Slik blir X Games Hafjell

Årets gjeveste snowboard-konkurranse i Norge er rett rundt hjørnet, med Sandbech, Kleveland, Røisland, Tischendorf og Eckhoff i den norske troppen. Snowboardkonkurransene starter med big air og knuckle huck på lørdagen, før slopestyle-finale på søndag.

Hele eventet sendes direkte på NRK Sport, med blant andre Jonas Greve i studio. Sjekk ut sendeplanen her!

Kjøp billetter til X Games Hafjell her!

Lørdag 7. mars - big air og knuckle huck

15:30: KVINNER BIG AIR-FINALE

Snowboard-delen av X Games sparkes starter med damenes big air-finale. Her er det dessverre ingen norske med, ettersom Silje er ute med benbrudd.

17:30: MENN BIG AIR-FINALE

Norske kjørere: Ståle Sandbech, Marcus Kleveland og Mons Røisland.

Dette er Marcus Kleveland sin første ordentlige konkurranse etter at han knuste kneskålen for litt over et år siden. I januar kjørte han sin aller første konkurranse etter skaden, og tok andreplassen i Knuckle Huck i X Games Aspen.

Se fullstendig kjøreliste her!

19:30: KNUCKLE HUCK

Knuckle Huck er mer eller mindre laget for Marcus, som er den som har fått leking på kulen opp i vinden, og arrangeres for først gang i Norge. Fridtjof Sæther Tischendorf vant også denne konkurransen under X Games Aspen i 2019. I årets konkurranse i Aspen tok han også tredjeplassen rett bak Kleveland. Sammen med rekrutt-landslagskjører Mathias Eckhoff, som er kjent for sin kreative kjøring, stiller altså de norske sterkt.

Mons Røisland tok sølvmedalje slopestyle under X Games Aspen i januar.
Foto: Daniel Tengs

Søndag 8. mars - Slopestyle

10:30: KVINNER SLOPESTYLE-FINALE

Også her var Silje Norendal eneste inviterte. Dermed blir det ingen norske å se i denne konkurransen heller.

13:30: MENN SLOPESTYLE-FINALE

Norske kjørere: Ståle Sandbech, Marcus Kleveland og Mons Røisland.

Helgen avsluttes med det som kanskje er ansett som høydepunktet. Også her er det Ståle, Marcus og Mons som er invitert. Mons har allerede sikret seg en slopestyle-medalje X Games Aspen og vil uten tvil være en av favorittene i helgen. Det samme gjelder Ståle, som er en av sportens mest rutinerte slopestyle-kjørere.

Se hele programmet her!

Tangerud og Pedersen er norgesmestere!
29.6.2020

Tangerud og Pedersen er norgesmestere!

Skyhøyt nivå og rå skating i gårsdagens norgesmesterskap på Hamar.

Disse er kvalifisert til NM på Hamar
19.6.2020

Disse er kvalifisert til NM på Hamar

Resultatene til insta-kvalifiseringen er klare!

– Rett og slett en av de råeste opplevelsene jeg har hatt
18.6.2020

– Rett og slett en av de råeste opplevelsene jeg har hatt

‍Brettforbundet har vært på befaring i et av verdens mest populære wavepools.

Tromsø - Drømmenes Paris
12.6.2020

Tromsø - Drømmenes Paris

I starten av mars, var Norsk Tippings jenteteam og Sensesse på tur til Tromsø for å filme sesongens beste street-edit 🔥

Best trick Hamar
10.6.2020

Best trick Hamar

Kvalifiseringen til NM på Hamar er i gang!

NM i Bodø utsettes til 2021
27.5.2020

NM i Bodø utsettes til 2021

Skateboard-NM, som skulle rulles ut i Bodø neste måned, avlyses på grunn av korona.