Dette er landslagstroppen 2022-2023

Dette er landslagstroppen 2022-2023

Dette er landslagstroppen for sesongen 2022/2023.

Seniorlandslaget har i år to nye ansikter i troppen. Bettina og Øyvind har virkelig vist at de fortjener en plass blant de beste snowboardkjørerne i verden, og vi gratulerer begge med landslagsplass. Vi tok en prat med de, som du kan lese lengre ned i saken. Veteranen Ståle Sandbech har valgt å tre tilbake på konkurransekjøringen, men landslaget mister heldigvis ikke en ressurssterk person som Ståle, og han fortsetter på landslaget som mentor.

                      Seniorlandslag


Mons Røisland

25 år

For en sesong det har vært for Mons! OL Sølv i Big Air, sammenlagt vinneren av world Cupen og Kongepokalvinner under NM. Mons har virkelig tatt steget opp i verdenstoppen og er blant de beste snowboard utøverne vi har, og han er fortsatt sulten.


Marcus Kleveland


25 år

Marcus er blant verdens beste snowboardere, han vant VM i 2021 og fulgte opp denne sesongen med gull i X Games Knuckle Huck, Sølv i Slopestyle og Gull i Big Air, samme helg. Og vant sesongen siste World Cup i Silvaplana, Sveits. ‍


Hanne Eilertsen

23 år

Hanne var eneste jente på landslaget denne sesongen men hun er absolutt en del av gjengen. Hun kan vise til flere gode plasseringer i verdenscupen og hun representerte Norge under OL i Beijing.


Fridtjof Sæther Tischendorf

25 år

Kreativitet og overraske moment er det som kjennetegner Fridtjof, men han er også veldig kalkulert og har et sterkt konkurranseinstinkt. Han leverte flere gode plasseringer i vinter og legger ut mye vill kjøring på instagram kontoen hans. 


Markus Olimstad

28 år

Markus er blant de eldre kjørerne vi har på laget, men alder er ingen hindring. Han er en fryd å se på når han kjører og er absolutt en av de beste der ute.


Stian Kleivdal

25 år

Går stort og lander dypt i landingen kjennetegner Stian, han er ikke redd for å dra på og har egenskapene til å klatre høyt opp på lista.


Bendik Gjerdalen

24 år

Dessverre så ble fjorårets sesong spolert på grunn av skade og vinteren gikk til rehab, men han er tilbake på brettet og sulten som aldri før. Vi gleder oss til å se hva Bendik kan by på neste sesong.


Øyvind Kirkhus


19 år

Øyvind har virkelig imponert oss de siste årene med hans iver og dedikasjon i snowboardkjøringen sin, han kjører på i uansett vær og forhold og har virkelig gjort seg fortjent til en plass på laget, det er bare å merke seg det navnet.

Gratulerer med landslagsplass, veldig fortjent, hvordan føles det og hvordan tror du det blir å komme inn på laget med de andre?

- Tusen takk. Det føles veldig godt å komme inn på landslaget. Jeg tror det vil bli gøy og lærerikt å være på lag med noen av de beste kjørerne i verden.

Du har jobbet hardt for å komme dit du er nå, kan du fortelle litt om hvordan de siste sesongene har vært?

- De siste sesongene har vært krevende. Jeg vil alltid utvikle meg til å bli en bedre snowboardkjører og det har krevd mye trening, snowboardkjøring og vilje. De siste sesongen har vært følelsesrike med lave nedturer som fallet i ungdoms OL og høye oppturer som å komme tilbake fra den skaden og lande backside trippel 1440. 20/21-sesongen var spesielt krevende på grunn av pandemien og restriksjonene som fulgte med den. På grunn av det ble det mye mer trening i Norge i forhold til konkurranser som kanskje har vært en god ting for det la et godt grunnlag for utviklingen og prestasjonene jeg har hatt denne sesongen.

