To medaljer på én helg

Kristian Moen tok med seg både sølv og bronse i helgens verdenscup i Finland!

– Det var veldig gøy! Det var deilig å få konkurrert og sett folka igjen, sier en fornøyd Kristian.

21-åringen var i storform i helgen og best i tidskvalifiseringen begge dager. I lørdagens finale ble han krasjet ned i starten av løypa, men kjørte seg likevel inn til en tredjeplass. På søndag var han også raskest i semifinalen, men endte opp på en imponerende andreplass.

– Jeg har aldri vunnet tidskvalik tidligere, så når jeg sto på toppen før finalen tenkte jeg bare «hva gjør jeg nå?»

– Jeg tror jeg aldri har vært så nervøs før start. En kompis spurte om det gikk bra med meg, fordi det så ut som om jeg skulle spy. Men det kommer seg fort når noen prøver å ta linjen min. Da tenker jeg bare «ikke faen om han skal foran meg».

En ekstra gulrot var å slå fire ganger verdensmester Chris Vos, som var utpekt til favoritt også i denne konkurransen.

– Det går helt tilbake til 2014 det der. Ved alle mine andreplasser har han vært på toppen, så det er første gang jeg slår han. Det var veldig deilig!

Forrige sesong ble Kristen nummer to sammenlagt i verdenscupen.
Foto: Daniel Tengs.

Helgens resultater sier sitt om nivået til Kristian om dagen, og det er ingen tvil om at det ville blitt et spennende verdensmesterskap på hjemmebane. Neste sesong blir det altså både VM på Lillehammer og Paralympics i Beijing. At et Paralympics-gull ser ut til å være innen rekkevidde har imidlertid ikke sunket inn enda.

– Så langt har jeg ikke tenkt. Jeg sendte melding til Sondre Hylland tidligere i dag om vi skulle stikke i Tryvann om ti dager – det er så langt jeg har kommet, sier Kristian.

I fjorårets digitale versjon av SnowboardAwards ble Kristian Moen kåret til årets utøver. Se landslagskameratene overraske han med prisen her:

Heitmann og Pedersen er Norgesmestere!
27.6.2021

Heitmann og Pedersen er Norgesmestere!

Elias Heitmann tok seieren under årets NM i Street, med kreativ og stilfull skating. Tonje Pedersen tok sitt sjette NM-gull.

Se skateboard på NM-veka her!
24.6.2021

Se skateboard på NM-veka her!

Det er klart for skateboard på norsk TV igjen. NRK sender skateboard street fra NM-veka i Sarpsborg søndag 27 Juni kl 14.00.

Session X Brettforbundet
23.6.2021

Session X Brettforbundet

Medlemskampanje med Session

Få flere jenter på landslag
21.6.2021

Få flere jenter på landslag

Brettforbundet, Norges Skiforbund Freeski og Olympiatoppen satt et overordnet mål om å sikre en trygg, sikker og jevn utvikling for jenter

SNOWBOARDLANDSLAGET | Episode 2
14.6.2021

SNOWBOARDLANDSLAGET | Episode 2

Bli bedre kjent med landslaget i andre episode av den nye serien vår!

Starte klubb?
9.6.2021

Starte klubb?

Her kan du lese litt om hvorfor du skal starte lokal brettklubb