Årets mannlige kjører

Årets mannlige kjører

En større variasjon i kategorien årets mannlige kjører har vi sjelden sett!

I år kommer virkelig den enorme bredden blant norske snowboardere frem blant de nominerte til årets mannlige kjører. Nominasjonene bygger på alt fra gode resultater i internasjonale konkurranser til heavy streetkjøring, og fra snowboardcross til stupbratte renner i høye fjell. Det kan være vanskelig å måle disse opp mot hverandre, og siden samtlige har kjørt helt rått i vinter er det ekstra viktig med folkets stemme for å kåre den som har imponert mest! 

STEM NEDERST I SAKEN

Stem også på:

Årets Gjennombrudd

Årets Bilde

Årets Triks

Årets Klubb

Årets Edit

Årets Park

Fredrik Perry har selvsagt vært ute med intervjuene sine - men siden han selv er nominert har han fått lurt inn spørsmål om jeg selv i intervjuene av de andre kjørerne.

Kristian Moen 

Foto: Daniel Tengs.

Jurybegrunnelse:
Kristian Moen har en helt unik innsats for å få kjørt snowboard. Med over to timer reisevei hver vei for å komme seg i bakken viser han at han elsker det han driver med. Han setter gjerne opp porter alene på dagtid for å få trene, der resultatet av engasjementet har vist seg i det som har vært Moens beste sesong noensinne. Med 5 medaljer av 5 mulige før jul fikk han 2. plass sammenlagt i verdenscupen, og hadde han ikke mistet siste del av sesongen på grunn av skade regner vi med at han hadde tronet øverst på rankingen.

Du er nominert til årets mannlige kjører! Klar for et lite intervju?

– Den er god:)

Hvorfor tror du at du har blitt nominert? 

– Jeg har jo hatt en ganske god sesong, så det hjelper sikkert. I tillegg har jeg filma Hylland ganske mye på Snø. Det skadet heller ikke tror jeg :p

Det er hemmeligheten ja! Han er en luring. Hva var høydepunktet ditt da? 

– New Zealand-turen er alltid gøy. Jeg hadde gledet meg til WC i Norge, men skadet meg rett før:( Ellers har jo Snø vært veldig gøy.

Hva slags skade var det?

– Jeg strakk noe greier i kneet. Husker ikke helt hva det var. Annengrads MCI og strekk i korsbåndet tror jeg. Prøvde å gjøre noe jeg ikke var god nok til:)

Hvordan er kneet nå da? 

– Det er smud det. Aldri noe litt rehab ikke kan fikse.

Er du klar for sesongen? 

– Vi får håpe, knær er vrient. Jeg håper jeg er klar for en ny sesong. Bare en måte å finne ut på.

Ved å kjøre på! Har du noen mål?

– Ikke stryke i calc:P Nei, må jo prøve å fortsette progresjonen da. Har veldig lyst på en tur til Copper i løpet av sesongen.

Det fikser du! Nå er det sånn at jeg også er nominert til årets kjører, er det noe du vil spørre meg om? (Nei, jeg var ikke i juryen!) 

– Når blir det mer podcast?

Godt spørsmål. Skal videresende det til forbundet:) 

Gjør det:D

Takk for praten! 

Jo, takk selv. Gleder meg til mer podcast i fremtiden:)


Kristoffer Lerånd

Foto: Even Brekke

Jurybegrunnelse:

I flere år nå har Lerånd vært kjent for å være klin gal, og når dette kombineres med at han også har full kontroll blir resultatet helt rå kjøring. Uansett om det er snakk om street eller i bakken er han alltid den som drar på hardest, og han har derfor gjort seg fortjent til en nominasjon til årets kjører. Vi så mye rå kjøring av han i Bad Plans 4 som droppet i vinter, og ryktet sier han også fikk mye bra på tape i vinter som vi snart kommer til å få se. Vi gleder oss!

Du er nominert til årets mannlige kjører!

– Yo, fett! Takk!

Jeg er ikke i juryen! Hva gjorde du i vinter da? 

Haha, ait, kult uansett. Fikk kjørt masse snowboard, reist og hadd det fett. Vært heldig å fått filma endel, sjøl om det vart litt spesiell vinter. Feira 17.mai i Gråkallen. Trondheim fikk masse snø i mai. Rett te Fonna, va det august.

