Personvernerklæring

Personvernerklæring

Personvernserklæringen

Hvem er ansvarlig for å behandle dine personopplysninger når du melder deg på nyhetsbrevet vårt? (i)

Det er Brettforbundet som er ansvarlig for å behandle dine personopplysninger på en måte som er i samsvar med personvernregelverket når du melder deg på nyhetsbrevet vårt. Du kan ta kontakt med oss ved å svare på enhver e-post vi sender deg (selve nyhetsbrevet) eller på brettforbundet.no/om-oss

Når vi sier at vi må behandle dine personopplysninger «i samsvar med personvernregelverket», mener vi at vi må følge de reglene som står i EU-forordningen om personvern som heter General Data Protection Regulation (forkortet GDPR) og den norske personopplysningsloven.

Hva gir oss rett til å behandle dine personopplysninger? (ii)

For å behandle dine personopplysninger, må vi kunne vise til et «behandlingsgrunnlag». Sagt på en annen måte, vi må kunne vise til hva som gir oss rett til å behandle dine personopplysninger.

Da du meldte deg på nyhetsbrevet vårt, samtykket du til at vi kan behandle personopplysningene dine. Behandlingsgrunnlaget for dette nyhetsbrevet er altså ditt samtykke. Det står i GDPR artikkel 6 nr. 1 bokstav a) at samtykke er et gyldig behandlingsgrunnlag.

Hvordan går du frem for å trekke tilbake samtykket? (iii)

Helt nederst i e-postene vi sender deg, er det en knapp du kan trykke på for å si opp abonnementet ditt på nyhetsbrevet. Formelt har du da trukket tilbake samtykket ditt aka. ombestemt deg!

Bruker du en leverandør for å behandle mine personopplysninger?

Ja, vi bruker selskapet Make AS for å sende deg nyhetsbrev.

Vi kjøper tilgang til programmet deres, som vi bruker til å registrere nye abonnementer på e-postlisten vår, holde oversikt over eksisterende abonnementer, gjør det mulig å melde seg av, sende nyhetsbrev og opprettholde lista ved at vi sletter folk som ikke har åpnet nyhetsbrev fra oss på flere måneder.  

Bruker leverandøren noen underleverandører?

Ja, Make AS har disse underleverandørene:

Navn: Deploi AS

Hva gjør de?: Drift og vedlikehold av Make AS’ servere for nyhetsbrevapplikasjonen og databasen.

Navn: Hovedkvarteret IT AS

Hva gjør de?: Drift og vedlikehold av Make AS’ e-postservere.  

Hvilke personopplysninger vi behandler om deg og hvorfor? (iv)

Først og fremst behandler vi informasjon som du gir til oss for at du skal kunne melde deg på nyhetsbrevet. Dette er:

Navnet ditt: Vi spør etter fornavnet ditt fordi vi ønsker å starte hvert nyhetsbrev med å adressere deg som person. Du kan gi oss ditt fulle navn med etternavn og alt, du kan velge å la feltet være blankt eller du kan juge og oppgi et tullenavn. Det er opp til deg!

E-postadressen din: Dette sier seg selv, men for at vi skal kunne sende deg nyhetsbrev på e-post, må vi ha e-postadressen din.

Klubbtilhørighet: Vi ønsker å vite om du er medlem av en klubb eller ikke – mest fordi vi kun er nysgjerrige.  

Vi behandler også personopplysninger om hvor ofte du åpner nyhetsbrev fra oss. Det er flere grunner til dette.

For det første er det er viktig for oss at du som er på e-postlista, faktisk ønsker å være der. Vi sender som regel ut fire nyhetsbrev i måneden, og hvis du ikke har åpnet et nyhetsbrev på 2 måneder, er det ganske sannsynlig at du ikke egentlig får noe ut av det. Da forbeholder vi oss den friheten å slette deg fra lista.

For det andre kan det være at du bytter e-postadresse, og ikke lenger åpner nyhetsbrevet av den grunn. Flere av dere som abonnerer på nyhetsbrevet bruker e-posten deres på jobb. Og det skjer jo at du ved (u)jevne mellomrom bytter jobb, og dermed e-postadresse. Vi må sørge for at vi bare behandler personopplysninger som er oppdaterte. Hvis du ikke lenger bruker e-postadressen, må vi ha en mulighet til å finne det ut, for så å fjerne e-postadressen din fra lista.

