Fullpakket snowboardcrosshelg i Kongsberg

Fullpakket snowboardcrosshelg i Kongsberg


Kristian Holmen og Line Wold Moe ble norgesmestere i boardercross

Konkurransehelga i Kongsberg ble startet med sesongens første norgescup i snowboardcross på lørdagen. Med over 100 påmeldte ser det ut til at det er rom for langt flere konkurranser i denne grenen, så vi oppfordrer andre klubber til å følge KIF Snowboards eksempel og satse på snowboardcross. Ekstra gøy var det å se at rekrutteringen til snowboardcross er så stor med hele 50 deltakere i kidsklassen!  

Der X Games måtte ta til takke med gråvær var norgescupen i Kongsberg velsignet med skyfri himmel, vindstille og flotte snøforhold.

Foto: Even Brekke

Eventansvarlig i Brettforbundet Mette Kvåle trekker frem hvor tydelig det er på løypa at den er bygget i et anlegg der de har prioritert nettopp snowboardcross:  

– Løypa var veldig morsom, og man fikk mye fart! Det var flere hopp enn man kan telle, og den inneholdt alt fra lange flater til krappe doseringer. På et sted som har prioritert og spesialisert seg på snowboardcross blir det en løype som krever at en må kjøre mer teknisk, og på denne måten blir det lettere å skille klinten fra hveten, sier en mektig imponert eventansvarlig i Brettforbundet Mette Kvåle.

Foto: Even Brekke

– At KIF Snowboard klarer å planlegge events på denne måten er det bare å ta av seg luen for. Samtidig som det var snowboardcrosshelg var det også SnowStock, uten at noen av eventene påvirket hverandre. Det var liv og røre overalt!

Ikke bare er gjengen i Kongsberg flinke på å bygge løyper og arrangere konkurranser, men det er tydelig at de har full kontroll på kjøringa også. KIF Snowboard hadde 50 kjørere til start, og stakk av med halvparten av pallplassene. I seniorklassene var det Andrea Kristiansen Rue og Kristian Holmen som stakk av med gullmedaljene. Begge to kjører for KIF Snowboard. Blant junior gutter var det Torjus Fossgård Snare som var først over målstreken, mens det var full KIF-dominans i yngre junior også, der June Herland og Lasse Steffensen var raskest ned løypa.  

på lørdagskvelden ble det også disket opp med sosial tilstelning, der nesten 50 kjørere og foreldre samlet seg for å spise pizza og heie på heltene som kjørte X Games i Hafjell samtidig. Samlingen fant sted i en garasje med over hundre flipperspill og en imponerende samling gamle biler!  

Foto: Even Brekke


Tett fighting i NM-heatene

Søndagen var ikke været like bra, men ikke engang regnvær hele dagen kunne sette noe demper på den gode stemningen i Kongsberg.

Løypa holdt seg også bra, og det ble like bra kjøring når norgesmesterne skulle kåres. Det var tydelig at mange ønsket å ta med seg heder, ære og pokaler hjem, for det ble skikkelig fighting om seieren i samtlige klasser. Folk kjørte både fort og tett, og spesielt i klassen for yngre junior jenter var det lite avstand mellom kjørerne nedover løypa. June Herland kjørte allikevel sterkest også i NM finalen og kunne ta med seg gullet hjem. Blant yngre junior gutter var det Thorbjørn Haug kom seg først over målstreken.

Klassen for senior gutter var nok den mest nervepirrende, der Kristian Holmen viste seg uslåelig med sin andre seier denne helga.  

– Løypa var utrolig bra! Det var jo lite snø å bygge med, men Anders Ruud hadde gjort en veldig bra jobb. Jeg kjørte med speedometer i lomma, og var oppe i 90 km/t på det meste, sier Kristian Holmen som til daglig bor i Østerrike og trener snowboardcross hver dag.

Kristian Holmen ble norgesmester blant herrene. Foto: Even Brekke

– Jeg har ny konkurranse neste helg, da er det europacup på hjemmebane i Reiteralm i Østerrike.  

Holmen er veldig imponert over nivået på de yngre kjørerne:

– Jeg ble veldig imponert over Niklas som vant paraklassen begge dagene. Han er bare 12 år, men kjører utrolig bra! Det er kult at han klarer å kjøre så fort. Også er det kult å se at de unge fra Kongsberg kjører så bra! Jeg kjører jo for KIF Snowboard selv, så jeg blir jo litt patriotisk av å se hvor bra de kjører.  

