SNOWBOARDAWARDS 2020

SNOWBOARDAWARDS 2020

Konferansier: Morten Sandvik

Klipp: Martin Stuve Strøm

Lørdag kveld var det duket for en heidundranes fest da vi inviterte hele Norges befolkning til å se Snowboardawards digitalt. Gratulerer så mye til alle vinnerne, og tusen takk til Norsk Tipping som har gjort Snowboardawards mulig!

I år var det glamfaktor på høyt nivå, da vi alle satt klistret foran skjermen med finstasen på. Det ble spist østers og drukket dyr champagne. Vel, i hvert fall i noen hjem. I år stod dere fritt til å velge hvordan festen skulle være. For noen ble det finstasen, for andre - pysjen. Enkelte droppet å ta på seg noe som helst, og satt seg like gjerne i badekaret. Kontrasten var like høy som spenningen over hvem som skulle stikke av med seieren. 

Har du ennå ikke rukket å se showet og er av typen som ikke liker overraskelser? Fortvil ikke, vi har listet opp alle vinnerne med juryens begrunnelser her:


Ikke scroll videre hvis du vil se hele utdelingen først!!Årets bilde - Emil Leenderts

Årets bilde er kort sagt digg å se på, der fotografen får frem stemningen på en helt unik måte. Følelser blir vekket hos seeren, og vi får alle lyst til å komme ut i den første snøen som snart daler ned. Alle kan kjenne seg igjen i motivet, der det beskriver hvordan snowboard bør være tilgjengelig for alle. Det er ikke for mye eller for lite av noe som helst, og fremfor å være lag på lag med redigering er dette et rått og ærlig bilde. Bildet er analogt, og skutt på svart/hvitt film, noe som passer veldig bra her. 


Årets standout - Maria Hilde

Årets standout putter ideer til virkelighet på en unik måte. Hun er en viktig drakraft når det kommer til inkludering, og setter igang en rekke prosjekter med midler rett fra egen lomme. Gjennom sitt initiativ klarer hun å inkludere og engasjere jenter på alle nivå, uansett om det er gjennom filmprosjekter eller railjams. Hun er et forbilde for mange der hun får jenter til å ta en plass det ellers kan være vanskelig å ta. Samholdet hun har klart å skape lyser lang vei når det kommer en drøss med jenter (og gutter) kjørende i lilla Sensesse-gensere i bakken. 


Årets kvinnelige gjennombrudd - Live Kampesæter

Årets kvinnelige gjennombrudd kjører med en glede og energi det er sjeldent å se, og det er ordentlig trøkk i kjøringa hennes. Ikke bare er hun en allsidig kjører med et bredt triksrepertoar som inneholder blant annet fs 720 og flips av rails, men hun har også guts og en brettkontroll som gir henne et solid grunnlag for å nå virkelig langt. Hun tok Norgescupen med storm i vinter, og dette er bare begynnelsen for henne. 


Årets klubb - KIF Snowboard

Vinneren av årets klubb har nok en gang hatt et år med ekstremt mye aktivitet. De samler fortsatt over 100 barn til treninger på høsten, de kjører mange grupper hele vinteren og de fikk i full snøstorm gjennomført Norgescup både i big air og slopestyle på rekordtid en stormfull søndag på Vierli. Samme dag som det ble lov å være fem samlet i idretten satte denne klubben i gang med danselærere for femmannsgrupper for å skape aktivitet og glede da Norge var nedstent – fordi de alltid gjør det lille ekstra for medlemmene sine. Sesongen 2020 ble avsluttet med Norgescup og NM i snowboardcross holdt av denne klubben. Sammen med lokalanlegget hadde de fått bygget en helt fantastisk lang, morsom og utfordrende løype som ble sesongens siste konkurranse. Årets klubb er KIF Snowboard!!


Årets anlegg - Gråkallparken

Årets anlegg er helt unikt på mange måter. Allerede før første snøfall er de tilstede i anlegget for å klargjøre til vinteren, og de maxer ut det de har og hadde 40 elementer av høy kvalitet allerede i starten av desember selv om de ikke har kunstsnø. Alle penger de får inn putter de direkte tilbake til å forbedre parken. De klarer å fungere som et samlingspunkt for et miljø, der de også engasjerer folk fra utsiden til å ville ta del i dette. Dette gjør de også mulig ved å stille med gratis utlån av utstyr. De er med dette et steg forbi å bare være en bakke og en park, der de er blitt klubbhuset til hele det lokale snowboardmiljøet. Vi tør påstå at de eneste som klarer å oppnå en slik stemning i parken er årets anlegg; Gråkallparken!


Årets meme - Hyttegutta

Årets meme har ikke vært en pris før, og kommer neppe til å bli det igjen. Juryen syntes dette var kjempegøy, og insisterte på at denne skulle deles ut i år, siden disse gutta så åpenbart hadde gjort seg fortjent til det. De har gjort en enestående innsats som var kjempegøy og helt klart må belønnes. Gutta som får denne prisen har fokusert på edits, men det har vist seg nå at det er memes som er deres største talent. Memesene til Hyttegutta var kjempegøye og kåres dermed til Årets Meme! 


Årets triks - Krister Kopala

Årets triks har en skikkelig wow-faktor. Juryen digger valget, og digger det kjøreren gjør. Her har vi en nordmann som kjører “alaskalines” i sitt eget nabolag! Man får linjen rett opp i trynet, og kjenner på suget av farten fremfor å tenke over hva man nettopp så. Alle kan relatere til det å kjøre rett ned, bare i en langt mindre skala. Her blir det gjort i over tusen utrolige høydemeter, og det er nesten så vi kjenner krampa bare av å se på! Det er første gang årets triks går til en med hardboots.