Hvor lenge vil personopplysningene dine bli lagret? (v)

Vi vil lagre personopplysningene dine så lenge du abonnerer på nyhetsbrevet vårt, eller til vi avslutter det. Hvis vi avslutter nyhetsbrevet før du sier opp abonnementet ditt, vil vi slette dine personopplysninger.

Vi sender nyhetsbrev ca. Fire ganger i måneden. Hvis du ikke har åpnet et nyhetsbrev på 2 måneder, vil vi slette deg fra e-postlista. Det betyr at vi ikke lenger behandler personopplysningene dine.

Sender vi dine personopplysninger til noen? (vi)

Ja. Vi bruker Make AS for å levere nyhetsbrevet til deg. Så når du melder deg på, blir dine personopplysninger delt med dem og deres underleverandører.

Ut over dette, er det ingen vi deler dine personopplysninger med.

Overfører vi dine personopplysninger til tredjeland? (vii)

Nei. Make AS er et norsk selskap. Serverne deres er i Norge. Også underleverandørene til Make AS behandler bare personopplysninger i Norge.

Behandler vi dine personopplysninger på en automatisert måte? Eller profilerer vi deg? (viii)

Nei.

Hvordan går du frem for å oppfylle personvernrettighetene dine? (ix)

Du har flere rettigheter etter personvernregelverket. Her skal vi fortelle seg om hvilke du har, og hvordan vi forstår dem.

1. Du har rett til å be oss om dataportabilitet

Dette er en rettighet som skal forhindre at et kommersielt firma «fanger» personopplysningene dine. Kort fortalt går det ut på at du skal kunne ta med deg personopplysningene dine til en konkurrent. Fordi det er mulig å abonnere på flere nyhetsbrev samtidig, er ikke dette en rettighet som er realiserbar i vårt tilfelle.

2. Du har rett til å be om at vi skal slette dine personopplysninger

Helt nederst i e-postene vi sender deg, er det en knapp du kan trykke på for å si opp abonnementet ditt på nyhetsbrevet. Når du gjør det, vil du og dine personopplysninger automatisk slettes.

3. Du har rett til å be om at vi skal rette dine personopplysninger

Hvis du har skrevet navnet ditt feil, kan du sende oss en e-post og så vil vi manuelt rette det. Hvis du har skrevet e-postadressen din feil, vil vi ikke klare å levere e-posten til din adresse. Du blir da slettet fra listen.

4. Du har rett til å be oss om innsyn i dine personopplysninger

Send oss en e-post, så skal vi gi deg innsyn i hvilke konkrete personopplysninger vi behandler om deg.

5. Du har rett til å be om begrensning i behandlingen

Hvis du tenker at vi behandler dine personopplysninger ulovlig, kan du be om begrensning inntil vi finner ut av om vi gjør dette på lovlig måte. Det betyr at vi ikke kan bruke dem til vi kan svare på om vi behandler dine personopplysninger lovlig.  

Vi er usikre på hvor praktisk denne rettigheten er. Vi bruker samtykke som behandlingsgrunnlag, og hvis du mener vi behandler dine personopplysninger ulovlig, tenker vi at den enkleste løsningen er at vi sletter deg fra e-postlista.

6. Du har rett til å protestere på min behandling av dine personopplysninger

Hvis du er uenig i hvordan vi bruker dine personopplysninger, kan du protestere på behandlingen. Det betyr at du sender oss en e-post hvor du forklarer oss hva du er misfornøyd med. En protest kan gjøre at vi ikke lenger kan bruke dine personopplysninger, noe som betyr at du vil slettes fra e-postlista.

7. Du har rett til informasjon om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Voilà! Dette er siden hvor vi informerer deg om hvordan vi behandler dine personopplysninger!  

For å be at vi hjelper deg å realisere en av rettighetene på denne lista, sender du oss en e-post. Finn kontaktinformasjon her.  

Husk å sende oss en melding fra den e-postadressen du abonnerte fra, slik at vi har sikkerhet for at du er du og at du søker innsyn i dine egne personopplysninger, og ikke i noen andres.

Kan du klage på denne behandlingen? (x)

Ja. Hvis du vil kan du klage denne behandlingen inn for det norske Datatilsynet.

Datatilsynet jobber med en elektronisk løsning for at du skal kunne sende en klage, men de har foreløpig ikke en sikker nok løsning på plass. Det betyr at du må sende en skriftlig klage til:

Datatilsynet

Postboks 458 Sentrum

0105 Oslo

Referanser til personvernregelverket for deg som er hakket mer interessert enn andre!

