Karlsen klarer her på en unik måte å vise frem den gode stemninga som er i Gråkallparken. Han får både frem alt det lille anlegget har å by på og personligheten til de lokale kjørerne, blant annet med å bruke humoristisk hjemmelaget musikk som handler om nettopp Gråkallparken og de lokale kjørerne. Editen er “bevisst underprodusert”, der han unnlater å overdrive bruk av slow motion og uendelige vinkler, noe vi ofte ser i andre edits.  Dette gjør at seeren kan relatere mer til det de ser, og drømme seg bort til den morsomme parken i Trøndelag. 


Fredrik Perry har tatt chattet litt med mannen bak filmen.

Gråkallen 5 er nominert til årets edit! 

– Øy, fett! 

Hva skjer i editen? 

– Haha. Det går jo ned noen triks på jernrør og andre rariteter. Også er jo alle ganske gærne da, så blir gøy å se på. 

Gærne ja... så dette er filmet under Corona? 

– Stemmer! Corona var veldig snøfult i Trondheim så vi haika mye i starten og fikk filma en del, men da det kom nye retningslinjer kunne vi åpne heisen igjen og det var supersmud. 

Søte og lure! Hvem i crewet er gærnest, søtest og lurest? 

– Håvar er lurest, Krish er gærnest og Gronga er søtest! 

Gratulerer med støtten dere nettopp fikk! 

– Tusen takk! Det var veldig kult. Shoutout til NTE som delte ut til tiltak for nærmiljøet i Trøndelag. 

Shoutout. Da blir det mer action i kalla! 

– Masse action! Det åpner for mange nye muligheter. Elementer også hehe. 

Gull det. Lykke til med editen!

– Takk for det! 


Tromsø - Drømmenes Paris


Jurybegrunnelse:
Maria Hilde klarer gjennom denne editen fortelle historien om en reise med entusiastiske jenter, og hva de fikk ut av fire dager i Tromsø. Ved å dele inn editen i segmenter etter spots med koselige navn som “isklumpene” og “en vei ned mot sentrum” følger vi jentene gjennom turen, der de kjører varierte spots så alle kan finne noe de liker. Hun får frem kreativiteten i gjengen både gjennom redigeringen og kjøringen, og ikke minst gjennom musikkbruken, der det er en fra jentegjengen som har laget musikken. På denne måten klarer Maria å vekke de samme følelsene hos seeren som gjengen hadde på turen.

Perry har chattet med Maria.

Editen deres er nominert til årets edit! 

– Yeey:)

Fortell om editen. Hva er greia? 

– Vi (Sensesse) dro fire dager til Tromsø for å kjøre street og gå topptur i fjellene rundt. Editen forteller mest mulig kronologisk hvordan turen var. Tromsø er så kult, man kan kjøre pudder i gatene midt i sentrum, og gå på topptur. Masse bra bakker overalt, og sykt mye snø. Vi ville egt filme mer til editen, men siden det nærmest var shutdown pga Corona da vi landet i Oslo igjen ble det bare den turen, men er takknemlig for at vi fikk den. 

Tromsø er gøy, ja. Bare kjørte dere rundt og lette etter spots? 

– Vi var på besøk hos Silja, så hun visste om endel spots og lokale legender tipset oss også. Men kjørte også endel rundt og loka. 

Det blir alltid loking, men det er også veldig gøy. Blir det heftige edits nå til vinteren eller? 

– Loking er en del av greia :) Håper på heftige edits og masse snø! 

Hvem i crewet graver mest når dere er ute og filmer? 

– Tror kanskje Stine og Alva. Stine vil ha det perfekt, Alva gir seg ikke og bygger gjerne litt ekstra for å sette trikset. 

Hvem graver minst? 

– Jeg, for jeg loker med kamera:D eller, hvem vet, jeg vil ikke gi meg selv et unnasluntrer rykte. Noen ganger vil man heller grave enn å hitte spotten, hvis man er redd:p

Lykke til med utdeling!

– Takk!
Stay Basket - Byen er vår


Jurybegrunnelse:
Denne velkomponerte kortfilmen er en ren Oslo-film av og med en kompisgjeng bestående av flere europeiske nasjonaliteter. Regissør Simon Houlind får her frem at man ikke trenger reise verden rundt med et stort budsjett for å lage film, men at man med en god dose kreativitet og et knippe dyktige kjørere kommer langt med det man finner i sin egen by. Og kreativitet er det nok av i denne gjengen, noe som blant annet vises ved at de har egenproduserte graphics. 


Perry har tatt en prat med Simon.

