To medaljer på én helg

Kristian Moen tok med seg både sølv og bronse i helgens verdenscup i Finland!

– Det var veldig gøy! Det var deilig å få konkurrert og sett folka igjen, sier en fornøyd Kristian.

21-åringen var i storform i helgen og best i tidskvalifiseringen begge dager. I lørdagens finale ble han krasjet ned i starten av løypa, men kjørte seg likevel inn til en tredjeplass. På søndag var han også raskest i semifinalen, men endte opp på en imponerende andreplass.

– Jeg har aldri vunnet tidskvalik tidligere, så når jeg sto på toppen før finalen tenkte jeg bare «hva gjør jeg nå?»

– Jeg tror jeg aldri har vært så nervøs før start. En kompis spurte om det gikk bra med meg, fordi det så ut som om jeg skulle spy. Men det kommer seg fort når noen prøver å ta linjen min. Da tenker jeg bare «ikke faen om han skal foran meg».

En ekstra gulrot var å slå fire ganger verdensmester Chris Vos, som var utpekt til favoritt også i denne konkurransen.

– Det går helt tilbake til 2014 det der. Ved alle mine andreplasser har han vært på toppen, så det er første gang jeg slår han. Det var veldig deilig!

Forrige sesong ble Kristen nummer to sammenlagt i verdenscupen.
Foto: Daniel Tengs.

Helgens resultater sier sitt om nivået til Kristian om dagen, og det er ingen tvil om at det ville blitt et spennende verdensmesterskap på hjemmebane. Neste sesong blir det altså både VM på Lillehammer og Paralympics i Beijing. At et Paralympics-gull ser ut til å være innen rekkevidde har imidlertid ikke sunket inn enda.

– Så langt har jeg ikke tenkt. Jeg sendte melding til Sondre Hylland tidligere i dag om vi skulle stikke i Tryvann om ti dager – det er så langt jeg har kommet, sier Kristian.

I fjorårets digitale versjon av SnowboardAwards ble Kristian Moen kåret til årets utøver. Se landslagskameratene overraske han med prisen her:

Gigantisk konkurransefordel for snowboard og freeski åpner i Trysil i starten av mars
24.2.2021

Et nyttairbag-anlegg på hjemmebane sikrer snowboard og freeski-utøvere optimale treningsforhold året rundt.

Riglet park på Geilo
17.2.2021

Riglet park på Geilo

Alle barnehagebarna på Geilo ble invitert til å prøve snowboard sammen med oss i Brettforbundet

Hvem fortjener å bli nominert til SkateboardAwards i 2021?
2.2.2021

Hvem fortjener å bli nominert til SkateboardAwards i 2021?

Brettforbundet gleder seg til å dele ut SkateboardAwards for andre gang!

X Games-gull til Kleveland og bronse til Røisland i Big Air
1.2.2021

X Games-gull til Kleveland og bronse til Røisland i Big Air

‍Marcus Kleveland tok tilbake tronen i tidenes villeste big air-konkurranse. Mons Røisland tok sin andre medalje i helgen.

– Den sjukeste eksplosjonen av følelser jeg har hatt!
31.1.2021

– Den sjukeste eksplosjonen av følelser jeg har hatt!

Mons Røisland tok X Games-sølv for andre året på rad, bak amerikanske Dusty Henricksen.

Slik blir X Games Aspen 2021
25.1.2021

Slik blir X Games Aspen 2021

Ståle, Marcus, Mons og Frditjof er klare for X Games Aspen denne uken. Her finner du all info om konkurransen.