Bang. Et høydepunkt. Jeg husker spesielt godt en dobbel backflip i USA...

– Ja, det va i Skibowl. Skibowl va nok høydepunktet. Veldig bra tur, masse snø, kult fjell.

Den hytta var sjuk. Hva med streeten?

– Det hytta va sjuk! Har fått filma litt te Scandalnavians, det har vært fett. Men mest fornøyd med mars/april i Trondheim i år, heldig med snø. Fikk kjørt litt rundt da.

Gleder meg til å se det. Har du mye footy til Scandal? 

– Trur ikke æ har så veldig my, e spent på å se. Ble nå kule tura.

Jeg er også nominert. Vil du spørre meg noe?

– Fett, grattis! Hmm, ja. Korr lang tid brukt du på å samle søppelbøtta te Tøyenrailsa?

Meg og Jesper Vik brukte 2 timer natten før på å finne alle bøttene rundt om i Tøyenparken og omegn. Prøvde trikset dagen etter, men klart det ikke så måtte gjemme alle bøttene bak det røde huset i to dager før jeg fikk med en filmer til å prøvde igjen. Takk og lykke til med pris. 

Kult! Takk det samme!
Mons Røisland

Foto: Daniel Tengs

Jurybegrunnelse

X Games har vist seg å være Mons sin konkurranse. Her har han prestert bra flere år nå, og med sin sølvmedalje i slopestyle i Aspen fikk han sesongens beste norske konkurranseresultat. Da X Games var i Hafjell endte han like utenfor pallen i både slopestyle og bigair. I Shredbotsfilmen “Light” hadde Mons flere klipp som viste at han har full kontroll på mer enn konkurransekjøring, og sammen med kompiser har han kommet med en helt rå edit fra Hovden, der han blant annet slenger ut en dobbel fra polejamen. Mons er helt enkelt en helt rå snowboardkjører!  

Du er nominert til årets mannlige kjører! 

– Dooope!

Hvorfor har du blitt nominert? 

– Hah, si det? Har fått snurra fra meg en del i vinter da. Fikk jo min største plassering så langt med sølv i X Games Aspen Slopestyle, så det kan ha spilt inn litt her.

Sølv i X´ern ekke dumt. Hvor mye tror du at du har snurra totalt i vinter? I grader. 

– Sånn røffli 275949274758* kanskje?

Det hørtes fornuftig ut syns jeg. Var det X Games som var høydepunktet av sesongen din da? 

– Ja, det vil jeg si! Men hata ikke en uke i Whistler med Fridtjof og Julie (kjæresten min) heller! Bare filme pudder og verdens dopeste park!

Oi, men hold up det høres jo ut som det diggeste som går an. 

– Ja, er bra høyt nivå på det óg.

Hva skjedde med årets mannlige kjører-nominerte Mons Røisland under corona da? 

– Fryktelig lite.. Var hjemme som alle andre tenker jeg. En del golf ettersom ting åpnet mer og mer, også var jo Olims, Sindre, Hanne og jeg heldige nok til å få to uker på Hovden med full shred! Det var ganske corona-høydare.

Hvor god er du i golf blitt? Er du bedre enn Gjermund Bråten? 

– Haha, har ikke spilt med Gjermund enda, så usikker der, men Isak har mista det helt. Han må nok være den beste snowboard-golferen etter i sommer!

Men knuser du Sondre Tiller? 

– Vet jeg heller ikke du. Tiller og Jørn har jo også spilt sykt mye, så tror egentlig de konkurrerer mer med Isak og jeg er litt bak.

Ja, dette intervjuet handler om golf. Vi sier du tar Tiller. Også, det er sånn at jeg også er nominert til årets kjører. Er det noe du vil spørre meg om? 

– Vil du si at du selv ligner såpass på Robbie Williams at det har gitt deg en bedre snowboardkarriere?

Nei, faktisk ikke, men at jeg ligner på Ryan Gosling har nok hjulpet. Litt stress til tider også, noen ganger er det rett og slett enklere å bare late som om jeg ER Ryan Gosling når folk spør på gata. Mindre forklaring liksom. 

