Nok en X Games-medalje for Kleveland

Marcus Kleveland sikret seg sin andre X Games medalje, i siste og avgjørende slopestyle-run.

– Det føles helt magisk, sa Kleveland rett etter konkurransen.

Det var knyttet store forventninger til dagens slopestyle-konkurranse i X Games Aspen. Forventningene ble til de grader innfridd. Etter tre mislykkede forsøk leverte den regjerende verdensmesteren når det gjaldt og sikret sin syvende X Games-medalje i samlingen.

– Jeg føler at jeg gjør det best under press - når jeg vet at det er nå det gjelder, sier Kleveland.

Gullet gikk til kanadiske Mark McMorris, og tredjeplassen til svenske Sven Thorgren. Se resultatene her.

– Jeg hadde godfølelse før finalen, men så slet jeg sjukt med å finne farta på siste hoppet. Så jeg var ganske nervøs når jeg kjørte inn for fjerde gang, etter å landa alt utenom det siste hoppet hvert run, for å si det sånn.

Foto: Christoffer Schach

I gårsdagens Knuckle Huck ble det dobbelt norsk, da Kleveland tok sin femte gullmedalje i X Games og Fridtjof Sæther Tischendorf tok andreplassen.

Kleveland har hatt en trøblete sesong hittil, uten de resultatene vi hadde håpet på.

– Det føles kjempegodt at det endelig sitter. Det booster jo bare selvtilliten på brettet inn mot OL. Nå gleder jeg meg til å kjøre Big Air i natt, og forhåpentligvis står jeg på pallen der også, sammen med Mons (Røisland).

Les også: Gull og sølv i X Games-åpningen

Spenningen har vært ekstra stor under årets X Games, som siste konkurranse før OL i Beijing. X Games er vanligvis sesongens høydepunkt og dagens nivå var trolig en god indikasjon på nivået vi får se i Beijing. Det lover godt for Norges gull-håp.

Ståle Sandbech og Mons Røisland stilte også i dagens slopestyle-konkurranse, og endte opp på åttende- og niendeplass.

Dessverre er det ingen norske kanaler som sender årets X Games.  Snowboardinteresserte måtte skaffe seg ESPN-abonnement for å følge med en av sportens største begivenheter i år.

Big Air går av stabelen kl 04:00 norsk tid i natt.

Nå kan din klubb søke om å arrangere en NorgesCup i Snowboard kommende for sesong 2022/2023
18.5.2022

Nå kan din klubb søke om å få en NorgesCup i Snowboard kommende for sesong 2022/2023

Trenerbytte på snowboardlandslaget!
16.5.2022

Trenerbytte på snowboardlandslaget!

Marius Håker gir seg som landslagstrener og gir stafettpinnen videre til Morten Kleivdal.

Dette er landslagstroppen 2022-2023
13.5.2022

Dette er landslagstroppen 2022-2023

Endelig kan vi presentere landslagene for sesongen 2022-2023!

Kristian Moen legger opp!
12.5.2022

Kristian Moen legger opp!

Etter 5 år på landslaget legger Kristian Moen brettet på hyllen!

Årets første Norgescup i downhill skateboarding er gjennomført!
2.5.2022

Årets første Norgescup i downhill skateboarding er gjennomført!

I vanskelige værforhold ble årets første Norgescup i downhill skateboarding gjennomført.

Ny kommunikasjonsrådgiver og markedskoordinator
29.4.2022

Ny kommunikasjonsrådgiver og markedskoordinator

Solveig Strømme er Brettforbundets nye kommunikasjonsrådgiver og markedskoordinator.