Byen er vår er nominert til årets edit! 

– Yooo what! Takk mann! 

Hva er Stay basket? 

– Det er crewet som er med til at shredde, filme og redigere, hvad end som vi har købt. Det er mer eller mindre de jeg shredder mest med og alle som har lyst til at joine på missions med eller uten budget bare hygge og shred! Rasmus Nielsen er the man bak nesten alle animasjoner vi har laget, siden han var skadet og ikke kunne shredde board det året. Med korte ord er det et film production laget av meg og mine homies for å kunne utfolde oss på alle vore kreative måter, og en fet unnskyldning for å ha det gøy sammen! Stay bakset (keep ballin) haha. 

Bang. Digger editen, er ikke så mange ute og filmer street i Oslo lenger. Hvilken session var din favoritt? 

– Tusen takk! Det må være den opener sessionen. Så fett å shredde en perfekt gap rail med natty speed og så slush conditions, street spring sesh with the boys! Men det var jo mange av dem, hard choice... 

Ja, det så gøy ut. Rå den hardway bs 1. Var det stress? 

– Ikke så stress etter første forsøkt, det kom relativt kjapt. Fs2 fakien var mer struggle for meg haha. 

Fikk dere filmet noe under Corona?

– Ble ikke så mye filming for meg under corona... Alt var filmet klart inden da vi brukte mye av vinteren på at redigere videoen så er nok bare ett clip i den fra denne vinteren. Det var jo veldig dårlige forhold i Oslo. Håper på bedre til vinter! 

Får satse på det. Blir det ny film i så fall? 

– Hell yeah, vi er ute og filmer når det går, og filmer hva vi har lyst til å shredde den dagen. The hunt never ends! Du på joine på en mission. 

Det får vil til. Lykke til med editen! 

– Tusen takk for en fet surprise! Håper den kan få folk hyped på at ramme noget street! 


Easy Easter - Hovden


Jurybegrunnelse:
Denne gjengen har droppet bra parkedits i flere sesonger nå, og skuffer heller ikke denne gangen. De holder som alltid skyhøyt nivå på kjøringen, og har faktisk to NBD´s der Mons og Markus står for to ulike dobbels ut av polejamen. William Kalfoss har fått æren av å filme og redigere for gjengen. Han har gjort en solid jobb med klippingen, og man ser at det ligger mye planlegging og forarbeid bak dette resultatet. En fin edit som fikk mange til å glede seg til vinteren da den kom i august! 


Perry har chattet litt med William.

Editen din er nominert til årets edit på snowboard awards! 

– Sjukt fett!! 

Hvordan var det denne sessionen kom i gang? Var du med fra start? 

– Nei, vi hadde snakket om å få til noe kult sammen gjennom våren. Ting ble jo litt snudd på hodet når rona kicket inn, vanskelig å planlegge noe som helst. Mons ringe meg en dag i april og spurte om jeg var down på å få til noe på Hovden. Så holdt vi bare dialogen derfra, ting var jo egentlig helt usikkert frem til dagen vi dro oppover. En dag var ting lov, en annen ikke. Men alle gutta var gira og motiverte for å få til noe der, spesielt med tanke på hvor gode snøforhold det var i fjellet i våres! Sindre ordna og fiksa, vi fikk alt servert. Kan hvertfall si at jeg var med start til slutt under hele oppholdet og til ferdig edit:) 

Det så veldig gøy ut. Fikk du kjørt litt selv? 

– Fikk inn et par hits på canonrailen.

Swith lip dobbel 1080?

– Hahah, ikke helt det nei. 

Få høre litt tech da. Hva filmer du med? Linser? Redigeringsprogram?

– Filmet med Sony a6300 m/ Sony 18-105 f.4 Gopro 8 og DJI Mavic Mini. Redigering: Finalcut. 

Har du en liten hack til alle aspirerende filmere der ute?

– Invester i en harddisk og se mange tutorials. Smør deg med tålmodighet, et triks skal gjøres perfekt 5 ganger før det er perfekt. Og skal du ut og filme en hel dag, ta med 3 batterier for mye og ett minnekort ekstra. 

Bang, Takk, lykke til! 

– Takktakk:) 


Bad Plans 4


Jurybegrunnelse:
Bad Plans har vært nominert til denne prisen en årrekke, og har også tidligere vunnet den. Som alltid kan de by på den hissigste streetkjøringen vi finner her til lands, men det som er nytt av året er at det er Markus Rustad som har stått for klippingen. Han forteller en fin historie og viser snowboardglede samtidig som han får frem at de kjemper hardt for å få til de sjuke triksene. Dette vises også der vi får et gledelig gjensyn med slamparten som var et fast segment i tidligere snowboardfilmer. Kortfilmen er bra redigert med bra valg av musikk og passe lange segmenter som gjør at det flyter bra gjennom hele editen. 