– Ser den! Godt svart.Ståle Sandbech

Foto: Daniel Tengs

Jurybegrunnelse

Hvor skal man begynne på denne mannen? Ståle er ekstremt produktiv, der han klarer å få tid til konkurranser, jevnlige edits, og i tillegg filme bra parts. Gjennom hele sesongen har han vært godt synlig i en rekke mediekanaler, blant annet ved at han som alltid pumpet ut StaleLife edits til fansen, og i januar droppet han en bangin part. I Hafjell fikk han en solid bronsemedalje under X Games, og det samme fikk han ta med seg hjem fra Dew Tour. Ståle har vunnet denne prisen en håndfull ganger, og er helt klart med i kampen i år igjen.   

Du er nominert til årets kjører! Igjen! Sjokkerende! 

– Ja!

Få en kort oppsummering av sesongen din? En sesong som ble kort for mange. 

– Sesongen min var egentlig ganske bra til det ble korona stopp. Fikk gjort mye forskjellig kult fra konkurranser, sidehits og carving i Utah, sleds og pudder i Whistler til hiking på natta i Tromsø. Også etter at grensene stengte ned ga det meg muligheter til å utforske Norge litt mer, der vi dro fra noen helt rå hike/camp missions rundt Grotli og Stryn-området.

Ja, det har sett sånn ut/høres sånn ut. Mange kalorier svidd. Klarer du å velge et høydepunkt? 

– Hmm. Alltid vanskelig å si. Det må kanskje være skål i solnedgangen med boysa langt oppå fjellet på Grotli før man tucker seg inn i soveposen i hjemmesnekra snø-gapahuk.

Herlig. Hvem var du med på den turen? 

– Torgeir, Øivind, Len, Olav og Espen.

Bra crew. Var det da dere bygde den hippen? 

– Ja. Vi sov der i 4 netter og bygde 3 forskjellige spots og endte med den hippen som man har sett klipp av Torgeir. Kommer mer senere;) Om ikke før snowboard awards.

Nice. Ok: Hvem i crewet gravde minst? 

– Haha.

Du vil ikke nevne navn? Ok, hvem gravde mest?

– Tror jeg og Torgeir hadde en delt 1 på den fronten. Men alle boysa sto på bra. 

Kunne tenkt meg det. Jeg husker bare at vi filma en timelapse på en spot i Sverige hvor Kire Karlsson skulle hoppe ned fra et tak, og timelapsen viste at Len sto stille under hele byggingen haha. 

– Hahaha. 

Lente seg på snøskuffa.

– Når han først graver er han beast. Men han er veldig nyskjerrig på mye annet:) 

Så jeg er også nominert til årets kjører, og for å slippe å intervjue meg selv så tenkte jeg du kunne spørre meg et spørsmål?

– My man! Jeg lurer på hva som var ditt høydepunkt denne sesongen? Og når skal vi kjøre pudder sammen? 

Utvilsomt å kjøre skogsløyper på Mt. Hood Meadows i februar med Airblaster teamet. Lange dager med lange runs. Har fremdeles vondt i ryggen etter det haha. Fikk spasmer i ryggen i senga med Østreng den turen. Og kos å bu litt med han då. Pudder med deg tenker jeg sånn januar hvis du er i Norge:)Fredrik Perry 

Jurybegrunnelse:

Hvis noen ikke ennå har sett filmen Suzy Greenberg: Sett den på umiddelbart, og ikke fortsett å lese før dere har sett den. Å få en part i en film som det er imponerende i seg selv, men det å få siste parten er helt villt. Når parten i tillegg består av en god kombinasjon av nyskapende triks, teknisk kjøring, humor, NBDs, gjøgling og alt man kan tenke seg kan ikke ord lengre beskrive hvilken prestasjon det er. Denne mannen er like inspirerende for en kid som kommer hjem fra norgescup som for en gammel innbarka snowboardnerd! Perry er rett og slett helt rå på snowboard. 


Perrys intervju med Perry er i følge Perry selv baket inn i intervjuene av de andre nominerte..

