To medaljer på én helg

Kristian Moen tok med seg både sølv og bronse i helgens verdenscup i Finland!

– Det var veldig gøy! Det var deilig å få konkurrert og sett folka igjen, sier en fornøyd Kristian.

21-åringen var i storform i helgen og best i tidskvalifiseringen begge dager. I lørdagens finale ble han krasjet ned i starten av løypa, men kjørte seg likevel inn til en tredjeplass. På søndag var han også raskest i semifinalen, men endte opp på en imponerende andreplass.

– Jeg har aldri vunnet tidskvalik tidligere, så når jeg sto på toppen før finalen tenkte jeg bare «hva gjør jeg nå?»

– Jeg tror jeg aldri har vært så nervøs før start. En kompis spurte om det gikk bra med meg, fordi det så ut som om jeg skulle spy. Men det kommer seg fort når noen prøver å ta linjen min. Da tenker jeg bare «ikke faen om han skal foran meg».

En ekstra gulrot var å slå fire ganger verdensmester Chris Vos, som var utpekt til favoritt også i denne konkurransen.

– Det går helt tilbake til 2014 det der. Ved alle mine andreplasser har han vært på toppen, så det er første gang jeg slår han. Det var veldig deilig!

Forrige sesong ble Kristen nummer to sammenlagt i verdenscupen.
Foto: Daniel Tengs.

Helgens resultater sier sitt om nivået til Kristian om dagen, og det er ingen tvil om at det ville blitt et spennende verdensmesterskap på hjemmebane. Neste sesong blir det altså både VM på Lillehammer og Paralympics i Beijing. At et Paralympics-gull ser ut til å være innen rekkevidde har imidlertid ikke sunket inn enda.

– Så langt har jeg ikke tenkt. Jeg sendte melding til Sondre Hylland tidligere i dag om vi skulle stikke i Tryvann om ti dager – det er så langt jeg har kommet, sier Kristian.

I fjorårets digitale versjon av SnowboardAwards ble Kristian Moen kåret til årets utøver. Se landslagskameratene overraske han med prisen her:

Instruktørkurs på SNØ
19.10.2021

Instruktørkurs på SNØ

Bli snowboardtrener

Følg verdenscupen i Chur her!
18.10.2021

Følg verdenscupen i Chur her!

Lørdag 23. september er fire kjørere klare for verdenscup i Sveits. Her finner du alt du trenger å vite om konkurransen.

Se bildene fra NM!
6.10.2021

Se bildene fra NM!

Fotogalleri fra årets Norgesmesterskap i Lofoten.

RESULTATER | Surf-NM 2021
3.10.2021

RESULTATER | Surf-NM 2021

Se resultatlistene fra årets Norgesmesterskap i Lofoten

FORSIKRING
30.9.2021

FORSIKRING

Her kan du lese mer om forsikringen til Brettforbundet

Se Lofoten Masters og Surf-NM direkte!
30.9.2021

Se Lofoten Masters og Surf-NM direkte!

Direktesending fra årets Norgesmesterskap i Bølgesurf