To medaljer på én helg

Kristian Moen tok med seg både sølv og bronse i helgens verdenscup i Finland!

– Det var veldig gøy! Det var deilig å få konkurrert og sett folka igjen, sier en fornøyd Kristian.

21-åringen var i storform i helgen og best i tidskvalifiseringen begge dager. I lørdagens finale ble han krasjet ned i starten av løypa, men kjørte seg likevel inn til en tredjeplass. På søndag var han også raskest i semifinalen, men endte opp på en imponerende andreplass.

– Jeg har aldri vunnet tidskvalik tidligere, så når jeg sto på toppen før finalen tenkte jeg bare «hva gjør jeg nå?»

– Jeg tror jeg aldri har vært så nervøs før start. En kompis spurte om det gikk bra med meg, fordi det så ut som om jeg skulle spy. Men det kommer seg fort når noen prøver å ta linjen min. Da tenker jeg bare «ikke faen om han skal foran meg».

En ekstra gulrot var å slå fire ganger verdensmester Chris Vos, som var utpekt til favoritt også i denne konkurransen.

– Det går helt tilbake til 2014 det der. Ved alle mine andreplasser har han vært på toppen, så det er første gang jeg slår han. Det var veldig deilig!

Forrige sesong ble Kristen nummer to sammenlagt i verdenscupen.
Foto: Daniel Tengs.

Helgens resultater sier sitt om nivået til Kristian om dagen, og det er ingen tvil om at det ville blitt et spennende verdensmesterskap på hjemmebane. Neste sesong blir det altså både VM på Lillehammer og Paralympics i Beijing. At et Paralympics-gull ser ut til å være innen rekkevidde har imidlertid ikke sunket inn enda.

– Så langt har jeg ikke tenkt. Jeg sendte melding til Sondre Hylland tidligere i dag om vi skulle stikke i Tryvann om ti dager – det er så langt jeg har kommet, sier Kristian.

I fjorårets digitale versjon av SnowboardAwards ble Kristian Moen kåret til årets utøver. Se landslagskameratene overraske han med prisen her:

Disse er nominert til SkateboardAwards
27.4.2021

Disse er nominert til SkateboardAwards

Sjekk ut hvem som er nominert til årets Skateboardawards og stem!

– Helt vilt å vinne på hjemmebane!
26.4.2021

– Helt vilt å vinne på hjemmebane!

‍Eilertsen og Kleveland tok kongepokalene på årets snowboard-NM, mens Kongen av Geilo stakk av med big air-gullet

Snowboard-NM 2021 | Direkte
24.4.2021

Snowboard-NM 2021 | Direkte

Se årets Norgesmesterskap i Snowboard, direkte fra Geiloparken!

Se filmen fra TruseTorsdag i Gråkallparken!
20.4.2021

Se filmen fra TruseTorsdag i Gråkallparken!

Med 85 jenter på plass ble TruseTorsdag i Gråkallparken ble en kjempesuksess!

NM på Geilo sendes direkte!
20.4.2021

NM på Geilo sendes direkte!

På søndag ruller vi i gang et koronatilpasset norgesmesterskap for toppidretten, i Geiloparken

Kleveland med sammenlagtseier etter overlegen førsteplass i Silvaplana!
28.3.2021

Kleveland med sammenlagtseier etter overlegen førsteplass i Silvaplana!

‍Marcus Kleveland rundet av verdenscupen med med hele 96 poeng dagens konkurranse i Sveits.