Krister Kopala

Jurybegrunnelse

Krister Kopala har skremt vettet av alle sine følgere på instagram gjennom hele vinteren når han har postet elleville linjer i farlig bratte fjell. Han er ekstremt flink, og ekstremt dedikert, der han setter av gårde før solen står opp for å traske opp bratte fjellsider i dyp snø. Dette er en form for snowboardkjøring som er helt fremmed for de fleste. Hvem andre kan si at de kjører snowboard med en isøks i hver hånd, og må ha tau for å rappellere seg ned første bit av linja de skal kjøre?!   

Hei igjen, du er også nominert til årets mannlige kjører! 

– Åhelsikke!

Ikke alltid en kjører som deg blir nominert. Hva er egentlig en kjører som deg? Hvordan definerer du kjøringen din? Hvem er du egentlig?? 

– Nei, det e jo sant det! Æ starta jo med splitboard for ca 5 år sia og de 20 åran før det gikk til rails og alle slags triks for å prøve å holde følge med verden. Men æ oppdaga til slutt at det ga mæ mere å utforske fjellan rundt hjembyen min og dokumentere det. Så med all den freestyle bakgrunnen vil æ si at æ e en ganske allsidig snowboardkjører som sett litt ekstra pris på bratt terreng:)

Gøy. Når kjørte du park sist? 

– Nei, litt park kjøre æ vel hvert år med det e ikke like aktivt som før. Parken i Tromsø blir bare bedre med åran så en ny generasjon med shredders e på vei opp.

Hvordan er bs 7´ern om dagen?

– Artig at du spør men den sitter som regel som den ska (shaka).

Deilig. Jeg er misunnelig. Hva er planen til vinteren da?

– Nei, i desember sir æ opp jobben og skal ha fri i 6 mnd for å fokusere på snowboard og filme masse!

Commit. Liker det. Hvor skal du?

– Nei, vi får se men planen er vel å finne bra vær og bra snø. Tror ikke det blir utenlands pga situasjonen i verden. Kanskje jeg tar turen til vestlandet i desember og januar for å sleppe unna den værste mørketida.

God plan. Nå er det sånn at jeg også er nominert til årets kjører, er det noe du vil spør meg om? Så slipper jeg å intervjue meg selv. 

– Du som er bereist i verden, har du noen favoritt by når det kommer til å filme street?

Oslo<3 Takk for spørs. 

– Det har vært artig å følge med på dokker sørpå i alle åran som har gått. Huske enda når du slapp footage og kor mye det påvirka oss nordpå. Du e en wizard! Keep it up.

Haha tusen takk! Se så mye annet spennende!

Hvem fortjener å bli nominert til Skateboard Awards i 2021?
13.1.2021
Ikon brettIkon brettIkon brettBrettforbundet logo symbol

Hvem fortjener å bli nominert til Skateboard Awards i 2021?

Brettforbundet gleder seg til å dele ut Skateboard awards for andre gang, i 2021!

Følg Laax Open her!
12.1.2021
Ikon brettIkon brettIkon brettBrettforbundet logo symbol

Følg Laax Open her!

12. januar er det klart for verdenscup i Sveits. Her er alt du trenger å vite om konkurransen.

FIS-registrering
12.1.2021
Ikon brettIkon brettIkon brettBrettforbundet logo symbol

FIS-registrering

For å kunne delta i en FIS konkurranse må du ha en gyldig FIS lisens. Her finner du info!

Røisland på pallen i sesongåpningen!
9.1.2021
Ikon brettIkon brettIkon brettBrettforbundet logo symbol

Røisland på pallen i sesongåpningen!

En glovarm Mons Røisland sikret seg tredjeplassen i kveldens big air-konkurranse i verdenscupen

Følg sesongåpningen i Kreischberg her!
7.1.2021
Ikon brettIkon brettIkon brettBrettforbundet logo symbol

Følg sesongåpningen i Kreischberg her!

Marcus Kleveland og Mons Røisland er klare for helgens verdenscupåpning i big air.

Norgescup på Geilo utsettes
6.1.2021
Ikon brettIkon brettIkon brettBrettforbundet logo symbol

Norgescup på Geilo utsettes

Norgescup på Geilo blir flyttet til samme helg som Norgescup i Uvdal 20. februar

alle artikler