The Team Battle tilbake der det hele startet

The Team Battle tilbake der det hele startet

Etter noen år på Kvitfjell returnerte Team Battle i år til sin opprinnelige arena, Varingskollen.

Med rekordbra oppmøte og tett opp mot 100 deltakere fordelt på 17 lag er det ingen tvil om at Team Battle er et attraktivt event. Etter den senere tids jentesatsning var det ekstra gledelig at hele 18 jenter møtte opp på de fire rene jentelagene. Ikke bare var et stort aldersspenn representert med alt fra barn til gubber i 40-årene, men man så også en rekke ulike kjørestiler med både hardbarka streetkjørere, frikjørere, filmstjerner fra blant annet Ducksjen og 22. juli-serien og tidligere megaproffer. Det var til og med et lag bestående av skatere og et lag med skikjørere som hadde tatt til fornuft og fått på seg snowboard for anledningen.  

– Det var gøy at alle var så fornøyde. Vi hadde gjort om på challengene så de ble enklere å gjennomføre for flere lag etter å ha fått tilbakemeldinger på det tidligere. På den måten får vi inkludert flere. Jeg er glad for at vi er tilbake i Varingskollen, det gjør at det er enklere for flere å bli med, sier Hanna Worum fra Brettforbundet som har vært koordinator for Team Battle med ansvar for gjennomføring.  

Se edit fra helgen her:


Musikkvideoer, isbading og team spirit  

Fredagen startet med utdeling av challenges, der deltakerne ble utfordret på alt fra vanskelige triks som fs 900 med dobbel shifty til isbading, musikkvideoer og barfot-snowboardkjøring. Fredag kveld var det også duket for Barnas Team Battle, der en stor gjeng stoka kids møtte opp. Også de fikk utdelt challenges, og alle vi snakket med var enige om at det var fett opplegg! Ekstra stas var det at flere av forbildene fra de andre lagene ble med og kjørte med kidsa.  

Se alle bildene her!

Sensesse Crew. Foto: Daniel Tengs.


På lørdag var det tid for den store Team Battle, i tillegg til at lagene brukte hvert ledige minutt på å få unnagjort flere av challengene. På selve battlen måtte laget droppe inn samtidig, og det ble sett etter både lagånd, vanskelighetsgrad og kreativitet.  

Mushroom Crew stilte som alltid med et sterkt lag som de hadde samlet sammen fra hele landets avkroker. I frykt for corona-smitte i hovedstaden hadde de alle tatt forbehold og ikledt seg verneutstyr mot viruset fra topp til tå. De hadde også med seg noen iskalde flasker corona-medisin. I år som i fjor var det Mushroom som fikk krysset av flest challenges på lista, men på lørdagens battle måtte de i år se seg slått av det unge lovende Cyclone teamet.  

Mushroom Crew. Foto: Daniel Tengs.

Johannes Taklo, Øyvind Kirkhus, Odin Røhrt og Sebastian Vik på Cyclone teamet viste at de gamle ikke lengre er eldst, og kjørte best av alle under lørdagens battle. De imponerte med rå kjøring på både rails og hopp, samtidig som de kjørte tett og hadde bra team spirit.  
– Team Battle var kjempegøy, det var bare shredding og god stemning, sier Øyvind Kirkhus på vegne av Cyclone-teamet.  

Team Cyclone. Foto: Daniel Tengs

– Jeg tror litt av grunnen til at vi vant var at vi hadde planlagt litt hvordan vi skulle kjøre, og så ble det jo litt sendestemning mot slutten. Vi kjørte tett og viste at vi var et team. Jo mer man kjører med andre jo mer lagfølelse blir det jo. Team Battle er et event som knytter kjørerne mer sammen i en ellers individuell sport.  

At det ble sendestemning er tydelig, der vi fikk se både backside dobbelcork 1080 av Øyvind og cab 1080 av Johannes mens alle guttene kjørte i line. For dette ble de belønnet med en surfetur for hele laget med Lapoint.  

– Surfetur blir spennende, verken jeg, Johannes eller Sebastian har prøvd å surfe før, så det blir gøy med noe nytt, sier Øyvind.

