Disse er nominert til SkateboardAwards

Disse er nominert til SkateboardAwards

Sjekk ut hvem som er nominert til årets Skateboardawards og stem!

Scroll for å se alle nominasjoner

ÅRETS NYKOMMER | KVINNER

Selma Mandi Pettersen

Maja Spatscheck

Maria K. Olsen

ÅRETS STANDOUT

Anders Skogen

Erik-André Skauen Nilsen

Heitor Da Silva

BRANSJEPRISEN

OSL Skateboards 

Jurybegrunnelse:

OSL Skateboards ble startet opp i 2016 av kompisene Henrik Kleppe, Thomas André Strømsnes og Kim André Steinlein, med mål om å sette Oslo og Norge i søkelyset fra skaternes perspektiv. Hver gang de kommer med nye brett, lager de en serie som hedrer norsk skatehistorie på hver sin måte, enten om det er spots eller kollektivtrafikken som tar oss til spotsa. 

Woodland Skateboards

Jurybegrunnelse:

Siden 2009 har Lars Kjemphol med merket sitt Woodland skateboards produsert brett, som i de fleste tilfeller er håndlagde og unike kunstverk i skateboardform. Vi tar oss friheten til å kalle det kunstverk, selv om de selv kaller det “Antiart”  De produserer også “vanlige” plater man kan skate helt uten dårlig samvittighet. De publiserte WDLAND-boka høsten 2020. Boka setter rampelyset på de 130 kunstnerne som bidro på deres enorme skateboard-installasjon på Høstutstillingen 2019. 

Cobble Skateboards

Jurybegrunnelse:

Cobble Skateboards har siden 2014 supplert det norske skatemarkedet med plater og klær av høy kvalitet. De har skapt et stort fotavtrykk på den norske skatescenen, med et solid team og flere filmer på ryggen. De har holdt det nede for sin egen by som bare bergensere kan. De har allikevel plass til en veldig habil og kreativ shredderkopp fra Nesodden. De har også flere samarbeid i bagasjen, blant annet med plata de lagde sammen med Good Vibes Vintage.

Final Supplies Norge 

Jurybegrunnelse:

2020 var året der etterspørselen for skateutstyr gikk langt over tilbudet. Til tross for stengte fabrikker og tørke i hardware kjempet Anders Sollie og Final Supplies hardt for å kunne tilby sårt trengt utstyr til et hektisk marked. Ikke nok med det. Sollie tok med hele teamet på en telttur rundt i landet og sørget for liv og røre i lokale miljøer rundt om i vårt langstrakte land. Det hele endte med en god film - og premieren? Den var selvfølgelig til skogs.

Betongpark 

Jurybegrunnelse:

I 2012 startet Øyvind Hammer og Kasper Helle Betongpark med et mål for øyet. Å mate Norge med skateparker i verdensklasse. Siden den gang har de bygget over 100 skateparker rundt om i landet. De har høstet heder og ære gjennom priser og utallige avisartikler og er alltid å se i et godt lys. Det er kanskje ikke så rart med tanke på de kulturelle knutepunktene de bygger og hvor viktige de er for bybildet og lokalmiljøene. 

Herotic

Jurybegrunnelse:

Vi tror ikke det er så mange som er uenige når vi sier at Herotic er Norges dypeste squad. De er en stor gjeng med to felles interesser - skating og festing. Og hva trenger skatere og festløver? Jo, det er dope gear. Siden Herotics fødsel har de hatt samarbeid med motehjørnesteinen F5 og har høstet både nasjonal og internasjonal oppmerksomhet, for deres kolleksjoner som blir brukt av alt fra skaterotter til popstjerner og moteinfluencere. I tillegg til det gjør de sport i å arrangere de hyggeligste sammenkomstene. 


