Røisland på pallen i sesongåpningen!

En glovarm Mons Røisland sikret seg tredjeplassen i kveldens big air-konkurranse i verdenscupen, med en switch backside 1620 nosegrab (NBD).

– Det var en helt vill følelse å lande. Hele kroppen bare prikker med adrenalin og glede. Det er ikke mange følelser som slår det der altså, sier Mons.

22-åringen hadde kveldens høyeste poengsum i siste run med et triks som ingen har landet før han. Med hele 91 poeng lå han an til å vinne, men endte til slutt opp med tredjeplassen sammenlagt, bak Max Parrot, og Sven Thorgren.

Se hele finalen her!

– Det er et triks jeg har gjort to ganger før i mitt liv, og som ingen andre har gjort før eller etter. Jeg fikk landet én gang i practice og fikk skikkelig godfølelse på det. Jeg var selvfølgelig nervøs før det siste runet, men når jeg skulle gjøre det så var det bare å ta så mye fart som mulig og spinne til, sier Mons.

Kjørerne har totalt tre run i finalen, der de to beste teller. De gjeldende triksene må imidlertid ha ulik retning på rotasjonen.

– Nå er jeg på et nivå som er veldig spennende i konkurranser fremover, så jeg blir jo bare enda mer gira og motivert av dette her, sier Mons.

Røisland har et godt forhold til denne konkurransen, med seier i både 2017 og 2019. Høvik-gutten hadde også en glimrende sesong i fjor med blant annet en sølvmedalje i X Games Aspen.

Les også: Mons tok sølv i X Games

– Bare det å komme i gang med konkurranser igjen har vært etterlengtet. Og det å starte konkurransekjøret i korona med pallplass er jo drømmen. Så det er utrolig deilig ha dette under beltet og ha med seg selvtilliten videre, sier Mons.

Dagens konkurranse hadde et startfelt med de aller beste kjørerne i verden. Totalt tre norske kjørere var tatt ut, men verken Hanne Eilertsen eller Marcus Kleveland fikk det til å svinge i kvalifiseringen.

– Det er så rått å starte konkurransesesongen med en pallplass, Mons har jobbet beinhardt med triksene inn mot denne sesongen og får vist det i big air-finalen i dag. Jeg er mektig imponert og stolt av Mons, sier Sportssjef i Brettforbundet Per Iver Grimsrud.

22. januar er det klart ny verdenscup, i Laax Open. Her stiller Marcus Kleveland, Ståle Sandbech, Torgeir Bergrem, Fridtjof Sæther Tischendorf, Stian Kleivdal & Hanne Eilertsen. Deretter går turen videre til det som nok blir sesongens høydepunkt, nemlig X Games Aspen 29. - 31. januar.

Se resultatlisten fra finalen her!

NM på Geilo sendes direkte!
20.4.2021

NM på Geilo sendes direkte!

På søndag ruller vi i gang et koronatilpasset norgesmesterskap for toppidretten, i Geiloparken

Se filmen fra TruseTorsdag i Gråkallparken!
20.4.2021

Se filmen fra TruseTorsdag i Gråkallparken!

Med 85 jenter på plass ble TruseTorsdag i Gråkallparken ble en kjempesuksess!

Kleveland med sammenlagtseier etter overlegen førsteplass i Silvaplana!
28.3.2021

Kleveland med sammenlagtseier etter overlegen førsteplass i Silvaplana!

‍Marcus Kleveland rundet av verdenscupen med med hele 96 poeng dagens konkurranse i Sveits.

NM i Trysil avlyses
27.3.2021

NM i Trysil avlyses

I likhet med de andre arrangementer denne vinteren, må også årets norgesmesterskap i Trysilparken vike på grunn av smittesituasjonen

Følg sesongsvslutningen i Silvaplana her!
25.3.2021

Følg sesongsvslutningen i Silvaplana her!

Syv kjørere er klare for sesongens siste verdenscup, i Sveis. Her er alt du trenger å vite om konkurransen

Overlegen Kleveland i WC Aspen
20.3.2021

Overlegen Kleveland i WC Aspen

Comeback-eventyret forsetter for verdensmester Marcus Kleveland. Med dagens seier leder han verdenscupen sammenlagt.