En annen unggutt som kjørte bra absolutt hele tiden var Kristian Skjømming fra Mushroom Crew, som stakk av med MVP-prisen. Høydepunktet var nok da han gjorde cab 360 på og sw bs 180 av under railjammen. Best av alle under railjamen var allikevel lokal pokal i Varingskollen Ulrik Badertscher.

– Å vinne MVP på Team Battle er veldig kult, sier Kristian Skjømming som imponerte dommerne med bra kjøring hele helga. Seieren hans var blant annet begrunnet i at han uppet teamet og lagde god stemning.

Foto: Daniel Tengs

– Hele Team Battle var sjukt bra! Jeg kom litt sent på fredagen, men teamet hadde fått gjort mye allerede. Emil Fossheim er sjukt flink og hadde alt planlagt og strukturert. Høydepunktet var lørdagen, det var masse greie folk, god stemning og bra kjøring. Både det å kjøre med teamet og de artige challengene var gøy.  

Emil Fossheim var ikke bare lagleder og bråkebøtte på Mushroom Crew, han hadde også bygget parken sammen med Stig og resten av gjengen i anlegget. Han roser de ansatte i Varingskollen for arbeidet de har lagt ned:

– Det var virkelig ikke noe snø der, men de fikk til veldig mye bra allikevel. Og de preppa veldig bra på vanskelig snø!  

Barnas Team Battle. Foto: Daniel Tengs

Andre nevneverdige lag og kostymer var blant annet de skremmende damene i Bare Satan Band, og ikke minst Norsk Tipping damene. Sistnevnte hadde prestert et kunststykke i form av et forholdsvis diskré kostyme, som tok oss med rett tilbake til Varingskollens storhetsdager på tidlig 2000-tall, med baggy fargerike klær og en ubehagelig bred stance. Helt til sist må det nevnes at Kelso var artig og Fredrik Evensen dukket opp og kjørte ekstremt fort.  

LA River. Foto: Daniel Tengs


Resultater

The Team Battle

1. Cyclone  

2. Mushroom Crew

3. L.A River

Beste jentelag The Team Battle

Landslaget

The Team Challenge

1. Mushroom Crew

2. Norsk Tipping

3. Cyclone

Beste jentelag The Team Challenge

Norsk Tipping

Beste slam

Jens Ugland

Best trick rail jam

Ulrik Badertscher

MVP

Kristian Skjømming

Se så mye annet spennende!

Årets triks
21.9.2020
Ikon brettIkon brettIkon brettBrettforbundet logo symbol

Årets triks

Stem frem årets triks til Snowboardawards!

Disse er nominert til Årets Gjennombrudd!
18.9.2020
Ikon brettIkon brettIkon brettBrettforbundet logo symbol

Disse er nominert til Årets Gjennombrudd!

Nominasjonene til årets digitale Snowboardawards er endelig klare. Stem frem den du mener fortjener prisen for årets gjennombrudd!

Medlemsfordel | Snø
14.9.2020
Ikon brettIkon brettIkon brettBrettforbundet logo symbol

Medlemsfordel | Snø

Som medlem av klubb tilknyttet Brettforbundet får du medlemsfordeler på Snø.

Takk for godt oppmøte!
11.9.2020
Ikon brettIkon brettIkon brettBrettforbundet logo symbol

Takk for godt oppmøte!

Takk for godt oppmøte, spennende spørsmål, og ikke minst, nyttige innspill!

Simen, Petter og Tonje er overall-vinnerne av Norgescupen!
2.9.2020
Ikon brettIkon brettIkon brettBrettforbundet logo symbol

Simen, Petter og Tonje er overall-vinnerne av Norgescupen!

Sjekk ut resultatene fra norgescup i skateboard 2019

Greenbscreergn Raw Dog
1.9.2020
Ikon brettIkon brettIkon brettBrettforbundet logo symbol

Greenbscreergn Raw Dog

Sjekk ut Fredrik Perry sin re-edit av Suzy Greenberg 270 The Movie

alle artikler