ÅRET PART

Place Presents: Simen Hægeland

Roar Kolnes | 2020

Karsten Kleppan | Death Dance

Deeds | Føkk Dude

Kevin Bækkel | Real Street 2020

ÅRETS SKATER

Didrik Galasso

Jurybegrunnelse:

Om han skater New York med Max Palmer eller Rådhuset med Oslo-locals, er Deedz sin fremtoning på brettet lett å kjenne igjen. Med vide bukser, syltynn bart, et litt shapa brett med løse trucker og saftige hjul, er hans særpregede, henslengte og uanstrengte stil ikke til å ta feil av. Skatingen hans er innovativ, leken og kontemporær. Samtidig er den historisk bevisst: Deedz tar impossibles som peker mot legender som Ed Templeton og Dylan Rieder, han skater med en sikkerhet som på en god dag kan få en til å tenke i retning av Tom Penny. Galasso inkorporerer klassiske street triks som f. eks. wallrides og er ikke redd for å dra en grab ut av en boardslide. Samtidig gjør han NBD manual flip inn og ut variasjoner på Lakkegata som blir virale fenomener. Didriks skating er leken og det er ikke sjelden å se ham smile. Det er kanskje denne synlige gleden som har gjort at gutten fra Larvik har blitt en mann med internasjonal proff-karriere og fans over hele verden. Han kan skate rails, han skater gaps, han dreper ledges og manuals og han er slett ikke tapt på en bue. Denne allsidigheten og åpenheten kombinert med en naturlig kreativitet og uforutsigbarheten i måten han angriper spots på, gjør at et klipp eller en part fra Deedz er noe man gleder seg til med forventning. Med “Føkk dude” innfridde han disse forventningene og overgikk dem med en ender som går inn i historien. Gå og se på den spotten og rist på hodet.

Karsten Kleppan

Jurybegrunnelse:

Karsten er en solid skater. Han har solide kickflips, treflips og kanskje en av de fineste back smithene (med lekre variasjoner) i verden. Han legger inn arbeidstimene som skal til for å holde seg på det skyhøye nivået skatingen han har vært på i mange år. Med 11. plass i Kvaliken på Tampa Pro to WKND parts (Death Dance og Scandinavian Infrastructure), samt bangers i Nike/Pekkas “Norgesferie” og en rekke imponerende klipp på insta har Kleppan ikke ligget på latsiden i covid-året 2020. Kleppan fokuserer ikke på å utføre de mest tekniske triksene innen skateboarding, men utfører alt han gjør med fart, stil, popp og flik som er en ren nytelse å se på. Han filmer kanskje ikke mye bueskating, men kan også levere varene på ramper og i bowls.  

Jan Henrik Kongstein

Jurybegrunnelse:

Jannern, Janno, tante Turid eller bare Jan Henrik, kjært barn har mange videoparts bak seg. Med deltagelse i tre videoparts på Thrasher på ett år, omtalte i Nine Club to ganger, brettspons fra WKND og skospons fra Nike, ble 2020 et slags internasjonalt gjennombruddsår for denne Oslo-baserte ripperen. Kongstein har skata bra i mange år og kanskje ikke fått den kredden han fortjener enda. En dedikert street skater med øye for spots og en evne til å komme seg opp på steder hittil ikke berørt av trucks (nosegrind på GSF railen og andre trinnet på teaterplassen f. eks.). Jan Henrik Kongstein er en rå streetskater med et bredt repertoar av triks og evne til stadig å overraske (front board flip av!).

Kevin Bækkel

Jurybegrunnelse:

Når man blir tatt inn i varmen av folk som David Gravette og Christian Brox, kan man være trygg på at man gjør noe riktig og gnarly. Bækkel har rippet i en mannsalder allerede, og for de som har fulgt med en stund er nivået hans ikke direkte overraskende, men det har allerede sprengt forhåpningene. For han gjør sjuke ting. Likevel: bak alle de svære railene han etter hvert er kjent for, er det mye mer enn bare stuntmann-greier: En brettkontroll de fleste bare kan drømme om å beholde i de hastighetene og situasjonene Bækkel velger å angripe. For Kevin kan skate alt: han ripper street, ramps, bowls, vinner vert NM i søvne og kan den edle kunsten å bombe bakker andre ville slitt hull i sålen før de kom halveis i. Det er med hjertet i halsen man ser på skatingen til Bækkel, man blir redd på hans vegne. Likevel ser skatingen hans ikke ukontrollert ut, og det er det imponerende. En mann som pusher sine egne grenser og som får det til å se ut som den naturligste ting i verden. Bækkel skater fort, svært og leter stadig opp nye beist å beseire. Så får vi heller leve med at han velger å ikke legge ut hver eneste session på Hamar, Oslo, Køben; BCN og Cali. Vi vet han holder på og vi vet det er rått.


Gustav Tønnesen

Jurybegrunnelse:

Gustav tilhører nå, etter “Sour solution 2” og “Reverb”, den absolutte eliten i skateboardverdenen. Han reiser rundt med folk som Mark Gonzales og skatingen hans er så vakker at den får Mark Suciu til å felle tårer. Samtidig er det bare fortsettelsen av det Tønnesen alltid har drevet med; utforskningen av hva som er mulig å gjøre med et brett. Gjerne på spots som de fleste ikke en gang ville lagt merke til eller ha noe ønske om å skate, og gjerne switch. Dette har han holdt på med siden han var en ung gutt som skatet Tasta mens moren hans ventet i bilen. Talentet har blitt foredlet over mange år og har slått ut i full blomst. For en fyr som er såpass beskjeden og lavmælt som han er, har det tatt tid å bli “oppdaget” av verden, men med det nivået han skater på nå, er det umulig for skate-verdenen å ikke følge med på ham og hungre etter mer. Selv virker han fornøyd med å holde seg tilbaketrukket sammen med Sour-homies i Barcelona. Han har beina godt planta 5-6 centimeter over bakken, og godt er det, for han har en brettkontoll og kreativitet som ikke er noe annet enn unik. Smulene han sporadisk slenger ut på insta ryster verden, og vi må utålmodig må finne oss i å gi denne skate-kunstner-magikeren ro til å drømme ut nye parts og videoer. 


Heitor Da Silva

Jurybegrunnelse:

Haugesundsområdet er et usannsynlig sted å fostre skatere i verdensklasse. Konstant regn, sur nordavind, elendig asfalt, møkkete parkeringshus og en glatt hall har likevel ikke stanset Heitor i å utvikle seg til en av de mest stilfulle verdensborgerne på brett. Etter noen år på skate-gymnas i Sverige har Heitor blitt en fullblods Pro, som danser i gatene, spretter rundt på mini-ramper og kan få en vert ramp til å se ut som en lekeplass for hans varemerke nummer en: smoothness. Da Silva har en stil man blir glad av, et smittende humør og en steeze til å dø for. Stilbevisstheten gjenspeiles også i klesdrakt og det er kanskje ikke så overraskende at fyren fikk en trendy adidas colorway FØR pro modellen kom fra Palace. Det er noe avvæpnende over de videopartene han har sluppet til nå, de er ikke helte-epos men bærer preg av en mann som lever skate-rat livsstilen uten alt for mange bekymringer. Det er godt å se og vi gleder oss til å følge med på ham i tiden som kommer.

ÅRETS NYKOMMER

Johannes Bye Åsheim

Norgesmester street junior på første forsøk, ripper gatene og parkene på insta som få.

Elias Heitmann

Elias er ustoppelig, alltid noe kreativt og imponerende på insta, rå parts og 3 plass i NM best trick.

Erik-André Skauen Nilsen 

Kom litt ut av det blå i 2020 og etablerte seg som en av de som dominerte gatene med stylish, kraftfull og kreativ skating. 

Patrick Riberg

Stylish som få, gjør tricksene på sin egen måte. Shifty flips fra annen verden som har blitt kjent i hele verden.