Hva blir målene fremover for deg nå?

- Jeg vil utvikle meg så mye som mulig som snowboardkjører, delta og lande det beste runnet mulig for meg i VM 2023 i Georgia

Utviklingen i snowboard skjer utrolig fort, hvor tror du og håper at utviklingen går?

- Jeg vil tro at den naturlige utviklingen i snowboard fremover med airbags, større og bedre hopp tilgjengelig vil det gå mot større rotasjoner. Derimot så håper jeg at utviklingen vil gå mot nye akser på eldre triks og at vanskeligere akser og rotasjoner vil få høyere uttelling i konkurranser.

Til slutt har du en funfact om deg?

- Jeg kan lage et bål med hendene.


Bettina Roll

20 år

2022 sesongen sier seg selv hvorfor hun har kjørt seg inn på laget, med flere gode plasseringer i Europacupen og vinner av Kongepokalen han Bettina virkelig tatt store steg i kjøringen sin, hun er dedikert og målbevisst som helt klart vil ta henne langt. Vi gleder oss til å jobbe enda mer med Bettina fremover.

Gratulerer med landslagsplass, veldig fortjent, hvordan føles det og hvordan tror du det blir å komme inn på laget med de andre?

- Det føles helt uvirkelig. Jeg var egentlig innstilt på å ta en sesong til på rekruttlandslaget for å bevise at jeg var verdig landslaget, men syns det er utrolig kult og gøy at styret i Brettforbundet ser på meg som en verdig landsvagskjører allerede nå. Jeg gleder meg masse til å bli kjent med laget, er jo de jeg har sett mye opp til gjennom årene så å bli en del av gjengen ser jeg veldig frem til. 

Du har jobbet hardt for å komme dit du er nå, kan du fortelle litt om hvordan de siste sesongene har vært?

- De siste sesongene har utviklingen min skutt til værs. Føler virkelig jeg har funnet ut av hvordan jeg skal utvikle meg på best mulig måte og hvordan jeg skal jobbe for å få ting til. Motivasjonen for å fortsette å satse har bare blitt sterkere og sterkere ettersom jeg har skapt bedre og bedre resultater. Jeg gleder meg veldig til å se hvor langt jeg klarer komme nå når jeg skal kjøre og konkurrere i øverste nivå. 

Hva blir målene fremover for deg nå?

- Jeg vil fortsette å prøve å gjøre det bra i europacuper. I tillegg vil jeg begynne å kjøre verdenscuper. Forhåpentligvis takler jeg det bra og får enda mer erfaring som vil hjelpe meg på veien videre til OL 2026 som er det ultimate målet. Når det kommer til triks vil jeg steppe opp nivået mitt enda mer, og fortsette den jevne utviklingen som jeg har hatt de siste årene. Håper at jeg etter hvert kan hevde meg i de største verdenscup-konkurransene, og etter hvert kvalifisere meg til de største eventene som X-games, Laax Open, Dew Tour osv. Det hadde vært helt rått. Men mest av alt skal jeg fortsette å ha det fett på brett. 

Utviklingen i snowboard skjer utrolig fort, hvor tror du og håper at utviklingen går?

- Det er stadig noen som strekker strikken lenger og lenger og viser hva som er faktisk mulig. Det er helt vilt se hva verdens beste snowboardere får til, og de er en stor inspirasjon for meg som har en drøm om å komme på samme nivå. Også håper jeg at snowboard i Norge blir større og at vi får promotert norsk snowboard enda mer slik at folk i Norge ser hvor kult og givende snowboard faktisk er. 

Dere blir nå to jenter på landslaget, kan du fortelle litt om jente miljøet i Norge og om utviklingen i Norge og internasjonalt?

