Ny generalsekretær i Brettforbundet
Talentfulle Bijora Sardarian (27) skal lede overgangen fra Snowboardforbundet til et felles forbund for snowboard, skateboard og surfing.
– I en tid med stor endring, fra Snowboardforbundet til Brettforbundet, trenger vi en visjonær, analytisk og inkluderende leder som kjenner brettsport, de ansatte og norsk idrett godt. Bijora er en over gjennomsnittlig dedikert brettkjører og en idretts- og organisasjonsfaglig nerd, sier president i Brettforbundet, Ola Keul.
Det var totalt 32 søkere til stillingen som generalsekretær. Etter en lang prosess var det 27-åringen fra Drøbak som ble enstemmig innstilt av styret. Hun har master i sports management fra Norges idrettshøgskole, har fullført NIFs program for yngre ledere og kommer fra jobben som klubb og medlemsansvarlig i Snowboardforbundet. Etter det Snowboardforbundet har klart å finne ut blir Sardarian den yngste generalsekretæren i idretten.
– Jeg er ydmyk, spent, har makspuls og gleder meg veldig til å lede forbundets daglige arbeid sammen med en gjeng dedikerte og dyktige ansatte, sier Sardarian.
Historie for unge ledere
Med ansettelsen av Bijora Sardarian videreføres en lang historie med yngre ledere i forbundet. Annika Bodemar var 31 år gammel da hun ble generalsekretær, i dag er hun universitetslektor ved Norges Idrettshøgskole avdeling for kultur og samfunn. Doktorgraden hennes handler for øvrig om ungt lederskap ved idrettsarrangementer. Dagfrid Forberg var 30 år gammel da hun tok over i 2008, og er i dag nestleder i Zero. Lisa Mari Watson ble generalsekretær i 2013, da hun var 28 år. I dag er Watson daglig leder i Tverga.
Det er styret i Snowboardforbundet som har ledet jakten på den nye generalsekretæren. Styreleder Ola Keul var selv 22 år da han ble valgt inn i forbundsstyret for først gang.
– Vi har historie for å våge å satse på yngre ledere, og det å tørre og gi ansvar tidlig. Vi er opptatt av å gi reell tillit til talenter, enten det er toppidrettsutøvere eller ansatte. Alle organisasjoner som ønsker å forbli relevant må ha ledere som representerer mangfoldet i organisasjonen. Vi må gjenspeile de aktive og medlemsmassen, sier Keul og legger til:
– Det står mye fint om ungt lederskap i strategidokumenter rundt omkring i norsk organisasjons- og næringsliv, men det krever litt mot å gå fra ord til handling. Det er samspillet mellom ansatte og tillitsvalgte med ulik erfaring, alder og bakgrunn som skaper best resultater. Her skjer det mye bra innen norsk idrett for tiden, og vi er glade for å bidra til den positive utviklingen.
Fra praksisstudent til generalsekretær på fem år
Sardarian var i praksis i Snowboardforbundet i 2013 og har vært frivilligsjef og prosjektleder før hun ble fast ansatt som klubb- og breddeutviklingsansvarlig. Det viktigste hun kommer til å ha ansvaret for er overgangen til Brettforbundet.
– Vi har en mulighet til å bygge opp noe unikt og bra som ivaretar alle sportene, og setter oss i stand til å skape enda mer aktivitet. Det er positivt at vi kan bruke erfaringene som snowboard har gjort seg som et eget forbund siden 1987. Jeg tror snowboardere, skatere og surfere har mye å lære av hverandre, så det føles veldig naturlig, sier Sardarian og fortsetter:
– Vi skal skape og tilrettelegge for aktivitet, samtidig som vi ivaretar særpreget og kulturen. Jeg ønsker også at vi som organisasjon skal fortsette å engasjere og utfordre det etablerte.