Klubbprat med Oslo vertklubb

Klubbprat med Oslo vertklubb

For å løfte frem den fantastiske jobben brettklubbene rundt om i landet gjør for at medlemmene deres skal få oppleve brettglede har Brettforbundet tatt en prat med de ulike klubbene. Artiklene skal være informative og kan gjerne brukes til inspirasjon for andre klubber. 

Denne gang har vi tatt oss en prat med Steffen Sørum og Oslo Vertklubb da de var tilstede under skateboard-NM på Nesodden. 

Oslo Vertklubb er en skateboardklubb som skal være et talerør for vert- og storbueskateboardere i Norge. De vil legge til rette for park og vert-utviklingen og aktiviteter for medlemmene. De har en solid gruppe med unge vertkjørere og voksne medlemmer, hvor ambisjonene er å styrke miljøet, skape større bredde og rekruttere enda flere bue- og vertkjørere av alle kjønn og alle aldre. Videre jobber klubben for å kunne ha samlinger, kurs og camper med både andre norske klubber, men også klubber og skatere fra andre land. 

KORT OM OSLO VERTKLUBB 

Sted:  Oslo, men medlemmer over hele landet

Lokal skatehall: Oslo skatehall 

Ca antall medlemmer: 50 

H​​va ønsker dere å oppnå med klubbene deres? 

Vi ønsker primært å samle vertkompetansen og store buer slik at medlemmene våre kan utvikle seg og hevde seg. Vert er jo den tredje største skateboardgrenen og mulig en OL gren i Los Angeles-lekene 2028 - vi ønsker derfor å jobbe med rekruttering og samle skaterne som digger store buer. Vi vil jobbe for kjørere som både ønsker å konkurrere og hevde seg internasjonalt, men også for at flere skal kunne ha gleden av vert.

For å få til dette ønsker vi derfor å være en klubb som ikke skal drifte anlegg, men som skal bruke anlegg der de allerede finnes og bidra og bistå klubbene som har anlegg. Store buer inngår for eksempel også i det som heter park. Vi ser at veldig mange av de som skal konkurrere internasjonalt i eksempelvis X-Games og Dew Tour kommer til store buer som de ikke kjenner - de har rett og slett ikke vertkompetansen som trengs og da kan de ikke hevde seg internasjonalt. Vi vil derfor være der for de. 

Hva har dere gjort for å rekruttere hittil?

Det er et bra vert-miljø allerede, og vi er glade for at mange av dem har blitt medlemmer allerede. Vi jobber også for å øke kvinneandelen. Jeg er blant annet forfatter av “Girlskate” sammen med Eldrid Johansen og etter at denne boken ble gitt ut så brukte vi overskuddet til å drifte og sponse de beste jentene i Norge. Vi tok de med på en del turneer og bokfestivaler, lagde decks, t-skjorter og annet merch og fikk virkelig vist frem hvor gode de er. Og disse skaterne kom jo fra hele Norge og kjente hverandre ikke hverandre fra før, men etter dette så hadde de plutselig fått et miljø. De fikk venner som hadde opplevd det samme som seg selv, også har de på en måte løftet hverandre opp. Mange av jentene som var tilstede under NM på Nesodden er de beste jentene i landet, og flere av dem er en del av Girlskate og Vertklubben. 

Foto: Ole Palmstrøm

Har dere noen videre planer?

Vi ønsker foreløpig å bruke de anleggene som finnes. Oslo skatehall har en stor vert. På sikt ønsker vi oss både mindre verter og mer variert park innendørs. Vert er krevende. Vi snakker fire meter høye buer og mye som kan gå galt - klart du må trene og ha coaching da. Så vår ambisjon på sikt er å få til både instruktører og coacher fra internasjonalt miljø. Og om vi ikke har organisert trening som stenger hallen for andre, så vil vi hvertfall legge til rette for at miljøet bygger hverandre. Vi tror det bor mange uforløste talent i Norge.

Ellers har vi i samarbeid med Girlskate og Tjøme skateklubb nettopp hatt en camp på Tjøme bare for jenter. Også har vi ambisjoner om å få til noen nordiske samlinger med unge, nordiske talenter av alle kjønn, slik at de kan møtes og bli litt bedre kjent da dette er en idrett du lærer veldig mye av andre som er bedre enn deg eller lik deg og som kan løfte hverandre opp. 

Hva gjør vert unikt? 

Personlig synes jeg det er sykt gøy å se på vert, nettopp fordi det er snakk om så store buer og høye hopp slik som i snowboard. Og vert er en publikumsvinner nettopp fordi det er spektakulært. Det er stadig flere unge som synes dette er kult og som de gjerne kombinerer med snowboardkjøringen. En annen fordel med vert, er at det utrolig nok er snillere for kroppen for eldre skatere. Så det er aldri for sent. 

Les om vert-NM her!

Hvordan er engasjementet i klubben? 

Vi er nyoppstartet og veldig heldige med å ha mange voksne og foreldre som kan bidra. Interessen er stor - lokalmiljøet er nysgjerrige og interesserte. Skateboard er helt klart en voksende idrett. Ambisjonene er at skaterne skal slippe å tenke på alt det praktiske og rett og slett få nyte å skate mest mulig. Derfor har vi kollektiv forsikring og jobber med andre gode løsninger for medlemmene. 

PRAKTISK INFO:

Kontakt: E-post: steffensorum@gmail.com 

Facebook: https://m.facebook.com/groups/oslovertklubb/ 

Instagram: @oslovertklubb

Bli medlem: https://club.spond.com/landing/signup/oslovertklubb?fbclid=IwAR2TM-spf-sUoi4O8kTLCGZxHGZiOqkRnZbW7gUbzcpmdXP5jmwLZAgUk1w

Se så mye annet spennende!

Slalom Skateboard European Championship
16.5.2024
Ikon brettIkon brettIkon brettBrettforbundet logo symbol

Slalom Skateboard European Championship

Europamesterskap i slalom skateboard 18. og 19. mai i Frankrike

Olympic Qualifier Series 2024
16.5.2024
Ikon brettIkon brettIkon brettBrettforbundet logo symbol

Olympic Qualifier Series 2024

Info om Olympic Qualifier Series i Shanghai her

Springsession Dombås
7.5.2024
Ikon brettIkon brettIkon brettBrettforbundet logo symbol

Springsession Dombås

Springsession på Dombås 2.–5.mai

World Junior Surfing Championship
1.5.2024
Ikon brettIkon brettIkon brettBrettforbundet logo symbol

World Junior Surfing Championship

To norske surfere med i VM i surfing i El Salvador

Her er landslagene 2024/2025
30.4.2024
Ikon brettIkon brettIkon brettBrettforbundet logo symbol

Her er landslagene 2024/2025

Her er snowboardlandslagene for 2024/2025-sesongen

Bang Slalom
30.4.2024
Ikon brettIkon brettIkon brettBrettforbundet logo symbol

Bang Slalom

Bang Slalom Hemsedal 27. april 2024

alle artikler