Årets part - Freddy Perry

I år var det faktisk to filmparts som begge fortjente prisen like mye. Siden det bare kan være en vinner, falt til slutt valget på en part som ikke bare var med i en film blant de beste kjørerne i hele verden, men som også var beæret med å være sistepart! Det at han har syklet Oslo både på langs og tvers for å finne perfekte spots resulterte i en gjennomtenkt part med vanvittig mange og varierte triks. Parten som ble slått på mållinjen inneholdt forøvrig akkurat de samme triksene iblandet en god dose kreativitet og humor. Dette var nemlig samme kjører sin remix av egen filmpart. 


Årets ildsjel - Ove Vadet

Årets ildsjel har i en årrekke stått på for de lokale kjørerne, og skal ha mye av æren for at den lille bygda har fostret så mange talenter. Selv om han eier et skisenter går det mer penger ut av lommeboken enn det kommer inn, men allikevel jobber han hardt for parksatsing, også nå i en tid der mange anlegg tenker motsatt. Det hele gjør han for å glede andre. I denne uvanlige sesongen fikk han gjenåpnet anlegget etter nedstengningen så folk fra hele landet kom reisende for å få kjøre den rå parken. Et konkret eksempel på at han er en ekte ildsjel er da han åpnet anlegget til 17 mai, og stilte med kake og kaffe til alle som møtte opp.


Årets edit - Stay Basket med Byen er vår!

Årets edit er rett og slett forseggjort fra ende til annen. Den har god flyt, god musikkbruk, og det skinner hele tiden gjennom at crewet har jobbet knallhardt. De gjør alt av arbeid selv, fra leting etter spots til å filme, redigere og ikke minst å lage egne animasjoner. Det er en kompisfilm der alle får være med, og de klarer de å få frem det beste av hver kjører ved å finne spots som passer den enkelte. Gjengen får også frem et viktig poeng i filmen sin; at det går an å lage en knallbra film uten å reise verden rundt! Alt er nemlig filmet i byen de bor i. 


Årets kvinnelige kjører - Hanne Eilertsen

Årets kvinnelige kjører er rett og slett en utrolig god snowboarder. Hun slutter aldri å overraske, og kombinasjonen av stil, brettkontroll og teknikk gjør at det alltid er gøy å se henne kjøre. I år har hun gjort det ekstra skarpt, der hun har oppnådd sitt foreløpig beste konkurranseresultat, 4. Plass i World Cup. Vi er sikre på at eventyret hennes knapt er i gang, og gleder oss til å se mer av årets kvinnelige kjører.


Årets mannlige gjennombrudd - Sindre Tveiten

Årets mannlige gjennombrudd står virkelig på. Han har en fot innenfor filmverdenen samtidig som han har oppnådd oppsiktsvekkende konkurranseresultater gjennom vinteren som gikk. Uansett om han kjører store hopp eller tekniske railtriks klarer han å beholde den gode stilen, og ikke minst det gode humøret! Han viser gode holdninger og gjør det som skal til for at han skal få kjøre mye snowboard; enten det er å jobbe ekstra skift for å få råd til neste tur eller at han selv shaper for å få parken best mulig for seg selv og andre.


Årets mannlige kjører - Kristian Moen

Årets mannlige kjører er et ekte forbilde for alle snowboardere. Han jobber intenst for å nå sine mål, med en iver og innsats som de færreste kommer i nærheten av. Dette har ført til at han har fått frem sitt potensiale, og har hatt sin beste konkurransesesong noensinne. Med medalje i alle verdenscupene han deltok i, og en solid annenplass sammenlagt i verdenscupen er det ingen tvil om at Kristian Moen er årets mannlige kjører!

Se så mye annet spennende!

NM på Geilo sendes direkte!
20.4.2021
Ikon brettIkon brettIkon brettBrettforbundet logo symbol

NM på Geilo sendes direkte!

På søndag ruller vi i gang et koronatilpasset norgesmesterskap for toppidretten, i Geiloparken

Se filmen fra TruseTorsdag i Gråkallparken!
20.4.2021
Ikon brettIkon brettIkon brettBrettforbundet logo symbol

Se filmen fra TruseTorsdag i Gråkallparken!

Med 85 jenter på plass ble TruseTorsdag i Gråkallparken ble en kjempesuksess!

Kleveland med sammenlagtseier etter overlegen førsteplass i Silvaplana!
28.3.2021
Ikon brettIkon brettIkon brettBrettforbundet logo symbol

Kleveland med sammenlagtseier etter overlegen førsteplass i Silvaplana!

‍Marcus Kleveland rundet av verdenscupen med med hele 96 poeng dagens konkurranse i Sveits.

NM i Trysil avlyses 
27.3.2021
Ikon brettIkon brettIkon brettBrettforbundet logo symbol

NM i Trysil avlyses 

I likhet med de andre arrangementer denne vinteren, må også årets norgesmesterskap i Trysilparken vike på grunn av smittesituasjonen

Følg sesongsvslutningen i Silvaplana her!
25.3.2021
Ikon brettIkon brettIkon brettBrettforbundet logo symbol

Følg sesongsvslutningen i Silvaplana her!

Syv kjørere er klare for sesongens siste verdenscup, i Sveis. Her er alt du trenger å vite om konkurransen

Overlegen Kleveland i WC Aspen
20.3.2021
Ikon brettIkon brettIkon brettBrettforbundet logo symbol

Overlegen Kleveland i WC Aspen

Comeback-eventyret forsetter for verdensmester Marcus Kleveland. Med dagens seier leder han verdenscupen sammenlagt.

alle artikler