Perry har tatt en prat med Markus Rustad.

Filmen deres er nominert til årets edit! 

– Åja så hyggelig! 

Andreas Grong pleier jo å lage disse filmene. Hva skjedde?

– Jo, han har lagd alle de andre men var bizzy med Jumpclub og andre greier det året så da ble det til at jeg og Kris og Haakon filmet hverandre veldig mye. Og jeg har jo redigert litt før og fikk lyst til å prøve å lage en film igjen. Grong backa det så da fikk jeg prøve meg! Var mye mer jobb enn jeg trodde...

Ja, det er sjukt mye jobb. Var det mest jobb å redigere eller samle klipp fra folk? 

– Lolz, definitivt redigeringen, eneste jeg trengte å samle klipp fra var jo deg. Alt det andre fikk jeg lagt inn underveis mens vi filmet. 

Haha :p Flink. Bestemte du alt? Musikk? 

– Takk:D Jeg bestemte mye selv ja! Men fikk også hjelp av Haakon og Benedicte med å finne musikk og se over det jeg hadde redigert som var veldig nice. 

Det hjelper. Boardslide trippelkink. Fortell. 

– Ja, nå skal du få høre her, det var en søndag og jeg og Samuel hadde dratt fyllesyke opp til Bjerkedalen for å kjøre benk til dobbelkink. Når vi kom frem så vi at landinga bare var fylt med søle og benken foran railen var flytta så vi gadd ikke ta den alikevel. Chris Baldry og Lerånd var på vei til å plukke oss opp, men de var så sykt treige, så jeg og Samuel fikk masse tid til å henge der. Den eneste andre spotten der som ikke hadde sølepyttlanding var den bratte trippelkinken, og siden vi kjeda oss så begynte vi å sette den opp. Så dukket Baldry og Lerånd opp med kamera, og Lerånd ville også prøve, men hektet i railen og slo skulderen på første forsøket. Samuel hadde ikke lyst til å kjøre den, så da var det bare jeg som prøvde. Jeg slo meg skikkelig på et av forsøkene også. Men så gikk det til slutt så jeg er glad jeg slipper å prøve det igjen. 

Vet om en annen som slo seg skikkelig der. På et boardslide forsøk. Han landa på nakken i bånn. Og han heter Len Roald Jørgensen. 

– Ja, jeg hadde jo den slamen i bakhodet hele tida, prøvde å ikke tenke for mye på det! Gjorde jo nesten det samme da, bare til rygg. Den railen er farlig. 

Lykke til med prisgreia! 

– Jo, takk! Du og. 


Se så mye annet spennende!

Hvem fortjener å bli nominert til Skateboard Awards i 2021?
13.1.2021
Ikon brettIkon brettIkon brettBrettforbundet logo symbol

Hvem fortjener å bli nominert til Skateboard Awards i 2021?

Brettforbundet gleder seg til å dele ut Skateboard awards for andre gang, i 2021!

Følg Laax Open her!
12.1.2021
Ikon brettIkon brettIkon brettBrettforbundet logo symbol

Følg Laax Open her!

12. januar er det klart for verdenscup i Sveits. Her er alt du trenger å vite om konkurransen.

FIS-registrering
12.1.2021
Ikon brettIkon brettIkon brettBrettforbundet logo symbol

FIS-registrering

For å kunne delta i en FIS konkurranse må du ha en gyldig FIS lisens. Her finner du info!

Røisland på pallen i sesongåpningen!
9.1.2021
Ikon brettIkon brettIkon brettBrettforbundet logo symbol

Røisland på pallen i sesongåpningen!

En glovarm Mons Røisland sikret seg tredjeplassen i kveldens big air-konkurranse i verdenscupen

Følg sesongåpningen i Kreischberg her!
7.1.2021
Ikon brettIkon brettIkon brettBrettforbundet logo symbol

Følg sesongåpningen i Kreischberg her!

Marcus Kleveland og Mons Røisland er klare for helgens verdenscupåpning i big air.

Norgescup på Geilo utsettes
6.1.2021
Ikon brettIkon brettIkon brettBrettforbundet logo symbol

Norgescup på Geilo utsettes

Norgescup på Geilo blir flyttet til samme helg som Norgescup i Uvdal 20. februar

alle artikler