(i) Dette forteller vi deg fordi det står i GDPR artikkel 13 nr. 1 bokstav a) at vi må informere deg om hvem som er ansvarlig for å behandle dine personopplysninger. Formelt heter det en «behandlingsansvarlig».

(ii) Dette forteller vi deg fordi det står i GDPR artikkel 13 nr. 1 bokstav c) at vi må informere deg om hvilket behandlingsgrunnlag vi bruker for å behandle dine personopplysninger.

(iii) Dette forteller vi deg fordi det står i GDPR artikkel 13. nr. 2 bokstav c) at hvis behandlingsgrunnlaget er samtykke, plikter vi å fortelle deg hvordan du skal gå frem for å trekke tilbake samtykket.

(iv) Dette forteller vi deg fordi det står i GDPR artikkel 13 nr. 1 bokstav c) at vi må informere deg om hvorfor vi behandler dine personopplysninger. Formelt sakt plikter vi å informere deg om hva som er formålet med behandlingen.

(v) Dette forteller vi deg fordi GDPR artikkel 13 nr. 2 bokstav a) pålegger oss å informere deg om hvor lenge vi planlegger å behandle eller lagre personopplysningene dine.

(vi) Dette forteller vi deg fordi vi er pålagt i GDPR artikkel 13 nr. 1 bokstav e) å informere deg om vi sender personopplysningene dine til andre. Formelt må vi informere deg om «eventuelle mottakere av personopplysningene».

(vii) Dette forteller vi deg fordi det står i GDPR artikkel 13 nr. 1 bokstav f) at vi må informere deg om det at du abonnerer på nyhetsbrevet vårt innebærer at personopplysningene dine blir sendt ut av EU/EØS eller ikke.  

(viii) Dette forteller vi deg fordi det står i GDPR artikkel 13 nr. 2 bokstav f) at vi må fortelle deg om denne behandlingen utsetter deg for en automatisert avgjørelse, eller om vi profilerer deg.

(ix) Dette forteller vi deg fordi det står i GDPR artikkel 13 nr. 2 at bokstav c) pålegger oss å informere deg om hvordan du skal gå frem for å håndheve personvernrettighetene dine. Disse er retten til innsyn, retten til sletting, retten til retting, retten til begrensning av behandlingene, retten til å protestere og retten til dataportabilitet.  

(x) Dette forteller vi deg fordi det står i GDPR artikkel 13 nr. 2 bokstav d) at vi må fortelle deg at du kan klage på oss til Datatilsynet hvis du mener at vi behandler dine personopplysninger i strid med personvernregelverket.

Kilde: personvernerklæringen.

Se så mye annet spennende!

NESTE EVENT SKATE: NM skateboard Oslo
26.6.2024
Ikon brettIkon brettIkon brettBrettforbundet logo symbol

NESTE EVENT SKATE: NM skateboard Oslo

Her finner du påmelding til norgesmesterskapet

Norsk Filminstitutt gir manus utviklingsstøtte til Skateboard spillefilm.
22.6.2024
Ikon brettIkon brettIkon brettBrettforbundet logo symbol

Norsk Filminstitutt gir manus utviklingsstøtte til Skateboard spillefilm.

"Skate or die"

Elias Nilsen fullførte OL-kvalifisering i Budapest
21.6.2024
Ikon brettIkon brettIkon brettBrettforbundet logo symbol

Elias Nilsen fullførte OL-kvalifisering i Budapest

Olympic Qualifier 2024

Nå kan din klubb søke om å arrangere Norgescup eller Norgesmesterskap i snowboard kommende sesong
17.6.2024
Ikon brettIkon brettIkon brettBrettforbundet logo symbol

Nå kan din klubb søke om å arrangere Norgescup eller Norgesmesterskap i snowboard kommende sesong

Ønsker klubben å arrangere Norgescup eller Norgesmesterskap i snowboard kommende sesong? Les mer her

Slik ser du Olympic Qualifier 2024
16.6.2024
Ikon brettIkon brettIkon brettBrettforbundet logo symbol

Slik ser du Olympic Qualifier 2024

Her finner du mer info om Olympic Qualifier 20.–23. juni i Budapest

Recap NM i downhill skateboarding i Rullestadjuvet
14.6.2024
Ikon brettIkon brettIkon brettBrettforbundet logo symbol

Recap NM i downhill skateboarding i Rullestadjuvet

Løpsrapport NM i Rullestadjuvet

alle artikler