Kirkhus vant World Rookie Fest!

Øyvind Kirkhus landet nytt triks og stakk av med førsteplassen i dagens konkurranse i Livigno. Johannes Taklo tok tredjeplass.

– Det er helt sykt å vinne! Jeg trodde ikke det skulle skje, sier en fornøyd Øyvind.

Hele 19 norske kjørere deltok i dagens konkurranse i Italia. I tillegg til Øyvinds førsteplass tok Johannes Taklo en solid tredjeplass, Sebastian Vik femte og Camilla Espeli Olsen fjerdeplass i yngre junior, med rå kjøring.

Foto: Christian Christensen / NTG

Kirkhus avsluttet siste run i finalen med å lande sin første frontside dobbelcork 1260.

– Det var veldig gøy å kjøre. Jeg landet også et nytt triks, så det var helt sykt. Det var første gang jeg prøvde på det noen gang. Jeg følte at jeg hadde den så jeg bare gikk for det.

Den norske gjengen stakk også av med en velfortjent seier for konkurransens beste lag. Johannes Taklo, som tok tredjeplassen, landet blant annet både frontside og backside dobbelcork 1080.

I morgen reiser Øyvind videre til Lausanne for å kjøre Youth Olympic Games sammen med Stine Espeli Olsen og Bettina Roll.

– Jeg har ikke fått sett hvordan coursen ser ut enda, men det hadde vært gøy å gjenta dagens plassering der også. Seieren i dag hjelper sjukt mye. At jeg kan klare det hvis jeg har ordentlig lyst er skikkelig fint å vite.

Stine Espeli Olsen gjorde det veldig bra i kvalifiseringen. I finalen hadde hun et run som trolig ville sikret henne pallplass, men var uheldig og falt.

Les også: Tatt ut til ungdoms-OL

Nivået på de norske kjørerne var skyhøyt i Livigno.
Foto: Christian Christensen / NTG.

Rekrutt-trener Morten Kleivdal var mektig imponert over gjengens prestasjon.

– Runnet Øyvind setter i finalen med to 1260 og en 1080 er en syk prestasjon og viser at han fortjener førsteplassen. Han har vist stabil kjøring på store triks i det siste, og det blir fett å se han kjøre i Youth Olympic Games til helgen, sier kleivdal.

Kleivdal løfter også frem kjøringen til Johannes Taklo.

– Det er også sykt kult å se Johannes lykkes og komme på pallen etter en høst med skader - det fortjener han! Sykt bra kjørt av alle norske i dag.

Tangerud og Pedersen er norgesmestere!
29.6.2020

Tangerud og Pedersen er norgesmestere!

Skyhøyt nivå og rå skating i gårsdagens norgesmesterskap på Hamar.

Disse er kvalifisert til NM på Hamar
19.6.2020

Disse er kvalifisert til NM på Hamar

Resultatene til insta-kvalifiseringen er klare!

– Rett og slett en av de råeste opplevelsene jeg har hatt
18.6.2020

– Rett og slett en av de råeste opplevelsene jeg har hatt

‍Brettforbundet har vært på befaring i et av verdens mest populære wavepools.

Tromsø - Drømmenes Paris
12.6.2020

Tromsø - Drømmenes Paris

I starten av mars, var Norsk Tippings jenteteam og Sensesse på tur til Tromsø for å filme sesongens beste street-edit 🔥

Best trick Hamar
10.6.2020

Best trick Hamar

Kvalifiseringen til NM på Hamar er i gang!

Offentlige styrereferater og dokumenter
5.6.2020