ÅRETS BILDE

Alex Holm – Kevin Bækkel | Kickflip

Jurybegrunnelse:

  • Flott komposisjon, stilrent. 
  • Bilde forteller hvor stort og høyt alt er som bidrar til å sette scenen og viser hvor rått trickset er.
  • Monokromatisk fargespekter.
  • Teknisk godt gjennomført. 
  • Creature add i Thrasher, mye ekponering i media.


Fredrik Nærland - Roar Kolnes | Hardflip.

Jurybegrunnelse:

  • Bra komposisjon og bruk av ledelinjer. 
  • Fint utsnitt
  • Stilfullt og rent
  • Stilig perspektiv


Sebastian S. Bjerkvik - Gustav Tønnesen | Kickflip

Jurybegrunnelse:

  • Stemningsfullt.
  • Fin fargetone.
  • Fanger et øyeblikk/tricks på en kreativ og fin måte. 
  • Rent og pent.

Leif Erik Sele - Roar Kolnes

Jurybegrunnelse:

  • Flott tekninsk utført, bra eksponering med blits.
  • Setter scenen. Forteller en historie om hvor han er, hvor han kommer fra, og hvor han er på vei. 
  • Fin bruk av komplementær farger.
  • Liker spesielt hvordan han kommer fra mørket, ut i lyset og et åpent landskap. 
  • Triks og spot også sett i videoparten hans.

Vi Duc Truong - Deedz | Boardslide

Jurybegrunnelse:

  • Thrasher Des. 2020.
  • Fet boardslide
  • Fin bruk av analoge fargetoner, blå og grønn.
  • Bra komposisjon

Dennis V. Lopez - Heine Larsen Lystad | Tailslide

Jurybegrunnelse:

  • Fin bruk av blits, lyser opp og setter skater i fokus i ellers mørke omgivelser.
  • God komposisjon og plassering av skater i forhold til horisonten.

ÅRETS TRIKS

Jan Henrik Kongstein

Backside 180 fakie manual 360 flip

Kevin Bækkel

50/50 kinkrail

Gustav Tønnesen

Wallie backside tail

Deedz

Backside flip over Elefantparken-gappet

Karsten Kleppan

Ride-on 5050 kickflip

ÅRETS EDIT

Flere priser kommer. Følg med på @brettforbudnet_skate på instagram!

Se så mye annet spennende!

TIDSSKJEMA NC big air og NM halfpipe 17. mars
16.3.2024
Ikon brettIkon brettIkon brettBrettforbundet logo symbol

TIDSSKJEMA NC big air og NM halfpipe 17. mars

Her finner du tidsskjema for NC big air og NM halfpipe

WC slopestyle Tignes
13.3.2024
Ikon brettIkon brettIkon brettBrettforbundet logo symbol

WC slopestyle Tignes

World Cup slopestyle Tignes, Frankrike

Recap fra NC Slopestyle Geilo
12.3.2024
Ikon brettIkon brettIkon brettBrettforbundet logo symbol

Recap fra NC Slopestyle Geilo

Recap fra NC slopestyle Geilo

NESTE EVENT SNOW: NC Big Air & NM Halfpipe Skimore Oslo / Wyller
11.3.2024
Ikon brettIkon brettIkon brettBrettforbundet logo symbol

NESTE EVENT SNOW: NC Big Air & NM Halfpipe Skimore Oslo / Wyller

Her finner du påmelding og tidsskjema!

NESTE EVENT SKATE: Norgescup Larvik
11.3.2024
Ikon brettIkon brettIkon brettBrettforbundet logo symbol

NESTE EVENT SKATE: Norgescup Larvik

Finn påmelding til lørdagens Norgescup i skate i Larvik her!

Natural Selection 2024
7.3.2024
Ikon brettIkon brettIkon brettBrettforbundet logo symbol

Natural Selection 2024

10.–17. mars er det klart for en av årets store høydepunkt innen snowboarding, Natural Selection Tour!

alle artikler