- Jeg og Hanne har allerede fått god connection denne sesongen, og gleder meg til å fortsette det. Det er trist å se at jentemiljøet i Norge er så lite, og håper at jeg kan være til hjelp for å inspirere flere jenter til å utvikle seg på snowboard og etter hvert satse. Jente snowboard andre steder i verden gir meg så mye gnist, og håper at Norge kommer seg på lik linje snart. Har fått så mange fine vennskap i Europa de siste årene jeg har reist rundt på konkurranser og samlinger, og det er en av de store gledene snowboard har gitt meg. 

Til slutt har du en funfact om deg selv?

- Jeg må være en av veldig få på landslaget gjennom tidene som snakker bergensk, så syns det er kult å koble regnbyen Bergen med snowboard på toppidrettsnivå (selv om jeg bor på Geilo :))

                              Mentor


Ståle Sandbech

29 år

Selv om han har deltatt i sitt siste OL er ikke gutten fra Rykkinn ferdig med snowboardkjøringen helt enda, han sitter på en enorm kompetanse som ingen andre har mtp på suksess, nedturer, konkurransenerver, planlegging, tenke nytt osv. Den kompetansen er uunnværlig og den vil vi beholde innad i laget. Så da fant vi en rolle for Ståle der han kan kombinere filming/ frikjøring samt være en god bidragsyter for laget. Og hvem vet, kanskje dukker han  opp i en konkurranse til vinteren:)

                    Rekruttlandslag

Rekruttlandslaget har også noen nye ansikter i år. Vi ønsker velkommen og gratulerer til Acacia Rose, Embrik Kirkevold, Tobias Lunn og Jakob Tessand.


Sindre Tveiten


Johannes Taklo


Kristian Skjømming


Magnus Grøterud


Embrik Kirkevoll


Tobias Lunn

Jakob Tessand


Stine Espeli Olsen


Tina Steffensen


Acacia Rose

          PARA-REKRUTTLANDSLAG

Para-rekruttlandslaget har ingen endringer for sesongen 2022/2022. Niklas og Joakim skal fortsette å ta seg mot eliten, og vi gleder oss til å følge utviklingen denne sesongen. 


Joakim Øyen


Niklas Bøysen Lohne Hansen

Dette blir en bra sesong!

Se så mye annet spennende!

Følg verdenscupen i Edmonton her!
7.12.2023
Ikon brettIkon brettIkon brettBrettforbundet logo symbol

Følg verdenscupen i Edmonton her!

Til helgen er det verdenscup i Edmonton, Canada. Her finner du alt du trenger å vite om konkurransen.

Frikjøring med Emil Leenderts
7.12.2023
Ikon brettIkon brettIkon brettBrettforbundet logo symbol

Frikjøring med Emil Leenderts

Her kan du lese litt om frikjøring med Emil Leenderts

Recap fra parasamling og parallellslalåm-konkurranse på Tryvann
5.12.2023
Ikon brettIkon brettIkon brettBrettforbundet logo symbol

Recap fra parasamling og parallellslalåm-konkurranse på Tryvann

I forbindelse med Verdensdagen for funksjonshemmede inviterte Brettforbundet og Funkis Snowboardklubb til parallellslalåm på Tryvann.

Recap Landgraaf
4.12.2023
Ikon brettIkon brettIkon brettBrettforbundet logo symbol

Recap Landgraaf

Recap fra verdenscup og europacup i Landgraaf

Søndag 3. desember er det klart for parasamling & parallelslalom-konkurranse
3.12.2023
Ikon brettIkon brettIkon brettBrettforbundet logo symbol

Søndag 3. desember er det klart for parasamling & parallelslalom-konkurranse

Søndag 3. desember er det endelig klart for Parasamling og Parallelslalom-konkurranse på Skimore Oslo

Vi markerer verdensdagen for funksjonshemmede
2.12.2023
Ikon brettIkon brettIkon brettBrettforbundet logo symbol

Vi markerer verdensdagen for funksjonshemmede

Bli med på markeringen av verdensdagen for funksjonshemmede

alle artikler