Foto: Even Brekke

Juniorklassen ble vunnet av lokal pokal Petter Teksle, mens Line Wold Moen trakk det lengste strået i søndagens finale for senior damer, og kunne få med seg NM-tittelen hjem.  

Parakjørerne imponerte gjennom hele løypa

De som fikk flest til å heve øyenbrynene denne helga var trolig parasnowboarderne. Samtlige parakjørere valgte å kjøre alle hoppene, selv om de hadde lov til å kjøre forbi de vanskeligste partiene. Det var allikevel en som imponerte ekstra mye:

– Det gikk veldig bra i helga, jeg er litt stolt av meg selv. Det var bra preppa, og hoppene og svingene var veldig bra. Det aller gøyeste var å ta tida på kjøringa, sier 12 år gamle Niklas Hansen som stakk av med seieren i paraklassen både lørdag og søndag.  

Foto: Even Brekke

– Det er kult at jeg kan få være litt med de voksne, og det var gøy å se Morten (paralandlagstrener) kjøre kappløp også!  

Parallelt med norgescup og NM ble det også arrangert camp for parasnowboarderne i Kongsberg.

– Dette er tredje campen i år, der målet er å rekruttere flere parasnowboardere. Det var en rå helg med noen skikkelig gode kjørere der. Det er fett å ha en sånn camp samtidig som det er norgescup og NM, det blir en skikkelig boost for kjørerne, sier paralandslagstrener Morten Kleivdal.

Resultater Norgescup lørdag

Yngre junior jenter:  

 1. June Herland
 2. Thea Christine Rue
 3. Kamilla Espeli Olsen

Yngre junior gutter:  

 1. Lasse Steffensen  
 2. Ulrich Kristiansen Rue
 3. Niklas Sukke

Junior gutter:

 1. Torjus Fossgård Snare
 2. Petter Teksle
 3. Jonas Berdal Holm

Senior damer:  

 1. Andrea Kristiansen Rue
 2. Emilie Klaussen
 3. Line Wold Moen

Senior herrer:

 1. Kristian Holmen
 2. Martin Bakken
 3. Sindre Tveiten

Paraklasse:  

 1. Niklas Hansen
 2. Anders Kvalsgård
 3. Joachim Øyen

Resultater NM søndag

Yngre junior jenter:  

 1. June Herland  
 2. Nora Synnøve Topp Øye
 3. Cornelia B. Osther

Yngre junior gutter:  

 1. Thorbjørn Haug
 2. Storm Hafsahl
 3. Niklas Sukke

Junior gutter:

 1. Petter Teksle
 2. Torjus Fossgård Snare
 3. Håvard Hagen

Senior damer:  

 1. Line Wold Moen  
 2. Andrea Kristiansen Rue
 3. Emilie Klaussen

Senior herrer:  

 1. Kristian Holmen
 2. Martin Bakken
 3. Håvard Heggem

Paraklasse:  

 1. Niklas Hansen  
 2. Joachim Øyen  
 3. Anders Kvålsgård

Se så mye annet spennende!

NM i Bodø utsettes til 2021
27.5.2020
Ikon brettIkon brettIkon brettBrettforbundet logo symbol

NM i Bodø utsettes til 2021

Skateboard-NM, som skulle rulles ut i Bodø neste måned, avlyses på grunn av korona.

SkateboardAwards 2020
23.5.2020
Ikon brettIkon brettIkon brettBrettforbundet logo symbol

SkateboardAwards 2020

Se hele SkateboardAwards 2020!

Stem på årets skater! 
15.5.2020
Ikon brettIkon brettIkon brettBrettforbundet logo symbol

Stem på årets skater! 

Nominasjonene til den gjeveste prisen til SkateboardAwards er klare. Se hvem som er nominert og stem!

Surfekonkurranse 17. mai - 17. juni.
13.5.2020
Ikon brettIkon brettIkon brettBrettforbundet logo symbol

Surfekonkurranse 17. mai - 17. juni.

Vi inviterer til en måneds digital surfekonkurranse!

Kevin Bækkel: REAL STREET 2020
12.5.2020
Ikon brettIkon brettIkon brettBrettforbundet logo symbol

Kevin Bækkel: REAL STREET 2020

En ny runde med X Games sin Real Street er i gang, og i år er vår egen Kevin Bækkel en av seks skatere som er plukket ut til konkurransen.

Foul Play: Norway’s Skate Ban
9.5.2020
Ikon brettIkon brettIkon brettBrettforbundet logo symbol

Foul Play: Norway’s Skate Ban

I dag er det 31 år siden skateboard-forbudet i Norge ble opphevet. Se dokumentaren om forbudstiden fra Olympic Channel!

alle artikler